Hengstenshow Münster Handorf 2022

Geplaatst door on 11 februari 2022

Het Trakehner Verband deed het, terwijl de regels vanwege de pandemie nog niet zijn opgeheven organiseren ze toch een goede hengsten show. Vorig jaar was er de digitale show, ook leuk, maar toch echt anders. Dit jaar was het weer live met mensen en paarden in 1 ruimte.

Er waren maar 750 kaarten beschikbaar, die waren binnen een paar dagen helemaal uitverkocht. De 2G regel werd aangehouden en mede daardoor konden we allemaal live genieten van een leuke en gezellige show.

Deze editie niet de bekende en oudere “mannen” die zich lieten zien. Veel, heel veel jonge talenten, met natuurlijk een paar van de vers gekeurde hengsten die dit zelfde weekend hun brevet hebben gehaald.

Na een lange afwezigheid was Gert Brouwer weer van de partij om foto’s te maken. We wisselen de beelden van Gert af met andere beelden, het is maar net hoe we u het paard het beste kunnen laten zien

Begonnen werd er met Hopkins, 11 is ie inmiddels, Hofrat x Artistick Rock. Een lekker sportpaard, hij zette meteen de toon. Hij leek erg veel plezier te hebben om weer eens voor publiek te mogen optreden.

Dan was er Dreivierteiltakt, een bruine die in november 2021 in Elmshorn goedgekeurd werd. Een jongeling dus. Hij kan erg goed bewegen, we wisten al dat ie goed kan springen maar wat hij deze keer liet weten was hoe goed hij in zijn hoofd is. Hij liet zich super zien, trok alles uit de kast en als er dan iemand zeg, kom maar, dan blaast ie uit en is ie helemaal op de mens gericht. Knap voor zo’n jong paard, een karakertopper!

Ook over een goed interieur beschikt de nieuw die zelfde dag gekeurde Theodorakis. De Hibiskus zoon, een Trakehner in alles. Heel duidelijk hengst, heel duidelijk Trakehner. Hij ging als te koop de keuring in en ging in andere handen over. Theodorakis gaat werken bij Gut Staffelde in Kremmen. Daar hebben ze weer een troef in handen.

Dan is Lillienthal in de baan. Opvallend om het feit dat ie vos is en dan een vos met witte bles en 4 hoge witte benen. Hij is een Lucke zoon uit een Rheinklang moeder. Hij liet zich goed zien. Had geen moeite bij de les te blijven ondanks het enthousiaste publiek.

Kind of Magic is een heerlijke schimmel die via maar liefst 3 stations aangeboden wordt. Met Zauberdeyk x Perechlest x Stradivari heeft hij de genen om alle sporten te kunnen. We zij benieuwd waar we hem gaan zien met een ruiter in de toekomst.

Gaspard, wat is dat toch een ontzettend mooi paard. Als u iemand moet uitleggen hoe een Trakehner er uit ziet dan is Gaspard een geweldig mooi voorbeeld. Super chique, donker, goed interieur, hoog, donker en gewoon bloed mooi! Wat een plaatje!

Karim Dore is ook fraai. Een mooie vos van nu 5 jaar oud. Zeer op zijn ruiter gericht en heel best aan de hulpen liet hij zien wat hij kan. De Perpignan Noir zoon is lopende reclame.

Daarna was er een combinatie in de baan. Onyx, ons natuurlijk bekend, gefokt door Rob de Wijs in Woudenberg en na goedkeuring op de hengstenkeuring overgegaan naar Letterberg. Maar zij hebben nog een ijzer in het vuur.

Olymp stamt uit de zelfde O familie. Onyx en Olymp delen een Oma Ode, een geweldige Hohenstein dochter. Samen lieten ze zien wat ze waard zijn. Olymp is een Helium zoon, Onyx een Kentucky x Millennium, bewegen dat kunnen ze super.

Instagram onder zadel, dat was ook leuk om te zien, de reservekampioen van HK 2018 was al imponerend en dat als 5 jarige nog steeds. Niemand kan zich vergissen, deze is hengst in alles. Hij werkte fijn mee met zijn ruiter en liet zien dat hij ook onder zadel kan bewegen. Zijn vader is Schwarzgold, uit de moeder van Instagram kwam in 2021 de kampioen, toen de Millennium zoon Impact. Sterke familiegenen!

Zauberdeyk werkt dit jaar bij Hämelschenburg. 15 jaar is ie nu. Met deze Zauberdeyk heeft de stoeterij van de familie Langels de lijn terug waar ze ooit mee begonnen zijn. De vos heeft al successen beleefd in de eventing sport en is nu Dressuurpaard. Hij heeft ook daar al successen, tot in de S*** niveau!

Dan een nieuwe naam Santo Scuro, tijdens zijn keuring haalde hij het net niet. De hengst heeft nu via de verrichting en zich nog een keer te tonen toch zijn deklicentie. Hij is een Freiherr von Stein zoon uit een Kasimir moeder. Hij zal naast zijn dekwerk ook in de dressuursport worden uitgebracht. Zou goed kunnen dat we hem gaan zien in de grote ring!

Wie al vaak in die grote ring heeft opgetreden is Greenwich Park. Een Saint Cyr uit een Alter Fritz dochter. Een mooie compacte hengst die super in de spieren zit en met plezier zijn dressuurtalent laat zien. Makkelijk verzamelen, net zo makkelijk weer schakelen naar meer. Fijn paard.

Na de pauze is er hard gewerkt om hindernissen in de baan te zetten. Natuurlijke hindernissen maar ook gekleurde balken.

Nog voordat daar overheen gesprongen gaat worden is daar de vers gekeurde Engels Volbloed Agamemdon xx. Hij heeft 2 seizoenen op de baan gelopen. Als 3 en 5 jarige, in de tijd verdiende hij iets meer dan €10.000 met heel hard lopen.
Wat opvalt is dat deze Engels volbloed goed kan bewegen. Natuurlijk heeft ie een goede galop. Maar zijn draf mag er ook wezen!

Polartanz gaat wel springen. Een wat de kenners zeggen, “Bloedbok”, een heel mooi en niet te groot paard. Wat zijn afstamming niet verstopt. Hij draagt Heraldik xx bloed wat betekent dat je al een stapje voor loopt als je eventingsport doet. En dat doet deze fraaie donker bruine. Al heel wat internationale wedstrijden heeft hij gelopen en ook succesvol afgerond. Dit is er 1 voor veredeling en bloed toevoer!

Een foktechnisch zeer interessant paard is de schimmel Goteborg. Hij staat er ontzettend goed voor. Toont zijn leeftijd niet en laat zien dat ie niet alleen een afstamming is die interessant is. Het pakket waar dat allemaal in zit is een heerlijke schimmel met een top interieur die ook nog graag beweegt.

En dan is daar Grenoble, hij laat zien dat ie braaf is want zijn ruiter doet de teugels en handen los boven de hindernis. De zwartbonte blijft net zo braaf zijn werk doen. Hij is niet alleen een leuk kleurtje.

Berlusconi, een groot paard met lange lijnen. Hij lijkt de pandemie jaren niet te veel te hebben gesport. Mis wat spieren hier en daar maar braaf is ie wel. Hij springt braaf en laat zich door zijn baasje makkelijk rijden.

Kros is er ook. Pools Trakehner bloed geschikt voor de spring en eventingsport. De bloederige zwarte kan goed over het hout komen en kan ook duidelijk snel. Belangrijke eigenschappen voor een eventer.

Donauabend, al weer een goed springend paard. Hij kan het stokje over nemen van zijn vader, Abendtanz, die de oceaan over is en nu daar sportpaarden maakt. Donauabend beschikt naast het Abendtanz – Hirtentanz – Kostolany ook nog over Lauries Crusador xx bloed. Dat allemaal geeft een goede mix van goed springende/sportende eigenschappen.

Glucksruf I dekt ook op Hämelschenburg, hij werd gereden door Kai Steffen Meier. Die alleen maar lovende woorden had voor de grote en stevige vos. De Amerikaanse eigenaar gaat wellicht binnenkort de vos naar de USA laten komen. Nu is ie nog in Europa dus nu kunnen we hem nog gebruiken.

Phillip Hartmann reed Tecumseh binnen. De bruine met de opvallende tekening op zijn hoofd. Die heeft hij natuurlijk van zijn opa Hirtentanz. Hij is gefokt door Gisela Gunia zij heeft Lucke gebruikt op haar Hirtentanz x Caanitz merrie. Een heel goed springend paard met geweldige manieren. Dit seizoen dekt hij via Marbach.

In razend tempo worden de hindernissen opgeruimd en kan er weer een dressuurhengst binnen komen. Hymnus is een Grimani zoon. Hij kan vanuit zijn moederlijn steunen op de H lijn terug op Habsburg van Fahnenträger. Allemaal paarden die rittig zijn en graag werken voor de baas. Dat doet Hymnus ook. Goede stap en een een heel goede galop. Maar draven dat kan ie ook. Het is wat een ieder wil, mooi, donker en groot.

Dan is Integer aan de beurt. Geweldig mooi paard. Met van de allerbeste merries die nu in het verband staan. Inschi’s Songline. Dat gecombineerd met Millennium, inderdaad: Groot, modern, super bewegen, donker en fraai!

Ganderas is dan in de baan. Met zijn 6 jaar ziet hij er al uit als een vaderdier. De Banderas zoon toont een prachtig profiel, beweegt graag en makkelijk en laat zich heel mooi zien. Banderas x Hofrat x Kanudos xx dus prachtig Engels Volbloed op een beetje afstand en niet direct Millennium. Mooie hengst.

Hörstein brengt zijn Speedway in stelling. De Schwarzgold zoon is een showbink. Hij geniet van applaus en lijkt er alleen maar nog beter zijn best op te doen. Net als zijn vader laat ie zich niet gek maken maar trekt zijn benen nog wat hoger op. Kim die hem rijdt geniet met hem mee en geeft hem de ruimte om hem zijn allerbeste kant te laten zien.
Goed gedaan hoor!

Sir Picasso is dan de bijna hekkensluiter. Hij is een erg mooi paard wat met zijn 7 jaar al veel kan. Hij vind dressuur duidelijk leuk want geniet ervan dat hij mag laten zien wat ie allemaal kan. Distelzar x Pretty Dancer x Gribaldi, dat kan je zien en dat wil je zien!

De uitsmijter is Kwahu. Misschien wel de jongste die die rol op deze show heeft gedragen. Kwahu wordt gereden door Helen Langehanenberg. Kwahu is Millenium x Munchhausen x Sixtus (3 x Elite op een rij) is nog maar krap 5. Hij was er niet bij op zijn hengstenkeuring vanwege een snotneus, werd later toch gekeurd tijdens een thuiskeuring. Kreeg daar een premie toegekend, wat niet vaak gebeurt. Daarna liet hij een bijna perfecte verrichtingsonderzoek zien.

En nu dan is hij onder het zadel van Helen. Met haar heeft ie al wat jonge paarden proeven gelopen en heeft daar al zijn successen behaald.
Natuurlijk is het weer Millennium dus hoogbenig, erg mooi, geweldig bewegen, en ook nog eens in alles Trakehner.

Last was zeker niet least, hij was denk ik misschien wel de best?

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!