Trakehners onder de hamer

Geplaatst door on 13 augustus 2018


Op de Glantz & Gloria auktion worden jaarlijks rijpaarden (voornamelijk springgefokt) en veulens geveild. De bloedlijnen zijn vrijwel alleen Holsteiner, niet gek want Erdbeerhof Glantz, het terrein waar deze veiling gehouden wordt ligt in het hart van Holstein, tussen Hamburg en Lubeck.

In het tweede weekend van Augustus staat deze veiling op de agenda en het is altijd een heel druk bezocht en populair evenement. Best verrassend om juist daar 3 Trakehners tegen te komen. De drie aangeboden Trakehners waren allemaal ingebracht door Norbert Timm, de voormalig eigenaar van Gestüt Hohenschmark.  Hij bracht een hengst, een merrie en een veulen. En wat voor? Niemand minder dan Herakles ging onder de hamer, maar ook de topmerrie Zikade en haar 2018 veulen.

Zikade, die als jong paard furore maakte in de jonge paarden proeven, is al een tijdje teruggetrokken uit de sport maar kan als fokmerrie haar waardevolle genen doorgeven aan volgende generaties. De Singolo dochter uit een Tambour x Caprimond moeder trok, in dit toch andere publiek dan gewoonlijk voor Trakehner paarden, best wat aandacht op de veiling. Ze was de enige die geveild werd die niet onder zadel was en als fokmerrie werd aangeprezen. Er werd heen en weer geboden en de hamer viel uiteindelijk op €43.000, wie de merrie gekocht heeft is niet bekend gemaakt maar haar stal staat in Schleswig Holstein.

het aangeboden Trakehner veulen was een Sir Sansibar merrieveulen van Zikade. Deze uit een draagmoeder geboren merrie is een fraaie donkerbruine die makkelijk beweegt en heel chique en vrouwelijk is. Als ze al een naam heeft dan is die niet bekend gemaakt dus we onthouden haar als ‘de dochter van Zikade’. Ze ging voor €9000 naar Zweden.

 


Maar de absolute klapper van de veiling was Herakles. De goedgekeurde hengst van Gribaldi uit een Michelangelo moeder is inmiddels 9 jaar oud. Hij genoot zijn opleiding en zijn eerste successen met Dorothé Schneider die hem niet alleen naar het Budeschampionat reed maar ook naar vele andere prijzen. De hengst is nu tot in Inter I succesvol. Herakles ging voor een ‘Whopping’ €400.000! naar een koper in Hamburg.

Van de 19 rijpaarden die verkocht werden waren er een aantal die de ton bijna aantikte. Eén, een 4 jarige springhengst, ging net over de ton. €400.000 was dus echt de uitschieter! We zullen ongetwijfeld snel horen waar Herakles nu staat, hopelijk zal hij voor de fokkerij beschikbaar blijven.

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

Waar een klein stamboek groots kan zijn

De Trakehner belichaamt het zeer speciale: de bereidheid om te presteren, de elegantie, dynamiek van beweging, intelligentie en werkwilligheid zijn de unieke kwaliteiten van dit speciale paardenras. Gebaseerd op de grote passie en betrokkenheid van de fokkers, blijft dit ras steeds weer uitstekende sportpaarden produceren!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!