4 Trakehners in Eventer veiling

Geplaatst door on 3 november 2022

Elmar Lesch, voor Trakehner fans bekend als onderdeel van de hengstenkeuringscommissie is ook een gepassioneerd eventer. Hij organiseert weer zijn eventer sale, die gaat plaats vinden op 5 november aanstaande.

19 paarden gaan er onder de hamer. Allemaal jonge dieren die ingereden zijn en dubbel getalenteerd zijn. Ze lijken allemaal een toekomst in de eventing sport tegemoet te gaan.

Van die 19 paarden zijn er 4 met een Trakehner papier of afstamming. Natuurlijk hebben ze Engels Volbloed in de aderen maar ook veel Trakehner bloed. We zetten deze vier even op een rij.

Deze Duke of Hearts xx zoon is van 2019. Is ingereden. Hij gaat over de moeder terug op Stradivari en Bajar. Zal een lekker sport paard worden! Hij heeft een klinkende naam: Burghley

Horst Schimanski, beetje veel naam, maar wat een techniek heeft deze Berlusconi zoon! Gaat terug op een Favoritas xx – Gipsy King moeder. Hij komt direct van de fokker, is wel al ingereden. Hij meet 166.

Deze heet Mullibeau. Hij heeft een Nederlands randje want zijn moeder is in Nederland geboren en gefokt. Zij heet Manerba, (Kasparow x Abdullah) is gefokt door Klaus Hittmeyer.

Zij levert met deze Mulligan xx zoon haar eerste eventer voor een veiling. Deze ruin meet 171, zal nog groter worden.

Volle broer van de moeder was 4* eventing internationaal succesvol.


En dan is er nog deze: Operas Philharmonie een merrie van 2017. Ze is een dochter van de Russische Perfekt uit een Peking Opera xx moeder.
Ze heeft al wat wedstrijdervaring in de klasse vergelijkbaar met onze B en L. Met deze is het dus meteen opstijgen en wegrijden!

Meer weten over deze veiling? Kijk dan op deze website

Comments

Comments are closed.

Hengstmarkt 2022 van 1 t/m 3 december

de 60ste editie van de Trakehner Hengstmarkt zal gehouden worden van 1 t/m 3 december. Het is een lustrum dus is er een extra mooi avond programma. Op donderdagavond zal de Spaanse Rijschool een show ten tonele voeren. Nóg meer reden om naar Neumünster te gaan dit jaar!

Trakehner Hengstenkeuring 2022 1 t/m 3 december

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!