Verkoop

Naast de paarden op deze pagina zijn er nóg meer Trakehners die een nieuwe baas zoeken. Paarden die allemaal meer dan de moeite waard zijn, paarden in elk budget. Vindt u hieronder niet het paard wat u zoekt neem dan contact met ons op. We weten uw droompaard vast wel te vinden!

Mooie oude dag belangrijker dan prijs

De 22 jarige Dancing Crown v. Chronos zoekt vanwege de gezondheid van haar eigenaresse een nieuwe plek om verder gezond oud te worden. Ze is een zeer lief en aanhankelijk paard, wat kerngezond is en er uitziet als een tienjarige. Ze is regelmatig gereden, kan nog makkelijk mee op buitenritten of op les, en kan ook als gezelschapspaard met een andere samen lopen. Wie geeft deze zeer mooie en gezonde merrie een fijne oude dag ?


Voor meer informatie :
Inge Bünnecke
Tel. 0495 492835
e-mail : ingebunnecke (apestaartje) hotmail. com


Te Koop: Goed doorgereden, veelzijdig, sportpaard

Deze Hirtentanz dochter wordt dagelijks gereden. Is gewend aan buiten rijden, kan geweldig springen maar heeft ook het gangwerk om een fijn dressuurpaard te zijn. De rol van eventer lijkt al helemaal te passen. Kortom; een heerlijk sportpaard waar een ieder op stapt en mee weg rijdt. Vriendelijk, mooi, aan de maat (ze meet 174) en nog zwart ook! Happy Feet is een 7 jarige merrie van Hirtentanz uit een Le Duc moeder. Ze is gezond en zoekt een nieuw thuis. Ze stamt uit de H-lijn van Stoeterij Berkenhoeve wat haar ook als fokmerrie interessant maakt.

Happy Feet heeft een vraagprijs van €8500, informatie kunt u op vragen op nummer: 06-5314 1916.


Te Koop: geweldige (sport)merrie

Pr.St. Golden Age –  Ice Age x Münchaussen x Saros

Deze geweldige 5 jarige merrie is opgeleid tot L/M niveau. Het is een geweldig meewerkend rijpaard wat graag wil werken en erg braaf is

Vader Ice Age, afstammend van top rittigkeits vererver Karolinger I uit zelfde moederlijn als GP hengst Insterburg en als Ivanhoe. Moeder Goldkrone eveneens premiemerrie, heeft bijna Elite titel. Stamt af van GP hengst Münchhausen uit elitemerrie Goldsaar v. Saros xx. Goldkrone heeft met twee verschillende amazones naar Z gelopen. Golden Age heeft prima verrichting gelopen met hoge rittigkeitspunten.
Meer info over de merrie kunt u opvragen door contact op te nemen met Rowana Ploum  RowanaX(apestaartje)jhotmail.com
Video volgt.

Te Koop: Platina

Wegens plaats gebrek op zoek naar een nieuw thuis: Platina
Platina is een bruin zwarte Axis- Chamberlain merrie van 9 jaar, 1. 68 hoog, gefokt voor de veelzijdigheid. De moeder is 64% volbloed en met springbloed via Sir Chamberlain en Springdive. Platina’s vader Axis is vererver van zowel spring als dresuurbloed. Platina werd enkele jaren dresuurmatig aangereden tot L- proeven. Platina is geschikt voor ervaren ruiters gezien haar temperament, een eerlijke aanhankelijke merrie mits correcte omgang.
richtprijs: €6500

Meer informatie over Platina kunt u opvragen bij Chris Vervenne
chris (apestaartje)  tegelhuisvervenne.be    of mobiel: +32 475  384308

Te Koop: Plaisir du Soir

Een Trakehner merrie van 2016, buin zwart, correcte bouw en stevige rug- en achterhand. Goede gangen met zeer goede galop.
Moeder 64% volbloed uit Sir Chamberlain vader.
Vader van Plaisir is de veelbelovende dresuur vererver Honoré du soir.
Richtprijs €4750
Meer informatie over Plaisir kunt u opvragen bij Chris Vervenne
chris (apestaartje)  tegelhuisvervenne.be    of mobiel: +32 475  384308

Te Koop: 2,5 jarige Kasparow zoon

Het is echt nog een puber deze hele grote 2,5 jarige hengst van Kasparow uit een Hoftänzer x Tivano moeder.
Camelot heeft een vol Trakehner papier en meet nu 1.69m. Zijn moeder Cinderella is 1.71m. Hij gaat nog groeien en dat gaat tijd nemen. Deze zal waarschijnlijk pas echt klaar zijn voor werk als hij 4 is. Het neemt wat tijd maar dan heb je ook wat! Uiteindelijke stokmaat zal hoger zijn dan 1.75m worden.
Hij kent licht longeerwerk, is braaf bij hoefsmid. Hij komt uit onze eigen opfok en is klaar voor een nieuw huis.
Vraagprijs € 9.500,-  Voor meer informatie kunt u bellen, sms-en of app-en op 06-22775357 (Marieke)

Te koop:  Zwarte merrie

Vanwege gezondheid van de fokker wordt te koop aangeboden zwarte merrie.  Latimer dochter uit een Kostolany moeder.

De 10 jarige  Katja, is op zoek naar een nieuw, fijn huis. Zij is geschikt als recreatie of fokmerrie.
Zij is nog niet uitgebracht in de sport. Haar vraagprijs is €3000.  Stokmaat van de merrie is rond de 1.65. Katja is een fijn paard die veel in handen is geweest en erg betrokken is bij mensen, een echte lieverd. De fokker wil heel graag een goed huis voor de merrie.
Meer info bij fokker / eigenaar Paul Reusen tel: 0315-653230  o 06-3617 7301

**eerder boden we ook de zus van Katja aan, Kesha heeft inmiddels een nieuwe baas gevonden.


Te Koop: Sir Sansibar dochter, minstens zo chique als haar naam:  Prada

Merrieveulen Prada, van Sir Sansibar x Gribaldi  is een zwartbruin veulen geboren op 27-2-2017. Prada is een heel aanhankelijk veulen met heel veel uitstraling ( had ze een 8 voor)  en genoeg beweging. Prada kan gelijk weg. Prada kost €2800.  Voor meer info kunnen ze bellen of  appen op nr 06-51899408Te Koop: Charakter, een kind van zijn geweldige vader

Charakter, een stoer Trakehner hengstveulen met bijpassende naam. Zijn vader is de bekende Trakehner Elite Hengst Münchhausen. Geboren op 24 mei 2017, bruin met een heel klein beetje wit op de neus.
Zijn moeder is Cinderella, Hoftanzer (volle broer Hofrat) x Tivano, sport bloed ten top.
afst. zie: deze link
Op de Trakehner keuring in Nederland kreeg hij de volgende beoordeling: Charakter is correct gebouwd en beschikt over goede verbindingen. Hij staat op een correct en stevig fundament wat hij heel goed weet te gebruiken. Hij beschikt over ruim gangwerk en beweegt in alle gangen tactvol en bergop. Steeds blijft hij los in zijn lijf. Eigenlijk straalt hij aan alle kanten “sport” uit. De ruiter die deze ter beschikking krijgt gaat een heel fijn paard hebben! Hij leek het erg naar zijn zin te hebben om op te treden voor het publiek we verwachten dat hij dat blijft doen tot hoog in de dressuursport!
Zijn punten 7.5 – 8 – 8 – 8 – 8 – 8 – 8 = 55.5, wat hem het op één na beste hengstveulen van Nederland maakte! Hij kwalificeerde zich daarmee voor het Trakehner Rheinland veulen kampioenschap. Hij is nieuwsgierig, mensgericht en niet snel van zijn stuk te krijgen. Zijn verwachte stokmaat is boven de 1.70. Door zijn afstamming zeer geschikt voor de dressuursport. Met deze kan je de grote ring nú al zien in zijn toekomst!

Te Koop: Exclusiv x Sapros

Tahelu is een 4 jarige ruin van de hengst Exclusiv en van moeders kant Sapros. Hij beschikt over een ruime stap, draf en galop. Op de stamboekopnamedag van het TCN viel Tahula al op terwijl hij nog maar net een maand oud was. Hij is braaf in de omgang (op stal en met de andere paarden, bij de hoefsmid, dierenarts en op de trailer) en erg nieuwsgierig. Hij lijkt met deze achtergrond en wat hij nu al laat zien, aan de longeerlijn en onder het zadel, zeer geschikt voor de eventingsport. Met zijn opvallende aftekeningen en mooie gangen is hij ook nog eens een echte blikvanger!
Meer informatie: 06-3070 6689  Paard staat in Zeddam.

trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Kaarten reserveren, wees er op tijd bij!

logotcn In deze bijna tropische temperaturen zijn uw gedachten vast niet bij de Hengstmarkt aanstaande oktober. Daar is het de eerste dag met de hengsten op het harde niet zulk weer als we nu hebben. We bvragen u toch even in uw agenda te kijken. U gaat toch mee? We gaan kaarten reserveren voor de hengstenkeuring en willen graag weten of u mee gaat? Van donderdag 18 t/m 21 oktober gaan we naar de Trakehner Hengstkeuring in de Holstenhallen in Neumünster, er is ruimte voor iedereen die wil komen maar we willen het wel graag op tijd weten. U komt toch ook kijken? Voor vragen kunt u als altijd bij ons terecht. Bel of mail. info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!