Geen Gans gegeten, toch geëerd

Geplaatst door on 2 december 2020


Jaarlijks wordt in het Rheinland voor de leden van het Trakehnerstamboek uit Rheinland, Nederland en België het Gänse-essen georganiseerd.
Behalve een gezellig Diner, waar meestal zo’n 120 tot 150 mensen aan deelnemen, is er altijd een loterij waarbij vele cadeaus en prijzen zoals gratis dekkingen te winnen zijn.
Een van de verdere hoogtepunten is het eren van Ruiters en amazones voor hun prestaties in de sport en het eren van fokkers voor hun beste producten.
Daartoe laat de afdeling altijd voor de premiemerries en goedgekeurde hengsten schitterende handgeschilderde borden maken bij een kunstenares.
Verder zijn er certificaten voor de beste merrie-en hengstveulens.
Omdat vanwege Corona dit jaar het Gans eten niet door kan gaan, en het bestuur het onderscheiden van de fokkers erg belangrijk blijft vinden heeft de voorzitster, mevrouw Ute Sander besloten om de borden en certificaten dan maar zelf uit te gaan reiken.
Daartoe kwam ze op zaterdag, nadat ze al een aantal adressen in het Rheinland had bezocht, naar Toon van Osch in Liessel, waar ook Rob de Wijs was uitgenodigd.
Rob werd verrast met een schitterend bord vanwege de goedkeuring van zijn Hengst Onyx, v. Kentucky uit Octavia v. Millenium.

Voor Toon van Osch was er eveneens een bord vanwege de Elite verklaring van de door hem gefokte hengst Goldschmidt v. Biotop uit de elitemerrie Goldstück v. Hohenstein.

Daarnaast waren er certificaten voor veulens die tot de drie hoogst gepunte veulens van Rheinland, Nederland en België behoorden.
Een eerste prijs gaat naar het nog naamloze hengstveulen van Easy Game uit Kaisers Els van de helaas inmiddels overleden Tony en Louise aan de Stegge uit Enter. Dit veulen is een driekwart oer van de kampioenshengst Kaiser Milton en van Kavalli, de bevruchting is via embryotransfer tot stand gekomen evenals voor een merrieveulen uit dezelfde combinatie.

Tweede en derde prijzen waren er voor de veulens van Nicolien van Beek (merrieveulen Charisma van Hibiscus), Toon van Osch, René Franssen en de volle zus van het beste hengstveulen.

Ute Sander,die op deze manier alle prijswinnaars zo veel mogelijk persoonlijk bezocht, benadrukte het belang van de goede onderlinge contacten en de motivatie, om ondanks tegenslagen toch vol te houden in de Trakehner fokkerij.

Comments

Comments are closed.

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!