Ingrid Klimke = Reitmeister

Geplaatst door on 17 januari 2012

Tijdens een concours in haar woonplaats Munster is Ingrid Klimke als 2e vrouw ooit en de op 1 na jongste ruiter ooit geëerd met de titel Reitmeister(in)
De titel Reitmeister is de hoogst haalbare titel die een ruiter/ trainer kan behalen. Tot nu toe ging de titel altijd naar mensen waar een soort oeuvre prijs werd toegekend, nooit eerder aan iemand die vrouw is en onder de 50. Na een succesvol gereden proef stroomden 250 mensen naar de baan om eer te bewijzen aan Ingrid.

De met successen in de paardensport is te lang om hier te noemen maar er staan individuele en teammedailles op in EK’s, WK’s en Olympischen spelen.  Ze heeft behalve paarden in de veelzijdigheidssport ook meerdere dressuurpaarden opgeleid naar het allerhoogste niveau waarvan er 8 uitkwamen in teams voor diverse landen.

Ingrid heeft niet alleen paarden opgeleid ook ruiters werden door haar begeleid naar de hoogste niveaus in diverse takken van paarden sport. Helen Langehanenberg is er daar 1 van. Zij rijdt op dit moment behalve de geweldige Trakehner merrie Cote ‘d Azur ook de door Ingrid opgeleide Damon Hill. Ingrid haalde met deze Damon Hill het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden, waarna ze de teugels overgaf aan Helen die nu de vruchten oogst.

Ingrid leerde het paardenvak van haar vader Dr. Reinier Klimke, hij zou ontzettend trots zijn geweest dat zijn dochter deze hoge onderscheiding heeft toegekend gekregen. Toeval wil dat ze de prijs uitgereikt kreeg op de dag dat haar vader, als hij nog geleefd had, 76 zou zijn geworden. Vader en dochter hebben beide hun rij instructie van hippoloog Majoor D.Paul Stecken, een legende in Duitsland, genoten.

Ingrid heeft door de jaren heen altijd één of meerdere Trakehners onder haar zadels gehad. Biotop,  Windfall, Seacookie RSF, Glenn Grant, Tabasco, Parmenides zijn maar een paar namen van Trakehners die door de vaardige handen van Ingrid naar grote hoogtes zijn gestuurd.

Ingrid is nog maar 43 en zal zeker niet op haar lauweren gaan rusten, naast rijden in alle disciplines schrijft ze boeken, begeleid ze jeugd ruiters, geeft ze lezingen en schrijft voor verschillende paardensport bladen in Duitsland. De titel “Reitmeister” is zeer op zijn plaats bij deze raspaardenvrouw!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!