De Arie Timmer Bokaal 2021

Geplaatst door on 15 juli 2021

De Arie Timmer Bokaal, alweer zo’n traditie binnen het TCN. De Arie Timmer Bokaal is vernoemd naar één van de oprichters van TCN, Arie Timmer, die ons veel te vroeg is ontvallen. Als het half kan is Marian Timmer er bij om de Bokaal uit te reiken aan de fokker van het beste veulen van de jaargang.

Zo was het dit jaar ook. Eerst werd er bepaald welke merrie veulen de beste was. Daarvoor mochten 3 merries de baan betreden. Alle drie hadden ze 56 punten. Ze ontliepen elkaar dus niet in kwaliteit. Toch waren het heel verschillende veulens. Alleen al door de leeftijd waren er grote verschillen. Maar de kwaliteit scheen bij allemaal heel duidelijk door.


Zou het Baila’s Bisou worden? Door Marian Timmer gefokt, Kavalli x Baila (Britney) van Lehndorf’s. Een heel harmonieus vosveulen met goede beweging, veel Trakehner flair en een lust voor het oog. Bisou is een al goed ontwikkeld veulen, is ook al in begin april geboren. Ze is goed ontwikkeld, beweegt groot en graag, heeft een prachtige hals en draagt die ook met trots.


Of ging de eerste prijs naar het jongste veulen van de dag? Hastaloy is een 2 weken oude Insterburg dochter uit een Herbstkönig dochter. Iemand die van paarden houd smelt bij het zien van dit plaatje van dit veulen. Geen aftekeningen, een spring in het veld wat gewoon voor het plezier door de baan spurt. Het zou als medicijn kunnen dienen voor somberheid.


of gaat de sjerp voor het kampioensmerrieveulen naar Kinetica? Een High Motion veulen. Een bruin veulen die een heel duidelijk stempel van de vader heeft meegekregen. Ze wil bewegen en dat is niet gek want dat kan ze goed! Het is een heel vrouwelijk en typevol veulen wat onmiskenbaar een Trakehner is. Ze gaat behalve voor de fokkerij ook waardevol zijn voor de sport.


Moeilijk als ze alle drie het zelfde puntentotaal hebben. Uiteindelijk na een paar ronden stappen is de jury er uit. Ze gaan voor het merrieveulen waarvan de cijferreeks het meest gelijkwaardig is. Daar komt Kinetica als beste uit de bus. Zij gaat door voor de Arie Timmer bokaal.


Het was een jaar met weinig hengstveulens. De beste van de twee had wel meteen de beste punten van de dag. Freeman is een Integer zoon uit de Kasparow merrie Frühlingskupfer. Met Freeman stelt ze haar eerste veulen voor. Freeman is flink aan de maat. Heeft correct en stevig beenwerk en weet met dat fundament goed te bewegen. Hij heeft een zelfhouding waardoor je nu al kan zien dat hij een “persoon” is.

Hij is een aanwezig type. De jury begint opvallend genoeg met het aanraden de jongeman op te fokken voor de hengstenkeuring, nog voor ze heeft uitgelegd waarom, wil ze dat alvast gezegd hebben. “Het is een paard met toekomst, ik zie een carrière met sport, en eigenlijk is ie geschikt voor elke discipline, maar ook een toekomst als vaderpaard!” Logisch dus dat Freeman door gaat voor de strijd om de Arie Timmer Bokaal.

Appels en Peren vergelijken noemt Ute Sanders, de voorzitter van de jury, het. Mannen en vrouwen, eigenlijk is het niet te vergelijken maar toch bekijkt ze beide veulens goed. Overlegt nog eens met dubt nog eens en dan is het bekend. Freeman mag de Arie Timmer Bokaal de zijne noemen!

 

 

Comments

Comments are closed.

Trakehner Hengstmarkt 2021

De 59ste editie van de Trakehner Hengstmarkt gaat plaats vinden van 14 t/m 16 oktober. Het zal weer een aangepaste vorm zijn, de herfst is dan weer losgebarsten en we weten allemaal niet wat dat doet met de CoVID19 situatie. Maar er zijn hopelijk toch weer mogelijkheden om de keuring bij te wonen. Er zijn wel veel minder kaarten beschikbaar wat het reserveren etc. moeilijker maakt. We vertellem er in een artikel over de Hengstmarkt meer over. Het hele evenement zal ook deze keer te volgen zijn via de streaming videobeelden door ClipMyHorse.

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!