Afscheid van Sixtus

Geplaatst door on 17 februari 2022

Rouw bij Stoeterij Hörstein: Een paar weken voor zijn 33e verjaardag is de geweldige Sixtus overleden. Een grootheid mogen we wel zeggen- een hengst die zijn hele leven inspireerde en fascineerde met zijn prestaties, karakter en erfelijkheid-

In 1991 was hij reservewinnaar van zijn keuringsjaar, elitehengst en Trakehnerhengst van het jaar werd hij in 2001. Drie decennia was hij de absolute koning van Hörstein. Vrijwel elk jaar won zijn kroost de Hörstein veulenkeuringen, zelfs nog afgelopen zomer.
Sixtus is door de jaren heen bijna een symbool geworden van de Trakehner.

“Sixtus was absoluut een handelsmerkhengst die erin slaagde zijn eigen, vitale tak uit de hengstenlijn van Habicht – Burnus AAH te ontwikkelen”, vat Lars Gehrmann, fokdirecteur van het Trakehner Verband, het belang van de charismatische zwarte hengst samen.

Onder Gilbert Böckmann en Richard Grom was Sixtus succesvol in de springsport. Hij heeft twaalf goedgekeurde zonen en talrijke goedgekeurde kleinkinderen, achterkleinkinderen en achter-achterkleinkinderen. Meer dan 200 van zijn dochters zijn ingeschreven in verschillende stamboeken, waarvan bijna een kwart als staatspremiemerrie of premiemerrie. Ruim 200 succesvolle sportpaarden hebben hem als vader, zijn misschien wel meest bekende zoon was de internationale dressuurhengst Axis TSF.

Gefokt door Manfred Blomeyer, ging Sixtus na de hengstenkeuring naar Horstein. Hij is daar nooit weggeweest, hij genoot van de zorg en het management van het Horstein team – de hoge leeftijd van de hengst zegt alles over zijn kwaliteit van leven- Ondanks alle droefheid om de grote hengst, bedankt het Hörstein-team, uit de grond van hun hart dit buitengewone paard, deze stamvader van het Trakehner-ras. Hij leeft voort in zijn nakomelingen. Vaarwel Sixtus!

Comments

Comments are closed.

35 jaar Trakehner Contact Nederland

Zet de datum 12 juni in uw agenda en houdt die dag vrij! U bent dan allen welkom om het 35 jarig bestaan van TCN mee te vieren. Details volgen.

12 juni 2022

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!