Belgisch reservekampioenschap jonge Eventing paarden naar een Trakehner

Geplaatst door on 17 september 2019

Gallagher heet deze spetter. Hij is een zoon van Eiskönig. Tijdens de Belgische kampioenschappen voor jonge Eventing paarden wist Gallagher beslag te leggen op de reserve kampioenstitel in de klasse 5 jarigen.

Julie Schmitz die Gallagher rijdt is ook de eigenaar. Gallagher is een zoon van Ganseblumchen, dat is een Gondoliero merrie. Met die laatste naam komt er zo maar een klein Nederlands tintje aan deze Gallagher. Fokken is bij Trakehners geen gokken omdat de bloedlijnen verankerd zijn maar toch is het zo dat toeval wel een rol speelt. Een kleine anekdote: de moeder van Gondoliero, is Goldanna, en met “Gold” in een naam dan weet u al, dat is de lijn van Toon van Osch. En  dat klopt helemaal. Goldanna stamt inderdaad uit die lijn, maar is op jonge leeftijd verkocht naar een fokker in Nederland. Die fokker won ooit een dekking van een hengst die heel weinig gebruikt is, en daardoor vrijwel onbekend is. Prea Vento was echter wel een goed paard. Door de gratis dekking is er een veulen gekomen, een hengstveulen. Dat veulen vond zijn weg naar de hengsten keuring en kreeg daar zijn dekbrevet! Dat is bijna droom toch? Dit verhaal heeft nu dus weer een nieuw hoofdstuk. Gallagher, een alleskunner die we hopelijk in de toekomst vaker in eventing uitslagen gaan tegen komen.

Comments

Comments are closed.

Manege Groenewoude Ekris 38 3931PX Woudenberg

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!