Verkoop

Naast de paarden op deze pagina zijn er nóg meer Trakehners die een nieuwe baas zoeken. Paarden die allemaal eer de moeite waard zijn, paarden in elk budget. Vindt u hieronder niet het paard wat u zoekt neem dan contact met ons op. We weten uw droompaard vast wel te vinden!

Te Koop: Gribaldi dochter

Wegens inkrimpen bieden wij onze Gribaldi (v.m. Polarjager) merrie Palina te koop aan.
Palina wordt in juni 13 jaar, is donkerbruin en 163 groot. Altijd in de eerste hengstigheid drachtig en met bevallen nooit problemen. Ze brengt veulens met heel veel uitstraling. Is een klasse moeder voor haar veulen. Staat met andere merries en veulens in de wei. Kan ook bereden worden, is ze ook heel braaf. Indien de koper haar graag gedekt wil hebben, kunnen we dat regelen, zodat er geen jaar verloren gaat, ze zal nog maand of 4 bij veulen moeten blijven. Voor een goed adres mag ze voor €1500 weg.
Voor info, tel 06-5189 9408 of noellawillems @ hetnet.nl


Tevens is ook haar prachtig merrie veulen te koop.

Vader is Sir Sansibar.
Ze is geboren op 27-2-2017
Prada is een veulen met heel veel uitstraling. Is erg mens gericht. Heeft heel veel swung in haar beweging en vertrekt altijd van achteruit. Prada kan medio begin augustus van haar moeder af.
Prada kan weg voor €4000 en kan tot vertrek gewoon bij haar moeder blijven staan.
Voor info, 06-51899408 of noellawillems @ hetnet.nl

VERKOCHT: 8 jarige lieve clown

Te koop: Milo, 8 jarige Trakehner ruin. Stokmaat plm 1.67 m. Geboren 31-05-2009 Afstamming: Kasparow x Engels Volbloed merrie.
Milo is een op mensen gericht paard. Hij wordt graag gepoetst, geknuffeld en gekust. Altijd blij om je te zien. Hij is altijd recreatief gereden. Dressuurmatig licht te rijden, leert snel. Grote aanleg voor springen.

Gezocht:
fantasy_horsePaardenmaatje gezocht.
Ben een oudere amazone die een betrouwbaar paard zoekt voor recreatie en grondwerk. Ga ook alleen op buitenrit in het Zuid Limburgse heuvellandschap. Na een noodlottige trap heb ik mijn 20jarige Trakehner moeten laten inslapen. Zoek nu een gezond “comfortabel” paard welke ik levenslang een goede stal aan wil bieden.
Voor info: mcmaarts@hotmail.com

Te Koop: Heimlady
DS_0082
Graag bieden wij te koop aan, onze (bijna) 13 jarige Trakehner merrie Heimlady ( Lessen X Partout) gefokt door Peter Bouwman uit Heimqueen.
Zij heeft een Staats –en Verbandspremie en heeft 7 punten in het ZZL behaald en daarnaast 10 punten in het Z2.
DS_0175
Heimladyheeft drie goede gangen en is correct afgericht. heimlady Zij is altijd fris en fruitig, heeft Go, braaf en makkelijk na te rijden. Tevens fijn in de omgang en heeft geen stalgebreken.
Meet 1.65 en zou ideaal zijn voor de overstap van pony naar paard.

Vraagprijs € 15.000. Merrie is recentelijk (maart 2017) röntgenologisch goedgekeurd. Keuringen toegestaan.
Bij vragen kunt u bellen naar Vivianne van Dijk; 0652636405 of Tamara Kerssens; 0646364084
Of mailen naar; vivianne.vandijk@kpnmail.nl

Te Koop: Jonge Goldschmidt sport merrie
foto merrie
Tijdgebrek wegens verbouwing en verhuizing waardoor er besloten is deze Goldschmidt dochter te verkopen. Fata Morgana is een lieve, vrolijke, spontane merrie. 4 jaar oud. Afstamming: Goldsmidt x Pr.St. Freya v: Summertime. Fata is een enthousiast chique paard van 1.63 mtr. Ze stond in 2015 2e op de keuring in Woudenberg. Fata heeft een erg prettig karakter in omgang en is niet rillerig! Ze is inmiddels zadelmak gemaakt en pakt het werk met veel plezier op. In september 2016 is ze röntgenologisch helemaal goedgekeurd. Fata komt uit een zeer sportrijke stam waaronder andere Lichte Tour paard Fleur’s Treffer (voormalig kampioen van de TCN sportdag) en Z dressuurpaard Fonkel ( ook voormalig Kampioen van de TCN sportdag) uit voortkomen. Moeder Freya heeft haar premie mede op gronden van sportresultaten gehaald. Fata wil graag in haar voetsporen treden en lekker de sport in.
Voor info graag na 18:00 uur bellen met 06-4876 9981
fata_0982

Te Koop wegens aanfok: Katharine F

trakehners zijn gewoon heel bijzonder
kat-6955s

kat713Pr.St. Katharina F is geboren in 2008 en inmiddels 173 cm hoog. Ze is een mooie donkerbruine merrie waar je zo opstapt en mee weg rijdt.  Afstamming v. Perechlest x  Kathania II v.Hohenstein. De merrie heeft met Hetty de Koning tot in het L2 met winst gelopen en is toen terug naar de stoeterij gegaan. Ze wordt nu nog regelmatig gereden door een groom. Katharine is een fijn en makkelijk paard in de omgang. Ze is recentelijk gekeurd en rontgenologisch/ klinisch  tip top in orde! Een paard voor de hele familie, vriendelijk en braaf! Meer informatie: 06-5385 5575 of mail naar helen@flaxman.nl
kat_6145s

 

trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Trakehner Roadshow

rsw Sommigen van ons zijn al oud genoeg om de slogan "Veronica komt naar je toe deze zomer" te kennen. Voor dit voorjaar staat ook een Roadshow op het programma, niet van een radiostation maar van ons eigen Stamboek, het Trakehner Verband. logorsMet deze roadshow wil het Verband graag allerlei kennis delen over het fokken van het Trakehner paard voor de toekomst. Moeten we allemaal de kampioenshengst gebruiken omdat dat de commercieel verstandige stap is of moeten we juist met een meer lange termijn plan werken? Wat zijn de wensen van paarden-kopers, paarden-gebruikers, hoe kunnen we zorgen dat onze Trakehner zijn uniek positie behoud zonder achter de feiten aan te lopen? Maar ook hoe we de slagingskans van drachtigheidsbegeleiding kunnen optimaliseren. Dit alles, daar wordt over gepraat tijdens de Roadshow. Het beloofd voor elke Trakehner fan een interessante avond te worden! Komt u ook? Binnenkort op de site alle details! TCN leden krijgen een mail met meer informatie. Voor vragen zijn we via de informatie op de pagina contact altijd bereikbaar!

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl