Leden Nieuws


We hopen op veel meer wedstrijd en ander nieuws dus stuur een mail naar de redactie( info@trakehnercontact.nl ) als u  uitslagen hebt of andere leuke verhalen over uw Trakehners? Hieronder kunt u alles  kwijt! Stuur maar in!
SPORT & ANDER NIEUWS
onderbreking

Ike 3 x 1e & 1 x 2e
Ike en Claire gaan lekker in de ring. Na een kleine aanpassingpauze na een verhuizing heeft Claire de wedstrijddekjes weer uit de kast gehaald en is weer gestart met de zwarte Kasparow zoon Ike. Dat heeft geresulteerd in eerste en tweede prijzen en ook winstpunten, nog even dan is het Z2!

onderbreking
Don Diablo doet het super

Je kan Anne maar nét zien achter de oren van haar Kasparow zoon Don Diablo, thuis wat oneerbiedig Japie genoemd. Ze is onlangs gestart in de B zoals dat hoort met een jong paard. Ze kwam thuis met 201 en 214 punten! Dat waren niet alleen twee x een tweede plaats het was nog meer. Aan het einde van de lange wedstrijddag was er een “overall”  prijs voor de meest aansprekende en vriendelijke combinatie. Die prijs mogen Anne en haar Japie nu ook trots aan iedereen laten zien!  Trakehners vriendelijker vindt u ze niet!

onderbreking
Montello wint weer!

Malissa en haar Monty (Montello) zijn 1e & 2e geworden in de Ricoh cup. Deze wedstrijd werd gereden op de prachtige terreinen van Gert van JHorn in Kootwijk. De linten hebben weer de juiste kleur! Malissa gaat nu kleine wedstrijdpauze houden en dan weer door!
onderbreking
Flying Colors vliegt door Oud Karspel

Voor het eerst een helemaal echte SGW wedstrijd met 3 onderdelen en ver van huis. En Flo (Flying Colors soms zo lang, dus Flo)  deed het heel goed. Dressuur niet thuis is heel raar want het gras is anders en het is buiten en dan is B echt gewoon nog Best moeilijk , 190 punten is een prima resultaat! Daarna heeft Marcia met haar Flo (EH.Kasparow x Freneuse xx) geen strafpunt meer gezien, een hele goede wedstrijd! Het Clussius Event is een jaarlijks terugkerende SGW wedstrijd voor de basis sport die in Oud Karspel verreden wordt. Een mooie technische cross was er neer gezet en een net springparcours, het was allemaal helemaal wat Flo leuk vindt dus een blij paard, een blije ruiter en een vierde plaats is een prima moederdag!
onderbreking

Montello naar het Z1!

een hele trotse en blije Malissa verteld:

Montello WINT de selectie proef, word 2e in de tweede proef en s’middags WINT hij de finale van het Rabobank talentenplan!! We mogen nu Z1! Echt heel fijn kunnen rijden! Zo ontzettend blij met hem!! Iedereen bedankt voor de hulp! *Trakehners-zijn-de-beste*

onderbreking
Indoor Hardenberg

Twee rode Kassen hebben zich goed geweerd in het springgeweld van Hardenberg. In het eerste weekend van april hebben de vossen zich weten te plaatsen voor de grote finale van Indoor Hardenberg. helaas haalde ze beide geen prijs maar met maar een kleine tijdfout is het nog steeds een hele prestatie om die finale te halen! Hierboven beeld van Tarik van Boggelen die Kassiopeia startte en hier onder de andere vos. Man ‘O war onder de wederhelft van Tarik Nina.

onderbreking
Montello 2 x eerste
montello-1699
mnontello-1702Montello is weer lekker reclame aan het maken. Met de mooie score’s van 196.5 en 208 punten nam Malissa 2 oranje linten mee naar huis! Gefeliciteerd!
onderbreking
Don Diablo doet zijn naam geen eer aan…..
diablo0109
Don Diablo (Meneer de Duivel) heeft een vervaarlijke naam maar dat blijkt niet op zijn karakter te slaan! Voor de allereerste keer ging Anne dit weekend met haar donkerbruine Kasparow zoon op wedstrijd. (Diablo is een volle broer van Dühnja waar Aniek Schraa allerlei successen mee heeft gevierd) De planning was eerst thuis starten op eigen stal maar dat lukte niet en dus dan maar naar een wedstrijdlocatie in de buurt. Diablo was er nooit geweest en was nog nooit eerder met vlechten in op de trailer gegaan. Nooit eerder heeft hij losgereden tussen wildvreemde paarden, nooit eerder was hij in een wildvreemde baan helemaal alleen om een dressuurproef te doen, maar wat was hij braaf! Hij deed het echter supergoed, zette geen voet verkeerd en liep ook nog eens prima proeven. In de B won Anne beide proeven, de ene met 204.5 en de ander met 205 punten. 4 winstpunten, twee oranje linten, dat is nog eens een wedstrijddebuut! Binnenkort te bewonderen onder een Kasparow dekje! 😉
1680dondiablo
onderbreking

Rij je mee?


Dit is de supersnelle rit van Man ‘O War in de Indoor Cross van Ambt Delden. Hij had daar de allersnelste tijd. Dat was knap maar ook niet helemaal de bedoeling. Hij had de ideale tijd moeten rijdendie stiond een paar seconden trager dan dat Mannetje het liep! Gevolg toch een mooie derde prijs en natuurlijk een hele stoere supersnelle rit. Ga er maar even voor zitten en hou je vast! Bij het rijden van de ene naar de andere hal is het even spannend!
Zusje Kassiopeia reed onder dezelfde ruiter ook mee, zij bleef ook foutloos maar was iets te traag, zij bleef een paar seconden buiten de ideale tijd waardoor zij net een prijs misliep. Maar beide foutloos in de klasse M is toch heel knap! !
onderbreking
Pechvogel
ff363pechSoms zit het mee en soms zit het even tegen. Jeanete en Evora hadden vandaag willen “shinen” in de ring. Evora stond er super aan, maar helaas heeft ze zich nét voor vertrek waarschijnlijk verstapt. Jeanette heeft ervoor gekozen om niet te starten, omdat zij geen risico wilde nemen met haar geweldige merrie. Evora wordt in de watten gelegd en hun kans komt vast nog wel voorbij. Dat weten we zeker! Voor nu draagt ze de titel pechvogel 🙁 Sterkte Jeanette!
onderbreking
Danielle en Malente op de Gelderse
1490malenteEn we hadden er nog één die naar een regio kampioenschap mocht. Danielle en haar geweldige Malente mochten mee doen in het ZZ-Licht. helaas geen linten maar Danielle kan dat het beste zelf zeggen: “Best tevreden over de proef op de Gelderse, maar minder tevreden over de punten. Nou ja aankomende tijd studeren we weer verder op haar gedragenheid. Malente heeft nog even wat tijd nodig” We zijn allemaal heel trots op jullie!
onderbreking
Weer een kringkampioen!
kkkimberley1596
bekerkkkimber1610Totaal onverwacht was het zegt Kimberley maar het is toch echt waar! Ze is kringkampioen geworden! En natuurlijk is ze enorm trots op haar knapperd! Op naar de regiokampioenschappen!
onderbreking
Flo heeft vleugels
flo-pink
pink-floHet jaar meteen maar goed beginnen! Met een springwedstrijd. Een onderlinge en iemand had geroepen dan het tenue vrij was. Dat heeft Marcia nogal letterlijk opgevat. Als het vrij is mag je dragen wat je wil en dus heeft ze voor het relais springen samen met een stalgenootje vleugels aangebonden en zijn ze zo gaan springen. Foutloos en een derde plek! Trakehners geven je niet alleen vleugels, ze dragen ze ook!
onderbreking
Evora Kringkampioen in de klasse L2
evora_4255
evora_4315Op het einde van 2016 was Evora al een keer M gestart en dat ging super goed maar voor het kampioenschap heeft Jeanette haar nog een keer L2 gestart, dat ging ook al helemaal geweldig. Met de titel als gevolg! Nu op naar de Gelderse Kampioenschappen!
onderbreking

TCN Sport & Stamboekdag 2017

merrieveulen 9 Juli is het weer zover! Dan zijn we weer te gast op manege Groenewoude in Woudenberg om onze jaarlijkse sport en stamboekdag te houden. Alle in Nederland geboren Trakehner veulens kunnen op die dag worden aangeboden om opgenomen te worden in het stamboek. merrie-veulen Ook 3 jaar, en eventueel oudere, merries mogen zich daar aan de, Duitse, commissie tonen. Maar er is niet alleen keuring er is ook sport! Er zullen speciale proeven zijn voor jonge paarden, deze zogenaamde Material Prüfung wordt met meerdere paarden in de baan gereden en de paarden worden niet alleen onder het zadel maar ook zonder zadel op exterieur beoordeeld. Daarnaast zijn er ook gewone Nederlandse dressuurproeven te rijden (2 proeven per combinatie, allebei voor punten) van de B tot en met het ZZ licht. merrie-veulenAlweer een datum dus om in uw agenda te noteren! De keuringsklassen worden in de binnen bak gedaan, de sport is buiten op de geweldige banen van Groenewoude. Er is dus een hoop te zien! U bent allen van harte uitgenodigd om te komen! Toegang en parkeren als altijd gratis. Heeft u een Trakehner maar nog geen uitnodiging ontvangen in uw mail, laat ons dat weten dan zorgen we dat er alsnog een uitnodiging naar u toe komt! merrie-dra

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact, over de Sport en Stamboekdag of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl