2010 Voorjaarskeuring

4 Nieuwe Hengsten voor Trakehnen

De voorjaarkeuring op 12 en 13 februari in het Westfaalse Paardencentrum te Münster-Handorf leverde het Trakehner Verband vier nieuwe hengsten op. Alle vier waren al bij een ander stamboek goedgekeurd en werden dus ‘Anerkannt’ voor de Trakehner populatie.

choralHet ging om de vierjarige Trakeehns gefokte Choral (Hohenstein x Tolstoi) die al gekeurd was voor het Zuchtverband für Deutsche Pferden. Hij heeft inmiddels  met goed gevolg zijn 70 dagen verrich-tingsexamen afgelegd  in Redefin waar hij op afgelopen september slaagde als 6e  van 18 deelnemers met een dressuur-index van 104.86  en een springindex van 105.673. De bruine meet 1.65 – 20 en valt op door zijn mooie halspartij en zijn actieve bewegingsmechanisme. Hij komt echt van de grond en vertoont veel knieactie. Hij zou iets meer schoft mogen hebben. Fokker/eigenaar is Carl Gebauer te Keulen. Een succes voor ‘ons Rhein-landers’ dus.

Twee Engels volbloeds, dé bloedverversers  voor het verder gesloten Trakehner stamboek, kregen het groene licht.
ratiborDe interessante, zeer lang gelijnde schimmel Ratibor xx (Cozzene xx  x Lord Avie xx) werd in 2003 in de VS geboren. Hij liep daar in twee renseizoenen en won 40.000 US dollars. Zijn GAG is 96,0 kg. De imposante schimmel – hij meet 1.71/ 21-  heeft een opvallend lange schouder en weet zich, voor een volbloed, ook in draf goed te presenteren. De in Oekraïens bezit zijnde hengst werd eerder al gekeurd voor het Westfaalse en het Rhein-landse stamboek. Een echte aanwinst.

 
carusDe 11 jarige  Carus xx (Taishan xx  x  Windwurf xx) liep in zes renseizoenen een dikke € 86.000 bij elkaar. Bij 43 starts won hij 6 maal en werd hij 17 maal geplaatst. Zij hoogste GAG is 85,5 kg.
De 1.66 m metende donkerbruine, werd al genomen voor het Pferdezuchtverband Baden-Württemberg en is in bezit van het  Haupt- und Landgestüt Marbach te Gomadingen. De hengst overtuigt door zijn hardheid en bewegingen.
Arabisch volbloed
Al van af het begin van de Trakehner fokkerij, meer dan 3,5 eeuw geleden, is het Arabisch volbloed belangrijk geweest. De Trakehner dankt er zijn schoonheid en hardheid aan. Vandaag de dag is het niet echter niet gemakkelijk meer om een passende Arabier te vinden voor de moderne rijpaardenfokkerij.
isorlowMet de  aantrekkelijke schimmel Is Orlow ox (Pamour ox  x Santhos ox) lijkt het gelukt. De 7 jarige beweegt zich goed en modern met knieactie en is, voor een Arabisch volbloed, zeker lang gelijnd te noemen. En, opmerkelijk!, hij is ook langbenig. Een sympathieke hengst die zich met gummi en uitstraling presen-teerde. Eigenaar is het Gestüt Ismer te  Ströhen.

 Eén van de driejarigen werd goed genoeg bevonden al kreeg de Perechlest-zoon Ostblick een ‘voorlopig niet gekeurd’. De nog zeer jeugdig aandoende hengst – hij wordt eind juni  pas drie- mag zich weer presenteren na een met goed gevolg afgelegd verrichtingsexamen. De voshengst viel vooral positief op door zijn formidabel goede vrijspringen, maar is op dit moment nog te weinig persoon om voor de dekdienst het groene licht te krijgen.
HC

TCN Sport & Stamboekdag 2017

merrieveulen 9 Juli is het weer zover! Dan zijn we weer te gast op manege Groenewoude in Woudenberg om onze jaarlijkse sport en stamboekdag te houden. Alle in Nederland geboren Trakehner veulens kunnen op die dag worden aangeboden om opgenomen te worden in het stamboek. merrie-veulen Ook 3 jaar, en eventueel oudere, merries mogen zich daar aan de, Duitse, commissie tonen. Maar er is niet alleen keuring er is ook sport! Er zullen speciale proeven zijn voor jonge paarden, deze zogenaamde Material Prüfung wordt met meerdere paarden in de baan gereden en de paarden worden niet alleen onder het zadel maar ook zonder zadel op exterieur beoordeeld. Daarnaast zijn er ook gewone Nederlandse dressuurproeven te rijden (2 proeven per combinatie, allebei voor punten) van de B tot en met het ZZ licht. merrie-veulenAlweer een datum dus om in uw agenda te noteren! De keuringsklassen worden in de binnen bak gedaan, de sport is buiten op de geweldige banen van Groenewoude. Er is dus een hoop te zien! U bent allen van harte uitgenodigd om te komen! Toegang en parkeren als altijd gratis. Heeft u een Trakehner maar nog geen uitnodiging ontvangen in uw mail, laat ons dat weten dan zorgen we dat er alsnog een uitnodiging naar u toe komt! merrie-dra

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact, over de Sport en Stamboekdag of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl