TCN

Hoe het allemaal begon:
veulenIn 1987 organiseerden een zestal Trakehner liefhebbers een deel van het avondprogramma in de Holstenhalle te Neumünster. Traditioneel is er op zaterdagavond, tijdens de jaarlijkse hengstenkeuring van het Stamboek eind oktober, een grote galashow. Het was de heren een uitdaging om een spetterende Nederlandse inbreng te verzorgen. Men wilde laten zien welke invloed de Trakehner had inde Nederlandse warmbloedfokkerij en wat er aan paardenhouderij zoal in Nederland te beleven viel.

win4jmerDe show werd een daverend succes en, Trakehner liefhebber van het eerste uur, Arie Timmer bracht de toenmalige voorzitter van het Trakehner Stamboek, Gotfried Hoogen, tot tranen van ontroering door te verklaren dat wij, Nederlandse Trakehner liefhebbers, “Elk jaar naar Neumünster komen om bevestigd te worden in ons geloof in de Trakehner zoals een moslim ieder jaar naar Mekka gaat, om bevestigd te worden in zijn geloof in Allah….’

goldschmidtKort daarop werd de oprichtingvergadering gehouden en sindsdien is het TCN een feit. Kort daarna werd Toon van Osch de voorzitter. Met een onderbreking van een paar jaar is hij dit nog steeds.
Het TCN ‘draait’ sinds eind ’87 / begin ’88 en organiseert elk jaar de nodige activiteiten.

Hoogtepunt  zijn de jaarlijkse TCN sport- en fokkerijdagen meestal in juli van elk jaar. Een Duitse delegatie komt dan de in Nederland geboren veulens beoordelen en geven cijfers aan jonge merries die voor stamboekopname worden aangeboden. Op de sportdagen treffen  sportcombinaties elkaar in diverse (dressuur-) rubrieken.


Andere activiteiten zijn het populaire jaarlijkse reisje (1 – 3 dagen) naar een stoeterij of een paarden evenement.

shanti2Er zijn dressuur clinics in het voorjaar en een dressuurweekend in de winter. TCN combinaties krijgen dan les van een gerenommeerde toptrainer.
Er is advies op fokkerijgebied of bemiddeling bij de aankoop van een Trakehner voor wie dit wil.
Wat dacht u verder van een hengstenshow van goedgekeurde Trakehner dekhengsten in Nederlands bezit of beoordelingsavonden… het TCN bruist van de activiteiten.

blad

Het Trakehner Contact Nederland verenigt fokkers, eigenaren, liefhebbers en geïnteresseerden in het Trakehner paard in Nederland. Het is geen stamboek, maar een vriendenclub die de juridische vorm van een Stichting heeft.
grib

EH.Gribraldi
Kostolany x Ibikus
Ruiter : Edward Gal

TCN Sport & Stamboekdag 2017

merrieveulen 9 Juli is het weer zover! Dan zijn we weer te gast op manege Groenewoude in Woudenberg om onze jaarlijkse sport en stamboekdag te houden. Alle in Nederland geboren Trakehner veulens kunnen op die dag worden aangeboden om opgenomen te worden in het stamboek. merrie-veulen Ook 3 jaar, en eventueel oudere, merries mogen zich daar aan de, Duitse, commissie tonen. Maar er is niet alleen keuring er is ook sport! Er zullen speciale proeven zijn voor jonge paarden, deze zogenaamde Material Prüfung wordt met meerdere paarden in de baan gereden en de paarden worden niet alleen onder het zadel maar ook zonder zadel op exterieur beoordeeld. Daarnaast zijn er ook gewone Nederlandse dressuurproeven te rijden (2 proeven per combinatie, allebei voor punten) van de B tot en met het ZZ licht. merrie-veulenAlweer een datum dus om in uw agenda te noteren! De keuringsklassen worden in de binnen bak gedaan, de sport is buiten op de geweldige banen van Groenewoude. Er is dus een hoop te zien! U bent allen van harte uitgenodigd om te komen! Toegang en parkeren als altijd gratis. Heeft u een Trakehner maar nog geen uitnodiging ontvangen in uw mail, laat ons dat weten dan zorgen we dat er alsnog een uitnodiging naar u toe komt! merrie-dra

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact, over de Sport en Stamboekdag of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl