Arja en Kasparow

brandarmfolderkaskontBeetje raar om mens en paard als 1 koppel te noemen? Niet in het geval van Kasparow en mij. Hij is op een bijzondere manier verbonden met mijn leven en vice versa. Kasparow is 1 van de meest bekende Trakehner hengsten van Nederland. Dat komt omdat hij een bijzondere sport carriére achter de rug heeft. Maar liefst in 3 disciplines (Dressuuur, Springen en Eventing) heeft Kas internationaal gezegevierd. Nu is hij geen sportpaard meer maar is hij fulltime dekhengst. Omdat Kasparow voor 7 stamboeken is erkend of goedgekeurd is niet alleen Kas druk met zijn werk maar geeft het ook mij een behoorlijke dagtaak.  Alle merries die Kas “dekt”  insemineer ik zo veel mogelijk zelf. Dat betekent vele kilometers en vele bezoekjes aan merries in Nederland en België.
kasstaandtcn
Kasparow is niet mijn eerste Trakehner, ik ben mijn paarden bestaan begonnen in pony’s later Arabische Volbloed paarden. daan_mailIOp een gegeven moment had ik een Russisch gefokte Arabische merrie waarvan een broer als dekhengst werd goedgekeurd bij het Trakehner Stamboek. Dat leek me leuk om die broer en die Trakehners eens van dichtbij te gaan bekijken. Er was een keuring bij Vogelsanghof  waar de Arabische hengst, Kosmonaut,  woonde. Er waren Merries, andere hengsten, veulens,  jonge paarden, Trakehners overal. Ik was om! Eindelijk vond ik wat ik al jaren zocht:  een mooi bloed paard wat ook nog alles kan! Bij de Arabieren stoorde het me dat ze weliswaar geweldig zijn maar eigenlijk te klein voor de echte sport en dat hun bouw hen in vele disciplines in de weg zit. In de Trakehner vond ik mijn ideaal. Mooie bloedpaarden met intelligentie en adel, met gang en een goede bouw, met een goed fokbeleid en een prachtige geschiedenis, Trakehners zijn geweldig! 

exlibrisLangzaam maar zeker verdwenen de Arabieren uit mijn stallen en werden de boxen betrokken door Trakehner merries. En toen was er de Eliteveiling bij Klosterhof Medingen in April 1999. We (mijn man en ik) waren daar omdat we een fokmerrie op het oog hadden. Als volslagen verrassing heeft mijn wederhelft toen Kasparow gekocht en niet de merrie. Het hele levensverhaal van Kasparow kan je na lezen op de website van Kas, kijk maar op KASPAROW.COM

Na lang in Noord Holland te hebben gewoond zijn Kasparow en ik in 2009 in Groningen gaan wonen. huis56We hebben een heerlijke kleine boerderij waar Kas geniet van zijn dagelijkse weidegang en ik voornamelijk geniet van Kas. Hij is echt het meest geweldige paard wat ik ooit heb meegemaakt. Lars Gehrmann zei het al tijdens de hengstenkeuring in 2009, je kan met Kas niet aleen lezen en schrijven, hij kan echt al het andere ook! Het Multitalent (en een lieverd!!!!)

Floenmama
man_04Naast Kas heb ik een aantal jonge Trakehners (je ziet ze hier op deze pagina naast beelden van hun vader) en een fokmerrie. De schimmelmerrie Freneuse heeft een merrieveulen (van Kas hoe kan het anders) aan de voet. Deze nieuwste aanwinst heet Flying Colours. 
terugledenlinks

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!