Doruto

doruto2

Sport pref. hengst geboortedatum: 1962 bruin schofthoogte: 1.67m
De legendarische Doruto is de meest succesvolle Trakehner hengst die tot op heden in de KWPN fokkerij is ingezet.

barbriaPaarden als Ideaal, Olympic Barbria, Chevalier en Intervet Philip C zijn nakomelingen die elke dressuurliefhebber kent. Jarenlang stond Doruto nummer één op de dressuurindexen. Helaas bracht de hengst van Komet x Pindar xx geen enkele goedgekeurde zoon, maar via zijn dochters is hij in menig pedigree van goede dressuurpaarden te vinden.

Doruto overleed in 1988 op 26-jarige leeftijd.

Elk jaar wordt de Doruto Memorial uitgereikt aan een Trakehner die zijn steentje heeft bijgedragen aan de promotie van het Trakehner ras. De winnaar kan een in de sport of fokkerij succesvol paard zijn. De prijs, bestaand uit een bronzen beeld van kunstenares Ellen Welten, werd in voorgaande jaren gewonnen door onder andere Hippo’s Bellisimo, Olympic TCN Partout, EH.Gribaldi, Gestion Ictenos en EH.Kasparow.
doruto_3

Ganseessen 2014

gans_nieuws width= Op 22 november van dit jaar gaat het Zuchtbezirk Rheinland dit afgelopen jaar nog eens doornemen. Ze doen dat tijdens het traditionele "Ganseessen". Alle cijfers worden op een rijtje gezet, belangrijke feiten passeren de revue. gans_eten width= De fokkers van Trakehners met de hoogste cijfers krijgen een mooie herinnering. En natuurlijk is er de populaire en altijd succesvolle Tombola met ongetwijfeld ook dit jaar weer prachtige prijzen. Alle TCN leden zijn van harte uitgenodigd om te komen. We komen allemaal samen in Waldrestaurant Höfer in Sonsbeck. Als u er bij wilt zijn wil de organisatie dat graag even van te voren weten. Stuur een mailtje naar tovos@tovos.nl dan weet u zeker dat er een stoel voor u gereserveerd wordt! Op de avond van de 22ste bent u om 19.00 uur welkom in Sonsbeck!

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl