Verkoop

Naast de paarden op deze pagina zijn er nóg meer Trakehners die een nieuwe baas zoeken. Paarden die allemaal eer de moeite waard zijn, paarden in elk budget. Vindt u hieronder niet het paard wat u zoekt neem dan contact met ons op. We weten uw droompaard vast wel te vinden!


Te Koop: Charakter, een kind van zijn geweldige vader

Charakter, een stoer Trakehner hengstveulen met bijpassende naam. Zijn vader is de bekende Trakehner Elite Hengst Münchhausen. Geboren op 24 mei 2017, bruin met een heel klein beetje wit op de neus.
Zijn moeder is Cinderella, Hoftanzer (volle broer Hofrat) x Tivano, sport bloed ten top.
afst. zie: deze link
Op de Trakehner keuring in Nederland kreeg hij de volgende beoordeling: Charakter is correct gebouwd en beschikt over goede verbindingen. Hij staat op een correct en stevig fundament wat hij heel goed weet te gebruiken. Hij beschikt over ruim gangwerk en beweegt in alle gangen tactvol en bergop. Steeds blijft hij los in zijn lijf. Eigenlijk straalt hij aan alle kanten “sport” uit. De ruiter die deze ter beschikking krijgt gaat een heel fijn paard hebben! Hij leek het erg naar zijn zin te hebben om op te treden voor het publiek we verwachten dat hij dat blijft doen tot hoog in de dressuursport!
Zijn punten 7.5 – 8 – 8 – 8 – 8 – 8 – 8 = 55.5, wat hem het op één na beste hengstveulen van Nederland maakte! Hij kwalificeerde zich daarmee voor het Trakehner Rheinland veulen kampioenschap. Hij is nieuwsgierig, mensgericht en niet snel van zijn stuk te krijgen. Zijn verwachte stokmaat is boven de 1.70. Door zijn afstamming zeer geschikt voor de dressuursport. Met deze kan je de grote ring nú al zien in zijn toekomst!

Te Koop: 13 jarige superlieve Kasparow ruin

Met pijn in het hart, vanwege tijdtekort, heeft de eigenaar besloten om haar Kasparow ruin te koop aan te bieden. Hij is uitermate geschikt voor de eventingsport omdat hij veelzijdige genen niet alleen van zijn vaders maar ook van zijn moeders kant (Fontainebleau) heeft meegekregen. Een paard die braaf is in alles, altijd alles voor zijn ruiter doet.Gaat mee graag op buitenrit, heel braaf in het springen maar ook netjes een dressuurproef loopt. Casper woont in Duitsland maar heel dicht bij de Nederlandse grens. Voor meer info een mail aan info @  trakehnercontact.nl

Te Koop: Exclusiv x Sapros

Tahelu is een 4 jarige ruin van de hengst Exclusiv en van moeders kant Sapros. Hij beschikt over een ruime stap, draf en galop. Op de stamboekopnamedag van het TCN viel Tahelu al op terwijl hij nog maar net een maand oud was. Hij is braaf in de omgang (op stal en met de andere paarden, bij de hoefsmid, dierenarts en op de trailer) en erg nieuwsgierig. Hij lijkt met deze achtergrond en wat hij nu al laat zien, aan de longeerlijn en onder het zadel, zeer geschikt voor de eventingsport. Met zijn opvallende aftekeningen en mooie gangen is hij ook nog eens een echte blikvanger!
Meer informatie: 06-3070 6689  Paard staat in Zeddam.

Te Koop: Lieve zwarte Kasparow merrie

E.H. Kasparow x Pr.St. Esquire v. Lucito  – Geboren 14 juli 2011  Stokmaat 1.62m.
Elite is een mooie Trakehner merrie uit eigen fok. In de omgang is ze aanhankelijk, braaf en oplettend, in de kudde is ze sociaal en schikt zich naar de leider. Elite is eind 2016 professioneel ingereden en enkele maanden doorgereden. Ze is braaf en werkwillig onder het zadel. Elite is een alert en sensitief paard en daarbij nog wat jong in haar hoofd, dat maakt haar ongeschikt voor een beginnende ruiter. Ze is elegant gebouwd en daardoor niet geschikt voor een grote of zwaardere ruiter. Elite heeft een scheefstand in haar bekken als gevolg van een ongelukje op jonge leeftijd, zij heeft hier geen last van. Hierdoor is zij te koop voor een vriendelijke prijs. Wij zijn op zoek naar een fijne plek voor haar, maar hebben geen haast hierbij. Een klik en de juiste plek zijn erg belangrijk!
Neem contact op met TCN dan geven we de contactgegevens aan u door.


VERKOCHT: Gribaldi dochter

Wegens inkrimpen bieden wij onze Gribaldi (v.m. Polarjager) merrie Palina te koop aan.

VERKOCHT: Heimlady
DS_0082
Graag bieden wij te koop aan, onze 13 jarige Trakehner merrie Heimlady ( Lessen X Partout) gefokt door Peter Bouwman uit Heimqueen.
Zij heeft een Staats –en Verbandspremie en heeft 7 punten in het ZZL behaald en daarnaast 10 punten in het Z2.
DS_0175
Heimladyheeft drie goede gangen en is correct afgericht. heimlady Zij is altijd fris en fruitig, heeft Go, braaf en makkelijk na te rijden. Tevens fijn in de omgang en heeft geen stalgebreken.
Meet 1.65 en zou ideaal zijn voor de overstap van pony naar paard.

Vraagprijs € 15.000. Merrie is recentelijk (maart 2017) röntgenologisch goedgekeurd. Keuringen toegestaan.
Bij vragen kunt u bellen naar Vivianne van Dijk; 0652636405 of Tamara Kerssens; 0646364084
Of mailen naar; vivianne.vandijk@kpnmail.nl

trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Eerste bezichtiging Hengstmarkt 2017

Maandag 14 augustus begint de rondreis door heel Duitsland voor de commissieleden van hm16 het jury corps voor de Trakehner Hengstenkeuring. Gedurende 2 weken zullen ze op 10 plaatsen verdeeld over heel Duitsland zullen ze nieuwe jaargang jonge hengsten bekijken. Hengsten kunnen dan een doorverwijzing krijgen naar de keuring in Oktober. Tijdens deze zelfde reis worden ook de veilingpaarden, merries rijpaarden én veulens geselecteerd. We zijn zeer benieuwd hoe deze jaargang er uit gaat zien! h16veulenkampioenschap. Aan het einde van de rondreis is er een voorlopige lijst van de doorverwezen hengsten. Wie van deze jonge mannen gaat daar in Neumünster de blits maken? In de video hierboven een impressie van de reis van vorig jaar. Heeft u de al in de agenda staan? 19 t/m 22 Oktober 2017 Holstenhalle Neumünster Trakehner Hengstmarkt! hal

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact, over de Sport en Stamboekdag of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl

a