het verhaal achter Impact

Geplaatst door on 18 oktober 2021

Kampioenshengst wordt je niet zo maar, alles moet meezitten en alles moet goed gaan. Voor Impact is dat gelukt, hij mag zich Sieger van de hengstmarkt 2021 noemen.

Toch is het een rij van toevalligheden die er voor hebben gezorgd dat Impact bestaat.

Een aantal jaar geleden had de fokker van Impact een merrie die hij graag wilde verkopen. Je kan tenslotte niet alles houden dus was het fijn dat de merrie werd geselecteerd voor de veiling van Neumünster. Een goede kans om een mooie prijs te krijgen en de merrie een fijn nieuw huis te geven. De merrie werd goed op conditie gebracht, zo kon ze stralen tijdens de veiling en een mooi bedrag opbrengen. Iedereen was er klaar voor.
Tot een dag voor de reis naar Neumünster zou starten, Impatie, zo heet de merrie stond op 3 benen en wilde geen stap doen. Hoefzweer. Einde veiling. Dat was een flinke tegenvaller. Die pijn was natuurlijk de maandag na de keuring, en een bezoek van de dierenarts, over maar ja, kans gemist.
Toen het nieuwe dekseizoen begon is er besloten de merrie dan maar te houden en te dekken.

3 jaar later resulteerde die beslissing in een reservekampioen, Instagram hij was een publiekslieveling en werd voor een mooi bedrag verkocht naar een landesgestüt waar hij nu goede zaken doet.

Toch maar goed dat de merrie niet verkocht was! Inmiddels was de merrie al weer dragend, nu van Millennium.

De zomer erna was er veulenopname in de regio en stond een mevrouw langs de baan te kijken naar al het moois wat langs kwam. Haar oog viel op een heel mooi hengstveulen, op slag verliefd, maar geen geld, een combinatie die vaker voorkomt.

Er werd namelijk gezegd dat het veulen te koop was. Maar ja als je geen geld hebt, helpt dat niet. Dus klom ze in de telefoon en belde vrienden om misschien een consortium te vormen, met z’n alle zo’n veulen kopen en op laten groeien, dat is leuk voor iedereen en met gedeelde kosten ook te doen. En ze vond een aantal vrienden die het een goed plan vonden. Het consortium werd gevormd, die zelfde middag nog, en het veulen ondertussen werd kampioen van de stamboekopmamedag.

Een paar dagen werd ook Bernard Langels lid van het consortium, hij had eerder geen tijd om op te nemen, maar ook hij werd aangestoken door het enthousiasme, als het allemaal zou lukken dan is de opfok was daarmee ook goed geregeld. Nu kon de fokker gebeld worden voor onderhandeling over de prijs van het veulen.
Maar dat liep anders……


Het veulen was namelijk inmiddels geselecteerd voor de veiling van Neumünster. Hij wilde liever daar verkopen, de kans op een hoge prijs is daar heel groot.
Teleurgesteld werd tijdens de eerste, overigens wel gezellige, consortium vergadering het consortium ook maar meteen weer opgeheven. Als hij naar de veiling gaat, dan wordt ie, ook verdeeld over de vriendengroep, te duur. Jammer.


De veiling van dat jaar Neumünster (2019) breekt aan en de prijzen liegen er niet om. De kleine Millennium zoon laat zich goed zien maar gek genoeg gebeurt er niet heel veel in de zaal. Men is nog druk met het bespreken van het vorige veulen of mensen letten gewoon even niet op. Zoon Richard Langels, die naast zijn vader zit te kijken, stoot hem aan en kijkt vragend? Toch een bod doen? Vader Bernard wacht nog even, gaat een beetje schuil achter de man voor hem op de tribune zitten, en doet een bod…. en daar komt niets achter aan. Er wordt nog een keer gevraagd, eenmaal, andermaal? Niemand meer? En dan valt de hamer! Gelukt! voor €8000 is het veulen gekocht! (toegegeven, niet spotgoedkoop maar er gingen ook veulens die dag voor €50.000) Na het tekenen van de nodige papieren zijn alle leden van het consortium erbij geroepen, waren natuurlijk ook allemaal in de Holstenhallen, en ter plekke is het weer in het leven geroepen. Consortium Impact bestond weer.

Zo is Impact uiteindelijk toch bij de verliefde mevrouw, en een aantal vrienden, waaronder Bernard Langels, terecht gekomen. In de stallen en geweldige, meer dan 500 hectare, weilanden van de familie Langels is hij groot gegroeid. Zoon Richard heeft hem klaar gemaakt voor de keuring. En kijk hem nu eens stralen! Kampioen van 2021! Nu hopen dat zijn nieuwe baas hem alle kansen gunt die hij verdiend!

Comments

Comments are closed.

Impact - Kampioen Hengstenkeuring 2021

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!