Weer een verlies te betreuren

Geplaatst door on 2 oktober 2016

evita-xiiEr zijn paarden die je nooit vergeet, St.Pr.u Pr.St. Evita is zo’n paard. Vanaf de eerste keer dat de merrie in Nederland de keuringsterreinen betrad kon men niets anders dan onder de indruk zijn. Steeds weer kwam de Schwadroneur dochter met een, het leek wel, nóg beter veulen dan het jaar er voor op de bühne. Steeds weer kon je niks anders doen dan bewonderen. De laatste eigenaar van Evita, Daniel de Charleroy heeft moeten besluiten om Evita in te laten slapen. Een onherstelbare peesblessure lag ten grondslag aan deze zeer moeilijke beslissing.

Evita werd in 1998 in Denemarken geboren als dochter van Schwadroneur uit een Canon Row xx dochter. Evita is al jaren de meest succesvolle fokmerrie binnen ons stamboek. Zelf was ze meermalen kampioen merrie, ze was ook de duurste merrie van de Trakehner merrie veiling én winnaar van haar merrie test (SLP) met een totale score van maar liefst 8,46! Haar zonen en dochters dragen allemaal haar uitzonderlijke kwaliteiten en vererven die zelf ook weer. trakehners zijn gewoon heel bijzonder
De kinderen van Evita op een rij is een opsomming van toppers: evviva2002 Evviva van Kaiser Wilhelm, ze werd in 2005 zowel Siegerstute in Neumünster als in Rheinland.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder
easygame2003:
Easy Game (v: Gribaldi) is inmiddels wereldberoemd als vader van de tophengst Millenium
die in elk Duits Stamboek successen viert. Easy Game draagt de titel Elite.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder
LSR_33Elvira_T©Lune_JanckeDan wordt er in 2005 Elvi
ra geboren (v: Partout) zij herhaald het pad wat haar zus Evviva eerder ging, ze wordt kampioen van Rheinland en later in Neumünster uitgeroepen tot Jahressigerstute.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder
elba2006 Elba (volle zus van Easy Game) wordt kampioen van Rheinland en van haar SLP.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder
dukeIn  2008 maakt Evita bij wijze van uitzondering een uitstapje naar het KWPN, ze krijgt dan een zoon. Deze Duke (v: Zantiago) is gekeurd voor het Oldenburger Stamboek en wordt uitgebracht in de dressuursport.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder
elize-9508Dan in 2009 worden we weggeblazen door Elize (v: Hofrat) het super chique merrieveulen haalt maar liefst 60.5 punt bij stamboekopname met onder andere een 10 voor type. Later als Elize reserve kampioen van het Rheinland wordt beschrijft Lars Gehrmaan de donkerbruine als een complete merrie die vrijwel perfect is en in draf over een “extra arrogant voorbeen” beschikt, dat zegt alles!
trakehners zijn gewoon heel bijzonder
evoraIn 2011 brengt Evita een Insterburg veulen. Deze Evora is ook alweer zo’n hoogbenige schoonheid! 
Lars Gehrmann die haar als driejarige  beoordeeld op de Centrale Stuten eintragung, noemde haar lichtvoetig, soeverein bewegend, mooi aan de maat, vrouwelijk en heel mooi in type. Allemaal superlatieven die passen bij niet alleen dit Evita kind maar bij elk Evita kind.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder
emilie_62977-elfiIn 2013 en 2014 zijn er de Hofrat dochters Elfi en Emily, alweer plaatjes van paarden! Evita is dan al over gegaan in Belgische handen en gaat door met geweldige dochters maken.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder
elke-943i0058-495x326ethna-2-weken-tcnIn 2016 worden er 2 Evita dochters geboren, beide uit draagmoeders, beide met Windsor als vader. Op de foto links Elke die zich had geplaatst op het Kampioenschap van Rheinland, en links Etthna

Er zijn veel Evita nakomelingen maar we konden er niet genoeg van krijgen. Evita, een legende toen ze nog leefde, een legende zal ze altijd blijven!

Comments

Comments are closed.

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!