Hengsten uit de vriezer

Geplaatst door on 19 maart 2024

Via een nieuw innovatief project hebben Trakehner-fokkers toegang tot speciale dekkingsmogelijkheden!
In deze context organiseert het Trakehner Verband vanaf vandaag 18 tot 24 maart voor het eerst een online veiling voor diepvriessperma. Op basis van een samenwerking met enkele hengstenhouders en dekstations kunnen dekkingen met diepvriessperma worden aangekocht via het bekende Trakehner online platform. Volgens het bekende patroon van een online veiling wint de bieder met het hoogste bod de betreffende paring met TG.

Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden informatie over de aangeboden hengsten, de inseminatiedosis en de opslaglocatie rechtstreeks via het online platform van Trakehner bekijken. Het is dan ook mogelijk om de eerste biedingen te plaatsen. Het gebruikelijke spannende bid-up begint op 24 maart om 19.00 uur.

Dit betekent dat elke biedactiviteit het einde van de veiling met drie minuten verlengt voor de geboden dekking. Als er gedurende deze drie minuten geen hoger bod wordt uitgebracht, eindigt de veiling en kan de laatste en hoogste bieder blij zijn met het winnende bod. Spannend!

Hengsten die via deze  speciale veiling te verkrijgen zijn, zijn o.a. Almox Printz, en Adorator, maar ook Eiskönig en Heops. Klik op het plaatje om door te gaan naar de veiling. Wie weet hebben we dan volgend jaar een foktechnisch snoepje in Nederland!

Comments

Comments are closed.

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!