Partout

partout2Grand Prix dressuur/bruin geboortedatum: 6 juni 1987 schofthoogte: 1.70 m

Met Olympisch kampioene Anky van Grunsven zegevierde de hengst in Wereldbekerkwalificaties, Grand Prix, Specials en Küren op muziek. Zijn nakomelingen zijn inmiddels succesvol op keuringen en in de sport.

De imponerende Trakehner hengst begon zijn succesvolle loopbaan als driejarige met de overwinning in de ‘hengstleistungsprüfung’ in Adelheidsdorf.paris_partout Hij werd aangekocht door een aantal leden van Trakehner Contact Nederland die zich verenigden in TCNP. De P staat voor Promotie, en dat is exact waar het de leden van TCNP om te doen was: het promoten van het ras. De opbrengst van Partout’s inspanningen als dekhengst worden weer gebruikt om het ras in Nederland te promoten. De successen die daarna volgden kent iedereen. Met Anky van Grunsven won Partout proeven op topevenementen in onder andere Parijs, Amsterdam, ’s-Hertogenbosch en Bremen.

denbosch_partoutHelaas kende de loopbaan van Partout ook problemen. Een lastige blessure hinderde lange tijd zijn carrière. Daarom besloot Anky in overleg met de leden van TCNP dat de tijd voor zijn afscheid was gekomen.

28 juni 2008, is TCN Partout tijdens het dekken overleden.


Partout heeft nog altijd  vele fans 1 van hen, Linda Boskamp, heeft een artikel over Partout geschreven. Klik op het plaatje van het schilderij om dat artikel te kunnen lezen.

Trakehner Bundesturnier 2015

Bundesturnier-2015 Van 23 tot en met 26 juli wordt in het stadspark van Hannover voor de 11de keer alweer het Trakehner Bundesturnier gehouden. fohlenchampionat2015Een Trakehner Happening met meer dan 400 deelnemende Trakehner paarden. Sportklassen in alle disciplines, een veulenveiling en vooral veel gezelligheid staan als elk jaar op de agenda. Het is zeer de moeite waard om als Trakehner liefhebber deze wedstrijd te gaan meemaken! In diverse banen en een prachtige springtuin is er altijd wel ergens prachtige sport te volgen. De stallen zijn toegankelijk en er is van alles te bekijken in het gezellige strodorp. De toegang voor dit heerlijke evenement is geheel gratis! Komt allen! fohlenchampionat2015

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl