TCN Leden

Nu er het één en ander is veranderd in het bestuur van het TCN en er best veel nieuwe gezichten zijn bijgekomen willen we hier een oude traditie in ere herstellen. Toen we het TCN blad nog maakte kwam daar regelmatig een rubriek “Even Voorstellen” voorbij. Het leek ons een goed moment om dat nu op de site ook weer in te voeren. Steeds weer kunt u hier een profiel van een TCN lid vinden met foto en wat informatie over mens & dier. De vragen die de TCN leden voorgeschoteld krijgen zijn steeds dezelfde vragen en zij mogen de volgende persoon uitnodigen voor het volgende voorstel rondje.

Paspoort
Naam: Lotte Luigjes
Geboren in: 1988
Burgelijke stand: Single
Beroep: Art Director / Graphic designer

Hoe ben je met Trakehners in aanraking gekomen?
Door Rob de Wijs. Ik heb al bijna 20 jaar les van Rob, en met zijn enorme enthousiasme voor het ras heeft hij mij ook betrokken bij de club. 10 jaar geleden reed ik voor het eerst op een Trakehner. Dankzij de lessen van Rob en het karakter en de swung van Hudson vlogen we de klasses door, wedstrijd rijden was ineens leuk! Hudson is nadat we de M hadden bereikt verkocht, daarna ben ik op zoek gegaan naar mijn eigen Trakehner, want dit smaakte naar meer!

Hoe heet je eerste Trakehner?
Truffel, maar zijn Duitse stamboeknaam is Herbstgraf. Erg chique, maar Truffel past iets beter bij zijn boevenkop. Veel te kleine oren voor het ras, maar zijn ogen verraden gelijk dat hij een trotste Trakehner is. In 2010 heb ik samen met mijn moeder verschillende stoeterijen in Duitsland bezocht, opzoek naar mijn veulen voor de toekomst. In Hamburg was het Truffel, de zelfverzekerde Hibiskus zoon die gelijk mijn hart veroverde. Een opgewekt veertje, genoeg arrogantie voor 10 andere veulens, maar zo teder en nieuwsgierig naar de wereld om hem heen. Verkocht!

Wat zijn je plannen/ dromen voor jou en je Trakehner?
Het is nog heel ver weg en misschien zal het altijd een droom blijven, maar het lijkt me ontzettend gaaf om een keer subtop te mogen rijden. Maar daarvoor hebben we nog een lange, lange, lange weg te gaan. Daarom is het nu vooral genieten van mijn gezonde fijne paard en de sport!

Als je een Trakehner waar ook ter wereld mocht uit zoeken welke of wat voor één zou je er dan willen hebben?
Ohhh lastig, er zijn zoveel knappe en spectaculaire Trakehners! Maar ik zou gaan voor Finckenstein TSF. Deze hengst blijft mij bij als een ontzettend sympathiek dier met enorme uitstraling, veel mannelijkheid, mooie lijnen en een heerlijke beweging. Hier zie ik mezelf wel de baan mee betreden! En hij is ook nog een beetje familie van mijn mannetje;-)

Wie draag je voor voor het volgende voorstel rondje?
Malissa Stouten

Paspoort
Naam: Nicolien van Beek
Geboren in: 1984
Burgerlijke stand: Samenwonend
Beroep: Applicatiebeheerder bij drie Noord Hollandse gemeentes

Hoe ben je met Trakehners in aanraking gekomen?
In 2006 was ik op zoek naar een andere pensionstalling voor mijn gezellige “huis tuin en keuken” KWPN-er Marquis. Via via ben ik bij Arja van der Laarse terechtgekomen. Toen had zij in de Westbeemster een pensionstalling waar Kasparow de koning van de stal was. Via Arja heb ik het Trakehner paard leren kennen. Het jaar erop ging ik meteen mee naar de hengstenkeuring, kijken of je op de heenweg al aan de hand van het boekje kan bedenken wie de kampioen zal worden.
Hoe heet je eerste Trakehner?
Na een aantal jaren met mijn paard bij Arja op stal te hebben gestaan en in het seizoen prachtige veulens geboren te zien worden, was het mijn droom om een eigen merrie te kunnen bezitten. Tijdens verschillende tripjes in Nederland en Duitsland lukte het niet om een geschikte merrie te vinden.
Ik heb nogal een afwijking om het hele internet af te speuren naar Trakehners. Zodoende belandde ik op Bokt in een topic waar iemand een Trakehner merrie had gezien maar niet wist of het wat voor haar was, nogal een bloederig type, een Hoftanzer x Tivano, of iemand wat meer kon vertellen over het papier. Na wat contact bleek ze de merrie niet te willen kopen. Omdat Arja een uur van de locatie af zat, is die eerst gaan kijken of het wat voor mij zou zijn. Daar trof ze een mager, verwaarloosd paard in de blubber aan. Ik ben twee keer gaan kijken of er een klik met mij was en die klik was er. Nikita, zo heette ze daar, bleek na contact met het Verband Cinderella te zijn. Na veel TLC (Tender Love & Care) is Case, zo heet ze bij ons op stal, een prachtige merrie geworden. Bij ons is ze inmiddels moeder geworden van drie mooie hengstveulens. In 2015 van Camelot v. E.H. Kasparow. In 2016 van Caliber v. E.H. Munchhausen en in 2017 van Charakter, ook van E.H. Munchhausen. De laatste twee zijn nog in mijn bezit. Op dit moment is Case drachtig van E.H. Hibiskus.
Wat zijn je plannen/ dromen voor jou en je Trakehner?
De paarden staan nu op stal bij mijn zus, maar in de toekomst hoop ik ze samen met mijn partner aan huis te kunnen hebben. De paardenhobby is namelijk besmettelijk.

Als je een Trakehner waar ook ter wereld mocht uit zoeken welke of wat voor één zou je er dan willen hebben?
Ik heb zoveel plezier in het fokken, daarom zou ik niet perse ergens een paard willen uitkiezen maar graag uit mijn eigen lijn een steeds mooier paard willen fokken.


Wie draag je voor voor het volgende voorstel rondje?
Lotte Luigjes, omdat zij het TCN Sportkampioenschap 2017 heeft gewonnen.

Trakehner Hengstmarkt 2017

hm16

KAISER MILTON

is de kampioen van 2017! Nederlands gefokt, in Nederlandse handen én door een Nederlander voorbereid voor de keuring. Neumünster was nooit leuker!

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact, over de Sport en Stamboekdag of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl

a