Even tijd voor de merries

Geplaatst door on 16 oktober 2021

Na het springen van de hengsten is het al gauw tijd voor de merries. De beste merries van het afgelopen keuringsseizoen zijn vanuit heel Duitsland komen reizen om in de Holstenhallen in Neumünster te bepalen welke de allerbeste, allermooiste van het land is.

2 groepen merries waren er. In totaal 11 merries. Opvallend was dat er 3 His Moment dochters waren, en dat van die 11, 7 waren met Millennium in eerste of tweede generatie. Wat ook opviel was de kwaliteit van de stap. De merries konden echt goed stappen.

Na rijp beraad viel uiteindelijk het besluit. Het werd de Helium dochter Salvana’s Helena die het lint om kreeg gehangen, om haar fraaie hals.

Salvana’s Helena is in bezit van en voorgebracht door Helmar Bescht. Die deze merrie niet zelf fokte maar als veulen heeft aangeschaft. De merrie is dragend, we kunnen bijna niet wachten wat voor prachtig veulen die gaat brengen.
Salavan’s Helena is van Helium uit een Kaiserdom moeder.

Comments

Comments are closed.

Impact - Kampioen Hengstenkeuring 2021

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!