Verkoop

Naast de paarden op deze pagina zijn er nóg meer Trakehners die een nieuwe baas zoeken. Paarden die allemaal meer dan de moeite waard zijn, paarden in elk budget. Vindt u hieronder niet het paard wat u zoekt neem dan contact met ons op. We weten uw droompaard vast wel te vinden!


Te Koop: Lieve recreatie, en misschien meer, merrie

Persia is 1.64 groot en 12 jaar oud. Ze is een echte Trakehner merrie maar wel één met een Engels Volbloed vader (Atlantas xx X Maizauber). Een halfbroer van deze merrie liep vorig jaar in Neumünster dus ook als fokmerrie is ze zeer interessant! Als recreatie/familie paard zal ze een heel fijn paard zijn. Ze is te koop voor een klein prijsje.

Te Koop: Fijne vosruin

Lieve 7 jarige Trakehner ruin, stokmaat ca. 1.65m. Boris is L dressuur geklasseerd, M klaar. Is braaf maar heeft nog weinig wedstrijdervaring, door tijdgebrek en geen eigen vervoer zijn we slechts enkele keren op wedstrijd geweest. Boris houdt ook van (vrij)springen en is gek op aandacht, knuffelen en poetsen. Braaf, maar niet geschikt voor een echte beginner.
Afstamming Lombardi x E.H. Hyllos. Recent röntgen gekeurd, dit was geheel in orde m.u.v. OCD in een achterknie. De gehele geschiedenis van het paard is bekend, altijd goed gezond geweest en nooit kreupel. Kortom een super fijn, lief en veelzijdig paard voor een ambitieuze ruiter/amazone.
Vraagprijs €5000 Voor info bellen naar 06-2504 7117

Te koop:  Zwarte merries

Vanwege gezondheid van de fokker wordt te koop aangeboden 2 zwarte merries.  Latimer dochters uit een Kostolany moeder.

Eén merrie, Kesha, is 13 jaar, gereden en klaar voor het M. Ze is geschikt voor sport, recreatief gebruik of fokkerij. De vraagprijs is €3000

Haar 10 jarige zus, Katja, is ook op zoek naar een nieuw, fijn huis. Ook zij is geschikt als recreatie of fokmerrie.

Zij is nog niet uitgebracht in de sport. Haar vraagprijs is €2000.  Stokmaat van beide merries is rond de 1.65. Het zijn fijne paarden die veel in handen zijn geweest en erg betrokken zijn bij mensen, echte lieverds. De fokker wil heel graag een goed huis voor de beide zussen. Ze mogen samen weg maar ook apart, als ze maar een leuk thuis krijgen.
Meer info bij fokker / eigenaar Paul Reusen tel: 0315-653230  o 06-3617 7301


Te koop: Chique allround sportpaard

Revenge
is een 11 jarige Trakehner ruin en meet 1.80m. Afstamming is dressuur gefokt: Goldschmidt (Biotop)  x Manrico.

Revenge wordt helaas verkocht wegens tijdgebrek, hij verdient iemand die lekker met hem aan de slag gaat. Revenge is een allround paard die alle disciplines goed beheerst. Ook voor de minder ervaren ruiter is hij gemakkelijk te rijden. In de dressuur heeft hij zijn winstpunten in het M1 behaald en vervolgens hebben wij met hem de overstap gemaakt naar het springen en de eventing. Daarin heeft hij nu een aantal BB parcoursen en oefencrossen meegereden en hij is klaar voor een B parcours. Op vreemd terrein is Revenge een braaf en nuchter paard die je in de wedstrijdring/cross overal gemakkelijk overheen stuurt. Ook op een buitenrit is het een braaf, verkeersmak en fijn paard, zowel alleen als in een groep.

Revenge heeft een fijn karakter, geen stalgebreken, is braaf bij de hoefsmid en gemakkelijk op de trailer te laden. Hij is altijd netjes ontwormd, geënt, bekapt en jaarlijks bij de tandarts geweest ter controle. In 2013 is hij klinisch goedgekeurd, keuringen toegestaan op kosten van de koper.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tamara van der Wagen via telefoonnummer 06-5396 5157.

Te Koop: Sir Sansibar dochter, minstens zo chique als haar naam:  Prada

Merrieveulen Prada, van Sir Sansibar x Gribaldi  is een zwartbruin veulen geboren op 27-2-2017. Prada is een heel aanhankelijk veulen met heel veel uitstraling ( had ze een 8 voor)  en genoeg beweging. Prada kan gelijk weg. Prada kost €4000.  Voor meer info kunnen ze bellen of  appen op nr 06-51899408Te Koop: Flying Colours, veelzijdige sporter.


Flo is een 7-jarige sensibele, eerlijke merrie met veel body van circa 1.68m hoog.  Afstamming: Kasparow x Freneuse xx (Baryshnikov xx)  Ze is geklasseerd in de M1 dressuur, B springen en B eventing. In haar opleiding is ze echter bevestigd M dressuur, 1.10 niveau springen en L cross. Ze is relatief weinig uitgebracht op wedstrijden, omdat ik daartoe beperkte middelen heb en niet de intentie had haar te verkopen.

Flo is braaf in de omgang, bij de hoefsmid, op transport en in het bos. Ze is nergens bang voor en ook absoluut niet kijkerig op de sprong. Haar dressuurkwaliteiten, uithoudingsvermogen en vechtersmentaliteit maken Flo tot een fijn eventingpaard waarmee je bovenin het klassement mee kunt rijden. Als je haar met respect behandelt gaat ze voor je door het vuur.

De combinatie van de Trakehnerhengst Kasparow met volbloedmerries is succesvol gebleken. Flo’s halfzus Kassiopeia (Kasparow x Solo Native XX) heb ik opgeleid en uitgebracht tot en met internationaal niveau in de eventing (CIC*). Zij loopt inmiddels succesvol op tweesterren niveau. Van Flo’s fokker is tevens D’Artagnan (Kasparow X Kris XX); Samen met Larissa Hartkamp in 2016 geselecteerd voor het WK 7-jarige eventingpaarden en opgenomen in het Bavaria 0.0 Eventing Team.

Alleen voor ervaren ruiter en zeer goed tehuis. Voor meer informatie kunt u bellen ( +31 6 36329693) of mailen [ mmdominicus (apestaartje) gmail.com ]


Te Koop: Charakter, een kind van zijn geweldige vader

Charakter, een stoer Trakehner hengstveulen met bijpassende naam. Zijn vader is de bekende Trakehner Elite Hengst Münchhausen. Geboren op 24 mei 2017, bruin met een heel klein beetje wit op de neus.
Zijn moeder is Cinderella, Hoftanzer (volle broer Hofrat) x Tivano, sport bloed ten top.
afst. zie: deze link
Op de Trakehner keuring in Nederland kreeg hij de volgende beoordeling: Charakter is correct gebouwd en beschikt over goede verbindingen. Hij staat op een correct en stevig fundament wat hij heel goed weet te gebruiken. Hij beschikt over ruim gangwerk en beweegt in alle gangen tactvol en bergop. Steeds blijft hij los in zijn lijf. Eigenlijk straalt hij aan alle kanten “sport” uit. De ruiter die deze ter beschikking krijgt gaat een heel fijn paard hebben! Hij leek het erg naar zijn zin te hebben om op te treden voor het publiek we verwachten dat hij dat blijft doen tot hoog in de dressuursport!
Zijn punten 7.5 – 8 – 8 – 8 – 8 – 8 – 8 = 55.5, wat hem het op één na beste hengstveulen van Nederland maakte! Hij kwalificeerde zich daarmee voor het Trakehner Rheinland veulen kampioenschap. Hij is nieuwsgierig, mensgericht en niet snel van zijn stuk te krijgen. Zijn verwachte stokmaat is boven de 1.70. Door zijn afstamming zeer geschikt voor de dressuursport. Met deze kan je de grote ring nú al zien in zijn toekomst!

VERKOCHT:  13 jarige superlieve Kasparow ruin

Met pijn in het hart, vanwege tijdtekort, heeft de eigenaar besloten om haar Kasparow ruin te koop aan te bieden. Hij is uitermate geschikt voor de eventingsport omdat hij veelzijdige genen niet alleen van zijn vaders maar ook van zijn moeders kant (Fontainebleau) heeft meegekregen.

Te Koop: Hirtentanz dochter, Happy Feet

Happy is een 6 jarige merrie van 1.73 hoog. Ze is een nakomeling van de Elite hengst Hirtentanz en een merrie van Le Duc x  Mackensen.

Hirtentanz heeft zich ontwikkeld tot een van de meest succesvolle Trakehner hengsten in de springsport en is naast het Trakehner stamboek ook goedgekeurd bij onder andere het Westfalenstamboek en het Holsteiner Verband. Met een score van 123 voor de dressuur en 121 voor het springen heeft hij zijn aanleg voor de sport meer dan bewezen, een aanleg die ook bij zijn nakomelingen terug blijkt te komen. Zes van zijn nakomelingen zijn goedgekeurde hengsten en meerdere nakomelingen zijn in de internationale sport, zowel dressuur als springen, succesvol uitgebracht. Een zeer interessante hengst die een aanwinst is voor de Duitse fokkerij.

De moederlijn van Happy is één die toonaangevend is binnen het stamboek, uit deze lijn zijn meerdere goedgekeurde hengsten voortgekomen waaronder Houston en Hirtentraum.

De vader van de moeder, Le Duc heeft met een score van 127 voor de dressuur zich getoond als een echte nakomeling van de hengst Anduc. De hoge aanleg voor de dressuur waarbij zelfs een 10 is gegeven voor prestatievermogen, rijdbaarheid en zijn draf  heeft hij bewezen in zijn sportcarrière waar hij succesvol in de PSG2 is uitgebracht.

De vader van de overgrootmoeder, Mackensen is een elite hengst uit een lijn van elite staatsmerries die meerdere goedgekeurde hengsten heeft voortgebracht. Met dat meerdere van zijn nakomelingen succesvol zijn uitgebracht op het hoogste niveau in de dressuursport heeft ook deze elite hengst zijn welverdiende stempel achtergelaten op de fokkerij.

Happy toont het talent voor de sport wat bij zowel de vader als de moederlijn naar voren komt ook in haar werk. Ze is een soepele merrie met veel swung in haar draf en een krachtig achterbeen in de galop. Een merrie die zich laat bewerken in het rijden en een zeer werk willend karakter toont. Ze is heerlijk cool in haar hoofd en laat zich niet zomaar van de wijs brengen. Ze heeft in de afgelopen jaren rustig de tijd gekregen om haar spieren en pezen mee ta laten groeien met de rest van haar lijf, ze is vooral in haar basisgangen en overgangen getraind en heeft veel van de wereld om haar heen gezien. Kortom een elegante en sterke merrie die haar noch lichamelijk noch mentaal ook maar iets in de weg zit.

Ze is dus niet alleen een bijzondere merrie voor de fokkerij, ze is ook een belofte voor een toekomstige sportcarrière.
Alle keuringen zijn toegestaan, wel op k.k.  Prijsklasse 20.000-25.000  Meer Info: M.Kuiper o6-8316 2404

Te Koop: Exclusiv x Sapros

Tahelu is een 4 jarige ruin van de hengst Exclusiv en van moeders kant Sapros. Hij beschikt over een ruime stap, draf en galop. Op de stamboekopnamedag van het TCN viel Tahelu al op terwijl hij nog maar net een maand oud was. Hij is braaf in de omgang (op stal en met de andere paarden, bij de hoefsmid, dierenarts en op de trailer) en erg nieuwsgierig. Hij lijkt met deze achtergrond en wat hij nu al laat zien, aan de longeerlijn en onder het zadel, zeer geschikt voor de eventingsport. Met zijn opvallende aftekeningen en mooie gangen is hij ook nog eens een echte blikvanger!
Meer informatie: 06-3070 6689  Paard staat in Zeddam.

Te Koop: Lieve zwarte Kasparow merrie

E.H. Kasparow x Pr.St. Esquire v. Lucito  – Geboren 14 juli 2011  Stokmaat 1.62m.
Elite is een mooie Trakehner merrie uit eigen fok. In de omgang is ze aanhankelijk, braaf en oplettend, in de kudde is ze sociaal en schikt zich naar de leider. Elite is eind 2016 professioneel ingereden en enkele maanden doorgereden. Ze is braaf en werkwillig onder het zadel. Elite is een alert en sensitief paard en daarbij nog wat jong in haar hoofd, dat maakt haar ongeschikt voor een beginnende ruiter. Ze is elegant gebouwd en daardoor niet geschikt voor een grote of zwaardere ruiter. Elite heeft een scheefstand in haar bekken als gevolg van een ongelukje op jonge leeftijd, zij heeft hier geen last van. Hierdoor is zij te koop voor een vriendelijke prijs. Wij zijn op zoek naar een fijne plek voor haar, maar hebben geen haast hierbij. Een klik en de juiste plek zijn erg belangrijk!
Neem contact op met TCN dan geven we de contactgegevens aan u door.

trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Trakehner Hengstmarkt 2017

hm16

KAISER MILTON

is de kampioen van 2017! Nederlands gefokt, in Nederlandse handen én door een Nederlander voorbereid voor de keuring. Neumünster was nooit leuker!

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact, over de Sport en Stamboekdag of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl

a