Half Trak, Half Fries

Geplaatst door on 15 augustus 2018

Niet alledaags, deze combinatie van bloedlijnen. De fokker heeft altijd Trakehners gefokt maar heeft Friezen voor de kar. Hij wilde graag deze combinatie een keer proberen. Het product is Krijn. Krijn is verkocht heeft een hele blije baas die nu in Bit staat om haar verhaal te doen over haar “halvie”

“Bit neemt deze kruizing onder de loep”.
Amber Bloetjes houdt van de looks van Friese paarden, maar ook van een paard met een beetje meer pit. Dat heeft ze gevonden in haar Krijn, een kruising tussen een Fries en een Trakehner. “Ik vind dat uit beide rassen de sterke punten gehaald zijn.

Ze heeft haar paard niet zelf gefokt. “Hij komt uit een Friese merrie die voor de kar loopt, genaamd Lobke van de Alidahoeve. Het doel van de fokker was om een voorwaartse Fries te fokken om voor de kar te lopen, maar Krijn kreeg meer de bouw van een rijpaard. Daarom werd hij onder het zadel beleerd. Zijn vader is de Trakehnerhengst  Kasparow.”
Het paard van Amber heeft het meest weg van een Fries, vindt ze. “Hij heeft voornamelijk het Friese karakter. Heel eerlijk, trouw en vriendelijk, maar hij heeft ook de lompheid van de Fries. Zijn looplust en ruime gangen heeft hij meer van de Trakehner.”
Volgens Amber vindt Krijn alles leuk om te doen. “Hij kan heel allround ingezet worden. Zowel in het springen, als de dressuur en in de cross.” De kleur van haar paard is net zo allround. “Zijn kleur is volgens zijn paspoort zwart, maar in de praktijk is hij het hele jaar door een andere kleur. En dat maakt hem wel bijzonder. Meestal gaat het van in de winter zwart tot in de zomer blond.”

“Ik ben voornamelijk bezig met veel plezier maken. We vinden het leuk om lekker buiten te rijden maar ook rijden we met plezier af en toe een wedstrijdje. Momenteel zijn we L1+5 in de dressuur, maar ik weet zeker dat er veel meer uit te halen valt. Voor de afwisseling spring ik ook weleens en misschien neem ik in de toekomst een paar crosslesjes.”

“Ik vind het zeker een aanrader, omdat hij onwijs trouw is en goudeerlijk. Ook heeft hij de Friese looks (wel wat smaller dan een echte Fries) waar ik van hou. En hij kan heel allround ingezet worden.”

Of we het helemaal eens kunnen zijn met dat laatste, daar zijn we binnen TCN nog niet helemaal over uit maar hier blijkt weer hoe veel plezier mensen kunnen hebben met Trakehner bloed!

Comments

Comments are closed.

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!