Rechtszaak voorbij, Trakehner Verband wint

Geplaatst door on 2 januari 2022

Kaiser Milton met zijn fokker wijlen Tonny aan de Stegge.

2017 was het. De in Nederland geboren Kaiser Milton (Millennium x Kaiser Els van Van Deyk) werd kampioen van de Hengstmarkt. Op het laatste moment werd de hengst toch in de veiling gedaan. Burkhard Wahler van Klosterhof Medingen sloeg toe en kocht de hengst toen de hamer viel op €320.000.

Maar toen de champagne was gedronken en de handen waren geschud gebeurde er van alles. Allemaal niet goed.

Wahler zei dat de hengst kreupel was, en wilde de koop ongedaan maken. Dat was de aanloop naar een rechtszaak. Nu 4 jaar later is er een uitspraak. Er was al eerder een uitspraak waarin het Verband in het gelijk werd gesteld. Maar door hoger beroep ging het gerechtelijk touwtrek weer door. Nu heeft ook het “Oberlandesgericht Schleswig Holstein in het voordeel van het Trakehner Verband geoordeeld. Er is geen reden om de koop ongedaan te maken, in het keuringsrapport, wat voor iedereen inzichtelijk is tijdens de hengstmarkt, staat dat er een lichte afwijking was aan het linkervoorbeen en was ook de hartruis, vermeld. Burkhard Wahler kon dus weten wat hij kocht. En moet dus alsnog alle kosten betalen.

Bijzonder triest is het dat de hengst inmiddels is overleden. Naar verluid is de nog maar 6 jarige hengst door hartproblemen overleden.
Hij heeft in zijn leven, door alle omstandigheden, maar weinig maar wel een paar merries gedekt. Al met al is het een triest verhaal waar eigenlijk geen winnaars zijn en de hengst misschien wel de grootste verliezer is.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!