Leden Nieuws

 


We hopen op veel meer wedstrijd en ander nieuws dus stuur een mail naar de redactie( info@trakehnercontact.nl ) als u  uitslagen hebt of andere leuke verhalen over uw Trakehners? Hieronder kunt u alles  kwijt! Stuur maar in!
SPORT & ANDER NIEUWS,

onderbreking
Winstpunten en nog meer winstpunten!

Matris Vota’s Montjuic
(Kentucky x E.H Connery)
Prachtige naam voor een nog mooier paard. Christel Heuseveldt brengt de jonge merrie uit in de dressuursport. En dat gaat goed. Onlangs voor de 1e keer gestart in de L2. Bij de 1e proef 2 winstpunten,  en de 2e proef 3 winstpunten! Vorige week voor de 2e keer gestart en weer 3 winstpunten mee naar huis genomen, dat gaat vlot!  De jury liet super positief en mooi commentaar achter op het protocol. Dat smaakt naar meer!

Gefeliciteerd Mireille én familie Griffioen, de fokkers van deze merrie.
onderbreking
Eichengold doet ook samengesteld! En haalt meteen een prijs!

Misschien zou je denken, met een afstamming Schwarzgold x Hofrat, dat er alleen tússen de hekjes wordt gereden. Gelukkig denkt Steffi, de ruiter, en eigenaar / fokker van deze merrie, er anders over. Eichengold mag ook óver de hekjes, en over dikke bomen door water! 4 jaar is deze Evita kleindochter en ze heeft haar eerste lint, behaald in de samengestelde sport, al binnen! Ze gingen voor een fijn gevoel en een leerrijke dag, vertelde Steffi, en dat was het zeker! In de dressuur werden ze 3de, tijdens het springen pakten ze 1 balkje en ze reden een foutloze cross! Eindresultaat; een 2de plaats! Wat een topdag!

onderbreking
Lol met je  …. Paard


Het is misschien een beetje verwarrend als ergens staat dat er een TCN oefencross is. Trakehner TCN heeft wel een een oefencross georganiseerd maar er bestaat nóg een TCN. Dat is TCN Sporthorses. Om het allemaal nóg erger te maken staan daar verschillende Trakehners, die in de sport worden uitgebracht. ManO War heeft met Tarik, de T van dit TCN, al 2 ster ritten gelopen. De vos wordt nu uitgebracht door Sarah de Recht. Sarah is ‘Mannetjes’grootste vriend en samen hebben ze ontzettend veel plezier. Dat kan je op de beelden wel zien. Deze oefen cross die op 23 maart plaats vond, was om alvast wat ritme op te bouwen voor het eventingseizoen wat binnenkort weer losbarst. Sarah en Mannetje zullen dan weer van start gaan. Tarik gaat dan ook weer zelf starten met de andere Trakehner onder zijn dak. Hij gaat Kassiopeia, na een blessure weer opbouwen en weer, uitbrengen. Blije paarden, blije mensen!

onderbreking
Golden Tulip wint haar M2 debuut

In Lieshout heeft Michelle Bakx met Golden Tulip vandaag voor het eerst een M2 proef gereden. Dat ging heel goed want ze won de proef met 206 punten! De jury was teleurgesteld dat ze maar één proef reden. Ik had graag nog een proef van jullie gezien, was het commentaar. Heel goed Michelle.
onderbreking
Man ‘O War wint L en is derde in de M

Snakkend wordt uitgekeken naar beter weer zodat er weer lekker buiten gereden en ‘ge-event’ kan worden. Nu nog was het even tijd voor een springwedstrijd. De Vosruin won het L en omdat dat erg lekker ging ook maar rondje M gedaan. Daar werd de “Rooie” derde. Sarah is lekker bezig met Mannetje.
onderbreking
Eerste en Tweede prijs

Janine Hengelaar is de trotse bezitter van een Herbstkönig dochter. Een chique merrie met een chique naam. De merrie is nog maar jong dus Janine doet rustig aan met haar, maar zo af en toe een wedstrijdje in de buurt is natuurlijk wel leuk. Het gaat heel goed, de kleur van de rozetten verraad het al, eerste en tweede geworden met prachtige punten, 197,5 en 198,5 op het protocol. Super!onderbreking
Golden Tulip weer in de prijzen
Michelle en Golden Tulip zijn onlangs naar Leende geweest om in de M1 te starten. Dit was weer de eerste keer ‘weg’ na de zomervakantie. Golden Tulip liep goed voor 204,5 punten en een 1ste prijs! Michelle heeft de prijsuitreiking gemist omdat ze juist toen even naar het toilet was. Eigenaar van Goden Tulip heeft toen de ‘Honneurs”  waargenomen. Beide gefeliciteerd!

onderbreking
Sarah wat vond je er van?

Het was al donker toen Man ‘O War en Sarah over de finish kwamen in Osterbrock (ook in Duitsland lopen wedstrijden wel eens uit) afgelopen zaterdag. Sarah heeft daar haar eerste echte cross sinds 3 jaar gereden en voor het eerst op een echte Trakehner! We vroegen toen ze van de finish naar de stal draafde hoe het ging. Er waren geen woorden, alleen maar een hele brede smile! Wat een paard, wat een paard, bleef ze maar roepen! Eerste start van het nieuwe seizoen en Mannetje heeft een nieuwe Trakehner fan gemaakt, Sarah was al dol op hem maar na deze cross is het alleen nog maar erger geworden! Hij deed keurig zijn dressuur, bleef foutloos in springen en deed de cross met het grootst mogelijke plezier van zowel ruiter als paard!
onderbreking
Man ‘O War weer oranje lint

In zijn winterwerk, leerpaard zijn, doet Man ‘O War het met Sarah de Recht heel goed. Hij is al een paar maanden thuis bij Sarah en ze geeft het zelf toe, ze is nog nooit zo verliefd geweest! Ze heeft ‘de rooie’ al vaak mee gehad naar indoor crossen, oefen crossen en springwedstrijden. Onlangs tijdens zo’n springconcours wonnen ze samen het L. Sarah is terecht heel trots en zegt niet alleen te genieten maar ook te leren. Hij is echt te gek. (er is weer een nieuwe Trakehner fan gemaakt!)
onderbreking
Kijk ook eens op de TCN Leden pagina, daar stellen jonge of relatief nieuwe TCN leden zich voor.
onderbreking
Donar punten gescoord in de M2

We kijken hier op de rug van Kasparow zoon Donar die in het tweede weekend van februari keurig 2 winstpunten verdiende in het M2 dressuur. Melanie Beentjes doet het heel goed met hem!
onderbreking
Linten en nog meer linten!


Deborah Meuffels schrijft op haar Facebook pagina het volgende:

“Vandaag weer op wedstrijd geweest met Golden Surprise –> &  Baila’s Binti. Allebei in de M2. Over het algemeen fijn kunnen rijden op wat foutjes na. Daarmee heeft Golden Surprise 2 x het M gewonnen en werd Baila’s Binti 2 x tweede! Zo trots op ze!
Nu zelf nog meer gaan trainen om de oefeningen nog beter te kunnen rijden!”

Als wij zo de oogst zien van een dagje wedstrijd gaat het al heel erg goed! Gefeliciteerd Deborah!
(<– Baila’s Binti)

onderbreking

onderbreking

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!