Weer een Trakeher fan erbij!

Geplaatst door on 4 december 2020We gaan even terug in de tijd ~~~2017:  Een paar Nederlandse “Springmannen”, waaronder paarden handelaar Nico Krol, zagen de Holstenhallen niet in blauw wit getooid (Holsteiners)  maar in de kleuren van het Trakehner Stamboek.  “Ik had toch een beetje het vooroordeel dat Trakehners vooral mooi zijn, maar niet veel kunnen, maar dat viel me 100% mee!”  en, gaat Nico Krol verder: ik heb mijn woorden moeten bijstellen.

Ik heb meerdere hengsten gezien die helemaal niet onder doen voor de toppers van andere rassen. Millenium geeft mooie, grote paarden met goed gangwerk maar ik was ook gecharmeerd van United Affair (v: Herbstkönig) Dus toen er een merrie van die zelfde vader langs kwam heb ik die gekocht.

Dat is de merrie SriLanka. Deze fraaie Herbstkönig dochter, uit een Munchhausen moeder,  ging voor een keurige prijs mee naar Nederland. Een jaar later, in september 2018, won ze de SLP (Stuten Leistungs Prüfung) van het Rheinland, dus het was een prima zet!Deze zelfde merrie, SriLanka, staat nu, voor de juiste eigenaar,  te koop in Nederland. Ze is niet bij TCN op de keuring geweest, maar is wel zeker een merrie die de moeite waard is! Ze komt uit de directe lijn als bijvoorbeeld de gekeurde hengst Shapiro. Meer info op de site van Stal Krol.

 

Comments

Comments are closed.

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!