2 nieuwe hengsten

Geplaatst door on 19 december 2021

Op 18 december was er de nakeuring van de Hengstmarkt in Oktober. Door de nieuwe regels konden verschillende hengsten niet deelnemen aan de Hengstmarkt omdat ze te jong waren. Ze waren echter wel door de eerste bezichtiging heen en mochten dus naar de hengstenkeuring.

Voor deze gelegenheid zijn de hengsten aangevoerd in het mekka van de Holsteiner fokkerij, in Elmshorn. Twee van de zeven Trakehner kandidaten verlieten de hal met de felbegeerde brevet en daarmee de licentie voor het komende dekseizoen.

De vierjarige vos Lilienthal was al de winnaar van zijn 50-dagen hengsten- verrichtingsonderzoek in het Oostenrijkse Stadl Paura en verwierf met de positieve licentiebeslissing het recht op een levenslange inschrijving in het Trakehner Hengstenboek I. De kleurrijke vos is een zoon van de springhengst Lücke, die al twee gekeurde Trakehner-zonen heeft: Tecumseh, die al succesvol was in het gevorderd parcours, en Tempelhof was de beste springhengst van de keuring van 2019.
De keuringscommissie keurde de uitstekende rijbaarheid en inzet tonende hengst met goede basisgangen, met een zeer goede stap en soeverein vrijspringen. “Een hengst die stabiliteit belichaamt, grote hoeven heeft, grote gewrichten, en ook lichaam en goed gedrag heeft – een zeer aansprekende hengst”, aldus de plaatsvervangend fokkerijdirecteur.

De bruine Dreivierteltakt, is een zoon van de Kampioenshengst Kentucky. Zijn moeder is een Gribaldi-Arogno en de volle zus van Distelzar, die in Zwitserland vele Grand Prix-prijzen won. De groot gebouwde, goed ontwikkelde hengst kreeg ook groen licht. Neel-Heinrich Schoof, die Lars Gehrmann verving, benadrukte de voordelen van de jonge hengst: “Een groot gelijnde hengst met opvallende mannelijke charme, goede drafbeweging, zijn mooie zelfhouding, zijn grote lijnen, frame en ook in het vrijspringen met een zeer zelfverzekerde prestatie en over het algemeen ook met een voorbeeldig interieur”.

De licentiecommissie bestond uit de plaatsvervangend fokdirecteur Neel-Heinrich Schoof, Neumünster, Leonie Bramall, Isernhagen, Elmar Lesch Thomasburg, Peter Kunath, Zehren en Frank Ostholt, Warendorf. Het beproefde team van helpers uit het Trakehner district Sleeswijk-Holstein zorgde ervoor dat alles soepel en in een goede sfeer verliep.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!