Belgisch reservekampioenschap jonge Eventing paarden naar een Trakehner

Geplaatst door on 17 september 2019

Gallagher heet deze spetter. Hij is een zoon van Eiskönig. Tijdens de Belgische kampioenschappen voor jonge Eventing paarden wist Gallagher beslag te leggen op de reserve kampioenstitel in de klasse 5 jarigen.

Julie Schmitz die Gallagher rijdt is ook de eigenaar. Gallagher is een zoon van Ganseblumchen, dat is een Gondoliero merrie. Met die laatste naam komt er zo maar een klein Nederlands tintje aan deze Gallagher. Fokken is bij Trakehners geen gokken omdat de bloedlijnen verankerd zijn maar toch is het zo dat toeval wel een rol speelt. Een kleine anekdote: de moeder van Gondoliero, is Goldanna, en met “Gold” in een naam dan weet u al, dat is de lijn van Toon van Osch. En  dat klopt helemaal. Goldanna stamt inderdaad uit die lijn, maar is op jonge leeftijd verkocht naar een fokker in Nederland. Die fokker won ooit een dekking van een hengst die heel weinig gebruikt is, en daardoor vrijwel onbekend is. Prea Vento was echter wel een goed paard. Door de gratis dekking is er een veulen gekomen, een hengstveulen. Dat veulen vond zijn weg naar de hengsten keuring en kreeg daar zijn dekbrevet! Dat is bijna droom toch? Dit verhaal heeft nu dus weer een nieuw hoofdstuk. Gallagher, een alleskunner die we hopelijk in de toekomst vaker in eventing uitslagen gaan tegen komen.

Comments

Comments are closed.

Trakehner Hengstmarkt 2019

HM2019 In november is het weer zover, dan wordt de Trakehner Hengstmarkt/ Hengstenkeuring gehouden in de Holstenhallen in Neumünster. Een evenement wat je als paardenliefhebber een keer gezien moet hebben. Als Trakehner fan is het simpelweg onmisbaar. Wilt u meer weten of met ons mee? Stuur een mail dan sturen we alle informatie.

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!