Gezellig en zeer geslaagd gans gegeten!

Geplaatst door on 25 november 2018

In Duitsland is het gebruikelijk dat jaarlijks in de herfst familie en vrienden samen komen om de naderende kerst te vieren met een “Gänse” eten.
Bij zo’n diner wordt gebraden gans gegeten, vergezeld van de gebruikelijke typische herfstgerechten als rode kool en Klöse, een vorm van aardappelgerecht.
Dit jaar was een andere dan de gebruikelijke locatie gekozen, namelijk de hal met boogdak, de Adlerzaal in Alpen. De restaurateur had prima gekookt en een veel ruimer assortiment dan alleen gans op het menu gezet. De voorgerechten waren divers en lekker, voor de hoofdgerechten waren diverse keuzemogelijkheden, en het nagerecht was simpel maar lekker.
Weliswaar moesten we zelf de drank ophalen, maar dat nadeel had als voordeel dat je eens even van je plaats komt, en met andere mensen in gesprek raakte.

Bij het begin van de bijeenkomst heette Ute Sander, onze onvolprezen voorzitster, iedereen welkom en wees nog even op de successen van de ruiters in het afgelopen jaar. Met name werd Lydia Camp in het zonnetje gezet en werden de prestaties van het Nederlandse Team op het Trakehner Bundeschampionat in Hannover, waar een tweede plaats gehaald werd, met name genoemd en werd Deborah Meuffels, die mee was op het diner, nog even met applaus gedankt voor het gehele Team Rheinland NL. Ook de Jungzüchter, de hoop voor de toekomst van de Trakehner fokkerij, werden met het behalen van eerste plaatsen op diverse nationale en internationale kampioenschappen gefeliciteerd .

Komend jaar staan een aantal belangrijke zaken op het programma, zoals de jaarlijkse vergadering van de afdeling Rheinland, de Jaarvergadering van het Trakehner Stamboek, die op 4 april in Ratingen in het Rheinland zal plaatsvinden, en waar iedereen voor is uitgenodigd die dat eens wil mee maken. Tenslotte de Landesstutenschau, die iedere 7 jaar wordt gehouden, en komend jaar op 25 augustus wordt gehouden in Wickrath.
De Gedelegeerde Astrid Müller hield een korte presentatie over de stand van de organisatie van dit evenement en de ideeën die leven omtrent de diverse rubrieken, en daarbij zagen wij dat de afgelopen twee afleveringen werden gewonnen door Nederlandse paarden. Er ligt dus een zware plicht op onze fokkers en eigenaren!

Hierna werden de buffetten geopend en kon iedereen genieten van de voortreffelijk klaargemaakte producten, en werd er geanimeerd gepraat en gelachen, terwijl ondertussen jongelui actief loten voor de grote Tombola verkochten.

In een korte pauze tussen hoofdgerecht en nagerecht werden diverse fokkers in het zonnetje gezet.
De beste merrieveulens behaalden 57 en 56 punten, terwijl dit jaar de hengstveulens het beter deden met 60 en 59 punten. Van de vier beste hengstveulens kwamen er drie uit de fokkerij van Stoeterij Stöckerhof van de familie Vester in Hennef.

Bij de premiemerries is het systeem van de staatspremie-vergave veranderd, waardoor we in dit overgangsjaar relatief weinig borden konden uitreiken. Er waren vier borden, onder andere voor Please me, de reserve kampioene van de stamboekopname, en voor Sri Lanka van eigenaar Nico Krol uit Handel. Daarnaast een schitterend bord voor de premiehengst Integer van de familie Vester.

Na het nagerecht begon de loterij, waar iedereen op had zitten wachten. De jongelui hadden goed hun best gedaan en totaal zo’n 1300 loten verkocht, waarmee de kas aan de vooravond van een druk jaar goed werd gespekt met ongeveer 2500 euro. Er waren door sponsoren 6 gratis dekkingen beschikbaar gesteld (van Impetus, Anthony, Cousteau, Symont, Harlem Go of UltraChic en Prince Patmos), en met name de firma EppleJeck had ons ruim van mooie prijzen voorzien, evenals diverse andere partijen.
De dekkingen waren verstopt in een vijftiental voedertonnen voor honden voer, en telkens als iemand zo’n ton gewonnen had leefde de zaal met aah’s en oooh’s mee met de winnaar of er een dekking in zat of niet.

De stemming in de zaal was prima en rond 23.00 uur was het afgelopen en keerden de bezoekers tevreden huiswaarts.

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

Waar een klein stamboek groots kan zijn

De Trakehner belichaamt het zeer speciale: de bereidheid om te presteren, de elegantie, dynamiek van beweging, intelligentie en werkwilligheid zijn de unieke kwaliteiten van dit speciale paardenras. Gebaseerd op de grote passie en betrokkenheid van de fokkers, blijft dit ras steeds weer uitstekende sportpaarden produceren!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!