Verkoop

Naast de paarden op deze pagina zijn er nóg meer Trakehners die een nieuwe baas zoeken. Paarden die allemaal meer dan de moeite waard zijn, paarden in elk budget. Vindt u hieronder niet het paard wat u zoekt neem dan contact met ons op. We weten uw droompaard vast wel te vinden!

Te Koop: Ice Age dochter


Alleen voor een goed adres bied ik mijn knappe merrie te koop aan. Lief in de omgang, onder het zadel niet altijd braaf en sensibel. Paard is vanwege haar papier zeer geschikt als fokmerrie, maar is ook geschikt voor de dressuur/recreatie. Paard is alleen geschikt voor een gevorderde ruiter die met gevoel rijdt. In de omgang is ze hartstikke braaf.

Paard heeft drie goede gangen (zeer goede draf) en kan extra bewegen, veel schwung.

Paard heeft een kleine röntgenologische bemerking, maar ook met deze bemerking volgens de kliniek geschikt als sportpaard. Vanwege de bemerking gunstig geprijsd. Paard is in 2015 klinisch en röntgenologisch goedgekeurd voor de sport. Paard is ook zeer interessant voor de fokkerij. Vader Ice Age, afstammend van top rittigkeits vererver Karolinger I uit zelfde moederlijn als GP hengst Insterburg en  Ivanhoe. Moeder Harare eveneens premiemerrie, heeft de titel Elite-Stute. Stamt af van GP hengst Biotop uit E.St. Herta v. Arogno.

Voor vragen en filmpjes gelieve telefonisch contact op nemen. 06-8359 3494 (Zoetermeer)

Te Koop: Berlusconi zoon
Omdat we niet alles kunnen aanhouden, hoe graag we ook willen bieden we te koop aan: Halldór MB, hij is geboren op 23 mei 2018.

Zijn vader is hengst Berlusconi (v. TSF Axis) en zoals ze het zo mooi zeggen bij de Duitsers ‘ein nobler Trakehnerhengst mit echter Doppelveranlagung’ een edele hengst met dubbeltalent. De moeder van Halldór is Pr.St. Dandelion Hailey (v. Sevillano xx) en op latere leeftijd uitgebracht in de sport. Door een breuk in haar hoefbeen hebben we haar eerder uit de sport terug moeten trekken. Met zo’n vader en de dressuurinvloeden van moeders kan je Halldór het beste omschrijven als een allrounder. Halldór heeft een chique uitstraling, een zacht karakter en heeft 3 goeie gangen. Hij is halster mak en braaf bij de hoefsmid.
Eind september wordt Halldór opgenomen in het Trakehner Stamboek.

Meer info: Stoeterij Welfare – Lineke Bakker : +316-50270896

Te Koop: grote imposante dressuurmerrie


Na eindelijk de knoop te hebben doorgehakt bied ik hierbij mijn prachtige Trakehner merrie Fleur te koop aan. Dit omdat ik op zoek ga naar een jonger paard om helemaal weer opnieuw mee te beginnen.

Fleur is een topbrave merrie die afgelopen mei 15 is geworden. Fleur is 4 jaar lang in mijn bezit geweest en heeft mij van de B naar het Z1 gebracht. Ze is behoorlijk gespierd voor een merrie waardoor de ook een wat langer persoon niet misstaat op haar. Ik ben zelf 1.74 lang.

Ze is zeer geschikt voor een onzekere ruiter die het vertrouwen in het paardrijden terug moet krijgen maar ook zeker voor de ambitieuze ruiter/amazone die bijvoorbeeld de overstap pony-paard gaat maken. Ze is braaf op buitenrit, erg groot verkeer vindt ze heel soms spannend maar met een ander paard erbij gaat het prima. Ze is mee naar zee en naar het bos geweest, zet geen stap verkeerd. Ze beheerst 3 goede gangen met een sterke en bewerkelijke draf waardoor ze inmiddels ook een heerlijke verende verzamelde draf heeft ontwikkeld. Deze is met goede begeleiding en training uit te breiden naar een beginnende piaffe/passage, deze zijn we nu ook al aan het trainen. Ze springt een groene wissel en een goede beginnende arbeidspirouette. Ze is in alle gangen zeer makkelijk te sluiten.

Ik heb t/m het M2 iedere wedstrijd minimaal 2 wp gereden, maar vaak ook 3 of 4. Afgelopen winterseizoen i.v.m. geen Z binnenrijbaan is zij gestart door een stalgenootje van 14 jaar oud, die was binnen 3 wedstrijden de B uit, met 4 winstpunten per keer, zonder eerdere wedstrijdervaring. Bij de vorige eigenaar Z2 gestart maar kent alle oefeningen van het ZZL en ZZ Zwaar

De vraagprijs van Fleur ligt tussen de €10.000 en €12.000. Dit is inclusief een net jaar oud zadel van Kent & Masters met diepe zit een goede wrong. Dit omdat zij een hoge schoft heeft en een perfect passend zadel vinden erg moeilijk is.

Ze is een geweldige leermeester en met gemak in je eentje in en uit te laden. Ze staat gestald in Muiderberg en gaat alleen naar een zeer goed thuis. Handelaren hoeven niet te reageren, gaat alleen naar een particulier thuis. Prijs is, mits het hebben van een klik, bespreekbaar. Bij interesse graag een Whatsapp. Géén telefoontjes!

Eline van der H  tel: +31620302645

Fleur, heet op papier Feldblume, is een Stravinsky dochter uit de Herzzauber merrie Franzisca.

 

Mooie oude dag belangrijker dan prijs

De 22 jarige Dancing Crown v. Chronos zoekt vanwege de gezondheid van haar eigenaresse een nieuwe plek om verder gezond oud te worden. Ze is een zeer lief en aanhankelijk paard, wat kerngezond is en er uitziet als een tienjarige. Ze is regelmatig gereden, kan nog makkelijk mee op buitenritten of op les, en kan ook als gezelschapspaard met een andere samen lopen. Wie geeft deze zeer mooie en gezonde merrie een fijne oude dag ?


Voor meer informatie :
Inge Bünnecke
Tel. 0495 492835
e-mail : ingebunnecke (apestaartje) hotmail. com


Te Koop: geweldige (sport)merrie

Pr.St. Golden Age –  Ice Age x Münchaussen x Saros

Deze geweldige 5 jarige merrie is opgeleid tot L/M niveau. Het is een geweldig meewerkend rijpaard wat graag wil werken en erg braaf is

Vader Ice Age, afstammend van top rittigkeits vererver Karolinger I uit zelfde moederlijn als GP hengst Insterburg en als Ivanhoe. Moeder Goldkrone eveneens premiemerrie, heeft bijna Elite titel. Stamt af van GP hengst Münchhausen uit elitemerrie Goldsaar v. Saros xx. Goldkrone heeft met twee verschillende amazones naar Z gelopen. Golden Age heeft prima verrichting gelopen met hoge rittigkeitspunten.
Meer info over de merrie kunt u opvragen door contact op te nemen met Rowana Ploum  RowanaX(apestaartje)hotmail.com
Video volgt.

Te Koop: Platina

Wegens plaats gebrek op zoek naar een nieuw thuis: Platina
Platina is een bruin zwarte Axis- Chamberlain merrie van 9 jaar, 1. 68 hoog, gefokt voor de veelzijdigheid. De moeder is 64% volbloed en met springbloed via Sir Chamberlain en Springdive. Platina’s vader Axis is vererver van zowel spring als dresuurbloed. Platina werd enkele jaren dresuurmatig aangereden tot L- proeven. Platina is geschikt voor ervaren ruiters gezien haar temperament, een eerlijke aanhankelijke merrie mits correcte omgang.
richtprijs: €6500

Meer informatie over Platina kunt u opvragen bij Chris Vervenne
chris (apestaartje)  tegelhuisvervenne.be    of mobiel: +32 475  384308

Te Koop: Plaisir du Soir

Een Trakehner merrie van 2016, buin zwart, correcte bouw en stevige rug- en achterhand. Goede gangen met zeer goede galop.
Moeder 64% volbloed uit Sir Chamberlain vader.
Vader van Plaisir is de veelbelovende dresuur vererver Honoré du soir.
Richtprijs €4750
Meer informatie over Plaisir kunt u opvragen bij Chris Vervenne
chris (apestaartje)  tegelhuisvervenne.be    of mobiel: +32 475  384308

Te Koop: 2,5 jarige Kasparow zoon

Het is echt nog een puber deze hele grote 2,5 jarige hengst van Kasparow uit een Hoftänzer x Tivano moeder.
Camelot heeft een vol Trakehner papier en meet nu 1.69m. Zijn moeder Cinderella is 1.71m. Hij gaat nog groeien en dat gaat tijd nemen. Deze zal waarschijnlijk pas echt klaar zijn voor werk als hij 4 is. Het neemt wat tijd maar dan heb je ook wat! Uiteindelijke stokmaat zal hoger zijn dan 1.75m worden.
Hij kent licht longeerwerk, is braaf bij hoefsmid. Hij komt uit onze eigen opfok en is klaar voor een nieuw huis.
Vraagprijs € 9.500,-  Voor meer informatie kunt u bellen, sms-en of app-en op 06-22775357 (Marieke)

Te koop:  Zwarte merrie

Vanwege gezondheid van de fokker wordt te koop aangeboden zwarte merrie.  Latimer dochter uit een Kostolany moeder.

De 10 jarige  Katja, is op zoek naar een nieuw, fijn huis. Zij is geschikt als recreatie of fokmerrie.
Zij is nog niet uitgebracht in de sport. Haar vraagprijs is €3000.  Stokmaat van de merrie is rond de 1.65. Katja is een fijn paard die veel in handen is geweest en erg betrokken is bij mensen, een echte lieverd. De fokker wil heel graag een goed huis voor de merrie.
Meer info bij fokker / eigenaar Paul Reusen tel: 0315-653230  o 06-3617 7301

**eerder boden we ook de zus van Katja aan, Kesha heeft inmiddels een nieuwe baas gevonden.


Te Koop: Sir Sansibar dochter, minstens zo chique als haar naam:  Prada

Merrieveulen Prada, van Sir Sansibar x Gribaldi  is een zwartbruin veulen geboren op 27-2-2017. Prada is een heel aanhankelijk veulen met heel veel uitstraling ( had ze een 8 voor)  en genoeg beweging. Prada kan gelijk weg. Prada kost €2800.  Voor meer info kunnen ze bellen of  appen op nr 06-51899408Te Koop: Charakter, een kind van zijn geweldige vader

Charakter, een stoer Trakehner hengstveulen met bijpassende naam. Zijn vader is de bekende Trakehner Elite Hengst Münchhausen. Geboren op 24 mei 2017, bruin met een heel klein beetje wit op de neus.
Zijn moeder is Cinderella, Hoftanzer (volle broer Hofrat) x Tivano, sport bloed ten top.
afst. zie: deze link
Op de Trakehner keuring in Nederland kreeg hij de volgende beoordeling: Charakter is correct gebouwd en beschikt over goede verbindingen. Hij staat op een correct en stevig fundament wat hij heel goed weet te gebruiken. Hij beschikt over ruim gangwerk en beweegt in alle gangen tactvol en bergop. Steeds blijft hij los in zijn lijf. Eigenlijk straalt hij aan alle kanten “sport” uit. De ruiter die deze ter beschikking krijgt gaat een heel fijn paard hebben! Hij leek het erg naar zijn zin te hebben om op te treden voor het publiek we verwachten dat hij dat blijft doen tot hoog in de dressuursport!
Zijn punten 7.5 – 8 – 8 – 8 – 8 – 8 – 8 = 55.5, wat hem het op één na beste hengstveulen van Nederland maakte! Hij kwalificeerde zich daarmee voor het Trakehner Rheinland veulen kampioenschap. Hij is nieuwsgierig, mensgericht en niet snel van zijn stuk te krijgen. Zijn verwachte stokmaat is boven de 1.70. Door zijn afstamming zeer geschikt voor de dressuursport. Met deze kan je de grote ring nú al zien in zijn toekomst!

Te Koop: Exclusiv x Sapros

Tahelu is een 4 jarige ruin van de hengst Exclusiv en van moeders kant Sapros. Hij beschikt over een ruime stap, draf en galop. Op de stamboekopnamedag van het TCN viel Tahula al op terwijl hij nog maar net een maand oud was. Hij is braaf in de omgang (op stal en met de andere paarden, bij de hoefsmid, dierenarts en op de trailer) en erg nieuwsgierig. Hij lijkt met deze achtergrond en wat hij nu al laat zien, aan de longeerlijn en onder het zadel, zeer geschikt voor de eventingsport. Met zijn opvallende aftekeningen en mooie gangen is hij ook nog eens een echte blikvanger!
Meer informatie: 06-3070 6689  Paard staat in Zeddam.

trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Trakehner Hengstmarkt 2018

logotcn U komt toch ook kijken? Voor vragen kunt u als altijd bij ons terecht. Mail. info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!