Leden Nieuws


We hopen op veel meer wedstrijd en ander nieuws dus stuur een mail naar de redactie( info@trakehnercontact.nl ) als u  uitslagen hebt of andere leuke verhalen over uw Trakehners? Hieronder kunt u alles  kwijt! Stuur maar in!
SPORT & ANDER NIEUWS
onderbreking
Indoor Hardenberg

Twee rode Kassen hebben zich goed geweerd in het springgeweld van Hardenberg. In het eerste weekend van april hebben de vossen zich weten te plaatsen voor de grote finale van Indoor Hardenberg. helaas haalde ze beide geen prijs maar met maar een kleine tijdfout is het nog steeds een hele prestatie om die finale te halen! Hierboven beeld van Tarik van Boggelen die Kassiopeia startte en hier onder de andere vos. Man ‘O war onder de wederhelft van Tarik Nina.

onderbreking
Montello 2 x eerste
montello-1699
mnontello-1702Montello is weer lekker reclame aan het maken. Met de mooie score’s van 196.5 en 208 punten nam Malissa 2 oranje linten mee naar huis! Gefeliciteerd!
onderbreking
Don Diablo doet zijn naam geen eer aan…..
diablo0109
Don Diablo (Meneer de Duivel) heeft een vervaarlijke naam maar dat blijkt niet op zijn karakter te slaan! Voor de allereerste keer ging Anne dit weekend met haar donkerbruine Kasparow zoon op wedstrijd. (Diablo is een volle broer van Dühnja waar Aniek Schraa allerlei successen mee heeft gevierd) De planning was eerst thuis starten op eigen stal maar dat lukte niet en dus dan maar naar een wedstrijdlocatie in de buurt. Diablo was er nooit geweest en was nog nooit eerder met vlechten in op de trailer gegaan. Nooit eerder heeft hij losgereden tussen wildvreemde paarden, nooit eerder was hij in een wildvreemde baan helemaal alleen om een dressuurproef te doen, maar wat was hij braaf! Hij deed het echter supergoed, zette geen voet verkeerd en liep ook nog eens prima proeven. In de B won Anne beide proeven, de ene met 204.5 en de ander met 205 punten. 4 winstpunten, twee oranje linten, dat is nog eens een wedstrijddebuut! Binnenkort te bewonderen onder een Kasparow dekje! 😉
1680dondiablo
onderbreking

Rij je mee?


Dit is de supersnelle rit van Man ‘O War in de Indoor Cross van Ambt Delden. Hij had daar de allersnelste tijd. Dat was knap maar ook niet helemaal de bedoeling. Hij had de ideale tijd moeten rijdendie stiond een paar seconden trager dan dat Mannetje het liep! Gevolg toch een mooie derde prijs en natuurlijk een hele stoere supersnelle rit. Ga er maar even voor zitten en hou je vast! Bij het rijden van de ene naar de andere hal is het even spannend!
Zusje Kassiopeia reed onder dezelfde ruiter ook mee, zij bleef ook foutloos maar was iets te traag, zij bleef een paar seconden buiten de ideale tijd waardoor zij net een prijs misliep. Maar beide foutloos in de klasse M is toch heel knap! !
onderbreking
Pechvogel
ff363pechSoms zit het mee en soms zit het even tegen. Jeanete en Evora hadden vandaag willen “shinen” in de ring. Evora stond er super aan, maar helaas heeft ze zich nét voor vertrek waarschijnlijk verstapt. Jeanette heeft ervoor gekozen om niet te starten, omdat zij geen risico wilde nemen met haar geweldige merrie. Evora wordt in de watten gelegd en hun kans komt vast nog wel voorbij. Dat weten we zeker! Voor nu draagt ze de titel pechvogel 🙁 Sterkte Jeanette!
onderbreking
Danielle en Malente op de Gelderse
1490malenteEn we hadden er nog één die naar een regio kampioenschap mocht. Danielle en haar geweldige Malente mochten mee doen in het ZZ-Licht. helaas geen linten maar Danielle kan dat het beste zelf zeggen: “Best tevreden over de proef op de Gelderse, maar minder tevreden over de punten. Nou ja aankomende tijd studeren we weer verder op haar gedragenheid. Malente heeft nog even wat tijd nodig” We zijn allemaal heel trots op jullie!
onderbreking
Weer een kringkampioen!
kkkimberley1596
bekerkkkimber1610Totaal onverwacht was het zegt Kimberley maar het is toch echt waar! Ze is kringkampioen geworden! En natuurlijk is ze enorm trots op haar knapperd! Op naar de regiokampioenschappen!
onderbreking
Flo heeft vleugels
flo-pink
pink-floHet jaar meteen maar goed beginnen! Met een springwedstrijd. Een onderlinge en iemand had geroepen dan het tenue vrij was. Dat heeft Marcia nogal letterlijk opgevat. Als het vrij is mag je dragen wat je wil en dus heeft ze voor het relais springen samen met een stalgenootje vleugels aangebonden en zijn ze zo gaan springen. Foutloos en een derde plek! Trakehners geven je niet alleen vleugels, ze dragen ze ook!
onderbreking
Evora Kringkampioen in de klasse L2
evora_4255
evora_4315Op het einde van 2016 was Evora al een keer M gestart en dat ging super goed maar voor het kampioenschap heeft Jeanette haar nog een keer L2 gestart, dat ging ook al helemaal geweldig. Met de titel als gevolg! Nu op naar de Gelderse Kampioenschappen!
onderbreking

Trakehner Roadshow

rsw Sommigen van ons zijn al oud genoeg om de slogan "Veronica komt naar je toe deze zomer" te kennen. Voor dit voorjaar staat ook een Roadshow op het programma, niet van een radiostation maar van ons eigen Stamboek, het Trakehner Verband. logorsMet deze roadshow wil het Verband graag allerlei kennis delen over het fokken van het Trakehner paard voor de toekomst. Moeten we allemaal de kampioenshengst gebruiken omdat dat de commercieel verstandige stap is of moeten we juist met een meer lange termijn plan werken? Wat zijn de wensen van paarden-kopers, paarden-gebruikers, hoe kunnen we zorgen dat onze Trakehner zijn uniek positie behoud zonder achter de feiten aan te lopen? Maar ook hoe we de slagingskans van drachtigheidsbegeleiding kunnen optimaliseren. Dit alles, daar wordt over gepraat tijdens de Roadshow. Het beloofd voor elke Trakehner fan een interessante avond te worden! Komt u ook? Binnenkort op de site alle details! TCN leden krijgen een mail met meer informatie. Voor vragen zijn we via de informatie op de pagina contact altijd bereikbaar!

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl