Kaiser Milton in het nieuws

Geplaatst door on 22 november 2018

Het zal u niet ontgaan zijn, de rechtszaak, die nog altijd gaande is rondom de Kampioen van de Trakehner hengstenkeuring 2017, is vandaag weer in het nieuws.


Er is een uitspraak gedaan door de rechter dat de koper de hengst tóch moet betalen. De totale som is ruim €380.000
De koper had na thuiskomst met de hengst, die op de veiling werd afgeslagen op €320.000, een claim bij het Trakehner Verband neergelegd omdat, volgens zijn zeggen, de hengst kreupel was.

Er volgden vele onderzoeken en er kwam een rechtszaak. Het Verband heeft in deze kwestie de positie van de verkopende partij ondersteund en zich voor de verkoper, Meneer Dalsem, uitgesproken.
De koper, de heer Burkhard Wahler, zegt dat de hengst niet alleen kreupel is maar ook een hartruis zou hebben.
Echter, de dag van de veiling, wat uiteraard ook de dag van de keuring en het uitroepen van het kampioenschap is, is in zijn geheel op video vastgelegd. Wij, en iedereen in de Holstenhallen die dag, heeft de hengst zien stappen, draven, galopperen zonder maar één keer een pas mis te hebben. Hij bewoog goed, sterk en zeker niet kreupel. De hartruis, die door de dierenarts van de koper een hartkwaal wordt genoemd, was bekend tijdens de keuring. Alle medische gegevens zijn, als altijd, helemaal inzichtelijk.

Tijdens de rechtszaak, die nu al ruim een jaar gaande is, heeft de hengst niet alleen zijn 14 dagen test uitstekend gedaan, hij heeft ook vele merries gedekt. Voor dat dekwerk is betaald. De hengst echter was nog altijd niet betaald. De dekinkomsten zijn gegaan naar de koper.
De uitspraak van de rechter in Kiel, waar Neumünster onder valt, was vandaag zodanig dat koper het paard tóch moet betalen aan verkoper. Dat hij dat moet doen is omdat koper heeft verzuimd op te roepen tot de “eliminatie van gezondheidsproblemen of mogelijke levering van een ander paard”  Hij had dus niet alleen moeten verklaren dat de hengst, volgens zijn zeggen, niet gezond is hij had een ander vergelijkbaar paard, met dezelfde fok en prestatiekwaliteiten, moeten eisen van de verkoper. Omdat de koper dat verzuimd heeft, is hij nu in het ongelijk gesteld.

Trakehner Verband voorzitter meneer Norbert Camp, heeft deze zaak natuurlijk nauwlettend gevolgd en zegt dat het niet alleen gaat om heel veel geld maar ook over een dier. Het welzijn van het dier moet ook goed in de gaten gehouden worden. De koper heeft verklaard alle juridische middelen aan te wenden. Hij ligt zich bij het oordeel niet neer.

Het is helaas nog niet afgelopen rondom deze onverkwikkelijke zaak. Kaiser Milton ondertussen is zich van geen kwaad bewust en heeft een behoorlijk aantal merries dragend. We zijn niet alleen benieuwd naar de uitkomst van de rechtszaak maar ook naar zijn nakomelingen.

Meer over Kaiser Milton kunt u hier lezen.

Comments

Comments are closed.

trakehner Contact Nederland

lss2019

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!