Merries zijn er ook, en oh wat zijn ze mooi (en goed)

Geplaatst door on 10 november 2019


Van alle fokgebieden in Duitsland worden de kampioen en reservekampioen merries uitgenodigd om mee te dingen naar de titel Jahrsiegerstute, oftewel de kampioen merrie van Duitsland.
De merries werden, verdeeld in 2 groepen, aan ons getoond en oh wat waren ze weer mooi! Type was er in overvloed, gangen waren goed en de stemming opperbest.

Deelnemers waren Prima Diva een zwarte Millenium dochter, Kampioen van de Neue Bundeslander Nord.
Zaubernote Een Niagara dochter uit een Interconti uit Hessen.
Bailey Uit NiederSachsen is een Empire State dochter uit een Preussenprinz moeder.
Konigstugend ook uit Niedersachsen is ook een Niagara dochter uit een Interconti moeder.
Supersonic een Insterburg merrie had een heel druk weekend, ze zat in de rijpaarden veiling collectie, deed mee aan het Kampioenschap en was ook nog vertegenwoordiger van vader Insterburg die Hengst van het Jaar werd. De merrie heeft een Herzendieb moeder, en pakte alle uitdagingen keurig aan.
Konigin der Nacht was de kampioen van Niedersachsen de merrie van Ivanhoe uit een Kostolany is een plaatje!
Maar Lilli’s Marlen die is ook heel mooi en ook zij komt uit Niedersachsen die een hele sterke delegatie hebben ingezonden. Lilli is een Kentucky dochter uit een Rheinklang moeder. Ook Lilli heeft de titel Kampioen al op zak.
Pauline heeft de titel van Schleswig Holstein al gehaald, een Millenium dochter en dus geweldig bewegend kan ze ook haar voordeel halen aan de Latimer genen van haar moeder.

Kasside is een Octavian dochter, de hengst die helaas maar kort gedekt heeft, met deze dochter laat hij weer zien dat dat heel jammer is want ze won het kampioenschap in Hessen. (ze heeft een Lehndorff’s moeder)
De reservekampioen van Hessen was er ook, deze Nachteule is de derde Niagara dochter die in 2016 gemaakt en geboren is. Alle drie hebben ze de premie en zijn ze uitgenodigd voor dit kampioenschap. Een opmerkelijke prestatie voor de Kentucky zoon uit een Poolse lijn! Nachteule heeft een Tamboer moeder.
Uit ons eigen Rheinland was er een telg uit het Evita geslacht. Elke de Windsor dochter uit Evita van Schwadroneur was al kampioen in Rheinland en zette ook hier haar beste beentje voor.


En als laatste deed mee de gedweldig bewegende Hermine, meermalen werd gezegd, ze komt wellicht in type te kort maar dat werd helemaal goed gemaakt door het extreme achterbeen gebruik. Wat een marcheerwonder deze merrie! Ze heeft dat goede lopen onderandere van haar vader Donauruf waar ze ook wat kleur genen van heeft meegekregen. Moeder is een Kaiserdom merrie die natuurlijk ook heel goed bewegen kan.

Er werd gewikt en gewogen, nog eens gekeken en vergeleken, het waren allemaal toppers maar er werd een reservekampioen en een kampioen uitgeroepen.


Kampioen werd Lilli ’s Marlen een in maart 2016 geboren vosmerrie uit de geweldige Lillifee van Rheinklang. Een merrie die dubbel getalenteerd is en kan bewegen als een droom. Ze heeft overzicht, rust en een majestueuze houding, een kampioen in alles.

Konigin der Nacht, is een passende naam voor de lakzwarte schoonheid die de reservetitel kreeg (stiekem zou het wel eens kunnen dat deze koningin de kampioenstitel zou hebben gekregen met een betere voorbrenger) De merrie kan geweldig bewegen en is Trakhenher in alles. Ze ademt Trakehner, adel, schoonheid, maar ook sport uit. Ivanhoe heeft hier wederom een bewijs geleverd van zijn fokkracht. Kostolany tekent voor het vaderschap van de moeder van de koningin, ook een soort garantie voor de fokkerij.

Comments

Comments are closed.

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!