Goed gesprek bij de open haard

Geplaatst door on 7 januari 2022

Het Trakehner Verband gaat met de tijd mee als zijn ze goed verankerd met het verleden. Er komen in dit verse jaar speciale interessante gesprekken bij “de open haard” De gesprekken worden gevoerd door de Hippoloog Erhard Schulte. Erhard heeft diverse boeken op zijn naam staan en is een wandelende Trakehner encyclopedie. Hij gaat een serie lezingen geven die interessant zijn voor nieuwkomers, fascinerend voor Trakehner liefhebbers. De lezingen zijn vermakelijk én informatief. Een kleine pauze in deze drukke en donkere dagen. Dit alles wordt verzekerd door Schulte’s bijna oneindige specialistische kennis van meer dan 280 jaar bewogen fokkerijgeschiedenis, gepresenteerd met passie en empathie voor mens en paard, evenals zijn tientallen jaren ervaring als de stem bij talloze fokkerij- en sportevenementen.

U kunt er via zoom bijna overal ter wereld live bij zijn maar als u de live uitzending mist, kunt u elke Trakehner open haard gesprek terugkijken op YouTube of als Podcast. Het is het waard!
Een paar zinnen, voor de open haard, zijn genoeg en u gaat mee in de wereld van Trakehners en hun geweldige fokgeschiedenis; loop een deel mee van de “trek” van de Trakehners. De geschiedenis van de paarden is altijd noodlottig verbonden is geweest met de grote politieke omwentelingen en rampen. De afgelopen drie eeuwen ontstond er als vanzelf de “Trakehnen-mythe”, die nog steeds fokkers en fans in de ban houdt en wiens erfenis voortleeft in de huidige Trakehner-fokkerij.


Er zijn afgelopen jaar al 4 van deze gesprekken geweest, ze zijn alle 4 terug te vinden op de site van het Verband. Verhalen over: De Trakehner Landstallmeister en de fokvisie en verdiensten, de legendarische Trakehner-merriekudde, de waarde van de Trakehner-merrie families tot op de dag van vandaag, evenals de hengstenlijnen en hun invloed op de fokkerij, en als laatste “De ontsnapping uit Trakehnen en Oost-Pruisen over de bevroren lagune in de winter van 1944/45”

Voor deze winter zijn er nog twee data – beide met zeer actuele onderwerpen – gepland: op 4 februari 2022 om 18:00 uur is het “Bescherm de erfenis van de Trakehner-merriefamilies” En op 4 maart om 18:00 uur zal er een beroep gedaan worden in de vorm van; “Herken en identificeer genetische diversiteit en gebruik die!”

Informatie over de Trakehner-openhaard-chats en de links voor de zoomcircuits en de podcast- of video-opnames kunt u hier vinden.

Informatie over de Trakehner-openhaard-chats en de links voor de zoomcircuits en de podcast- of video-opnames kunt u hier vinden

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!