Springen ging goed

Geplaatst door on 8 november 2019

We hebben de hele jaargang gezien in de springkooi. Dat ging bij verreweg echt goed. Natuurlijk zijn er uitschieters beide kanten op maar de paarden waren goed opgeleid en wist wat er verwacht werd.
Nu we de hengsten allemaal 2 x hebben gezien beginnen zich favorieten af te tekenen.


Bij het springen kreeg de Lucke zoon, Taryk, de meeste handen op elkaar en dat was helemaal terecht. Trouw aan wat er van zijn afstamming verwacht werd, liet hij niet alleen zien dat hij over goede techniek beschikt. Zijn moeder is een Hirtentanz uit een Caanitz moeder, allemaal sport/springbloed. Zijn manieren en vermogen zijn dan ook meer dan gemiddeld goed.

Hengsten die wij tippen voor goedkeuring, of misschien wel meer, zijn de Adorator zoon Herzdiamant. Hij heeft een Ibisco xx moeder die uit een EH.Tambour moeder stamt. Hij was niet heel erg geconcentreerd maar desalniettemin nam hij de hindernissen zonder problemen en weet hij zich goed te dragen.

Kigali, niet te verwarren met de Nederlandse Kigali, is een Perpignan Noir zoon die nu al een mooie hengstuitstraling heeft en zich graag laat zien. Gisteren op het harde liet hij al een mooie stap en draf zien. Vandaag sprong hij verdienstelijk en bewoog tussen de sprongen door goed. Hij heeft een Sixtus moeder die een Easy Game moeder heeft, wel Easy Game maar zonder Millenium dus.

 

Kronberg is een Schwarzgold zoon, hij heeft een Latimer x Kennedy moeder. Het is een mooi paard wat niet alleen in silhouette een mooi beeld geeft maar helemaal een complete indruk achterlaat. Hij was wat vrolijk en onstuimig zonder echt stout te zijn. Springen doet hij graag. Waarom dat springen ook best goed gaat zie je aan de afstamming niet af. Toch laat hij ook daar goede techniek zien. Hij heeft al een kleine fanclub die hem trouw volgt en graag voor hem applaudisseert.

De hengsten zijn voor vandaag klaar. Het programma gaat verder met de rijpaarden veiling en het TSF Dressuurkampioenschap. Zodra we daar iets over kunnen zeggen kunt u dat hier weer lezen.

 

Comments

Comments are closed.

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!