Partout

partout2Grand Prix dressuur/bruin geboortedatum: 6 juni 1987 schofthoogte: 1.70 m

Met Olympisch kampioene Anky van Grunsven zegevierde de hengst in Wereldbekerkwalificaties, Grand Prix, Specials en Küren op muziek. Zijn nakomelingen zijn inmiddels succesvol op keuringen en in de sport.

De imponerende Trakehner hengst begon zijn succesvolle loopbaan als driejarige met de overwinning in de ‘hengstleistungsprüfung’ in Adelheidsdorf.paris_partout Hij werd aangekocht door een aantal leden van Trakehner Contact Nederland die zich verenigden in TCNP. De P staat voor Promotie, en dat is exact waar het de leden van TCNP om te doen was: het promoten van het ras. De opbrengst van Partout’s inspanningen als dekhengst worden weer gebruikt om het ras in Nederland te promoten. De successen die daarna volgden kent iedereen. Met Anky van Grunsven won Partout proeven op topevenementen in onder andere Parijs, Amsterdam, ’s-Hertogenbosch en Bremen.

denbosch_partoutHelaas kende de loopbaan van Partout ook problemen. Een lastige blessure hinderde lange tijd zijn carrière. Daarom besloot Anky in overleg met de leden van TCNP dat de tijd voor zijn afscheid was gekomen.

28 juni 2008, is TCN Partout tijdens het dekken overleden.


Partout heeft nog altijd  vele fans 1 van hen, Linda Boskamp, heeft een artikel over Partout geschreven. Klik op het plaatje van het schilderij om dat artikel te kunnen lezen.

Ganseessen 2014

gans_nieuws width= Op 22 november van dit jaar gaat het Zuchtbezirk Rheinland dit afgelopen jaar nog eens doornemen. Ze doen dat tijdens het traditionele "Ganseessen". Alle cijfers worden op een rijtje gezet, belangrijke feiten passeren de revue. gans_eten width= De fokkers van Trakehners met de hoogste cijfers krijgen een mooie herinnering. En natuurlijk is er de populaire en altijd succesvolle Tombola met ongetwijfeld ook dit jaar weer prachtige prijzen. Alle TCN leden zijn van harte uitgenodigd om te komen. We komen allemaal samen in Waldrestaurant Höfer in Sonsbeck. Als u er bij wilt zijn wil de organisatie dat graag even van te voren weten. Stuur een mailtje naar tovos@tovos.nl dan weet u zeker dat er een stoel voor u gereserveerd wordt! Op de avond van de 22ste bent u om 19.00 uur welkom in Sonsbeck!

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl