De Freispringcup

Geplaatst door on 16 oktober 2021

Om te zorgen dat springvermogen hoog op de agenda blijft is er sinds 7 jaar een Trakehner vrijspringcup. Er zijn veel jonge paarden die, wellicht in de keuringsbaan niet altijd de hoogste ogen gooien, uit blinken in hun vermogen en techniek in de springsport. Welzijnswetten zorgen er voor dat een jong paard pas als het echt 4 jaar oud is onder de man mag springen. Tot die tijd kan je ze natuurlijk al wel leren om te springen en hindernissen in te schatten. Juist dat is de reden dat er een vrijspringcup is.

Ook dit jaar, tussen coronaregels door, zijn er voorrondes geweest in heel Duitsland. De beste 10 mochten de finale springen in Neumünster. Daarbij gaat het niet om hoger, hoger, hoogst, het zijn nog steeds jonge dieren. Het gaat om aanleg, vermogen en techniek.

Simone Schönbeck, uit ons eigen Rheinland, heeft alle edities al een deelnemer geleverd voor de finale. Deze keer klopte alles. Haar Oblivion won deze cup! Oblivion is een Adorator uit een Phlox moeder. De schimmel is niet de allergrootste van stuk maar beschikt over heel veel vermogen en weet dat met de juiste techniek toe te passen.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!