Duurde lang, maar wachten beloond

Geplaatst door on 22 juni 2022

Maar liefst 370 dagen is de Kasparow dochter Kassiopeia dragend geweest. Maar nu, na lang wachten, is het veulen er!
Een merrie veulen, de vader is Asagao xx. Dat het een vos zou worden, dat stond dus al vast. Aan de gedragingen van de merrie was ook al vrij snel duidelijk dat het een merrie veulen zou worden. Dat het zo lang zou duren lag echter minder in de lijn der verwachting.

Moeder Kassiopeia was in haar eerdere carrière nooit traag of langzaam, ze knalde door de moeilijkste crossen, in binnen en buitenland, en was vrijwel altijd binnen de tijd over de finish.
Maar nu is ze moeder, voor het eerst van haar leven op 16 jarige leeftijd. En ook dit doet ze vol overgave. Een super moeder.

Omdat het allemaal wel wat lang duurde is er een passende naam bedacht. Met wat literaire vrijheid is het Kalenda Graeca geworden, wat zoiets betekent als “St.Juttemis” of “als Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen”.

Op stal is natuurlijk alle aandacht voor deze nieuwe schoonheid dus voorlopig is de stalnaam Kwatta. Fokker/ eigenaar Petra, gefeliciteerd met deze nieuwe aanwinst!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!