2 nieuwe hengsten erbij na de voorjaarskeuring van Munster Handorf

Geplaatst door on 14 februari 2019


Er waren 4 hengsten aangemeld voor de voorjaarskeuring die het afgelopen weekend plaats vond. 2 Trakehner gefokte hengsten en 2 Engels Volbloed hengsten.


De beide volbloeds kwamen van dezelfde eigenaar, JMC Racehorses in Flieden, hun voshengst  Nordico xx heeft de erkenning als dekhengst voor Trakehner merries gehaald. Nordico xx is 8 jaar oud en heeft zich op de renbaan al ruimschoots bewezen. Hij haalde tijdens 4 raceseizoenen een winsom van ruim €200.000 en een handicap van 94 kg.

 

Van de Trakehner hengsten die waren aangemeld is Barberini, een Ivanhoe zoon, gekeurd. Barberini was al bij het Brandenburger stamboek goedgekeurd en mag nu ook Trakehner merries dekken. Ook deze Ivanhoe zoon is heel herkenbaar als een zoon van zijn vader. Een prachtige en superchique hoofd hals houding en een gezicht om van te dromen. Hij werd onder het zadel getoond tijdens de hengstenshow maar Lars Gehrmann vertelde dat hij tijdens de keuring uitzonderlijk goed heeft gesprongen. Wellicht dat Heraldik xx, die achter de moederlijn zit, daar zijn stempel gezet heeft. Qua bloed is deze Barberini zeker interessant. Vader Ivanhoe komt uit een Hohenstein moeder maar Barberini’s moeder is óók een Hohenstein dochter, een hele grote. Broadway Dream meet 170 met 22 cm. in het fundament. Wellicht dat daarom is gekozen voor een veredelende kwaliteiten van Ivanhoe. Het heeft in ieder geval goed uitgepakt!

Comments

Comments are closed.

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!