Partout

partout2Grand Prix dressuur/bruin geboortedatum: 6 juni 1987 schofthoogte: 1.70 m

Met Olympisch kampioene Anky van Grunsven zegevierde de hengst in Wereldbekerkwalificaties, Grand Prix, Specials en Küren op muziek. Zijn nakomelingen zijn inmiddels succesvol op keuringen en in de sport.

De imponerende Trakehner hengst begon zijn succesvolle loopbaan als driejarige met de overwinning in de ‘hengstleistungsprüfung’ in Adelheidsdorf.paris_partout Hij werd aangekocht door een aantal leden van Trakehner Contact Nederland die zich verenigden in TCNP. De P staat voor Promotie, en dat is exact waar het de leden van TCNP om te doen was: het promoten van het ras. De opbrengst van Partout’s inspanningen als dekhengst worden weer gebruikt om het ras in Nederland te promoten. De successen die daarna volgden kent iedereen. Met Anky van Grunsven won Partout proeven op topevenementen in onder andere Parijs, Amsterdam, ’s-Hertogenbosch en Bremen.

denbosch_partoutHelaas kende de loopbaan van Partout ook problemen. Een lastige blessure hinderde lange tijd zijn carrière. Daarom besloot Anky in overleg met de leden van TCNP dat de tijd voor zijn afscheid was gekomen.

28 juni 2008, is TCN Partout tijdens het dekken overleden.


Partout heeft nog altijd  vele fans 1 van hen, Linda Boskamp, heeft een artikel over Partout geschreven. Klik op het plaatje van het schilderij om dat artikel te kunnen lezen.

Voorjaarskeuring 2015

lars width= De Voorjaars keuring van het Trakehner Verband wordt traditioneel gehouden in het begin van februari in de hallen van RV Westfalen in Münster Handorf. dressuur width=Op deze dag vindt de nakeuring plaats van hengsten die tijdens de Trakehner Hengstmarkt in oktober niet aanwezig konden zijn om wat voor reden dan ook en het is de plek om hengsten die ander bloed voeren (Arabische, Engels of Anglo Arabisch volbloed) aan te bieden voor keuring. De Hengstenkeuring begint op zaterdag om 9:00 waarna de alweer 17de editie van de grootse Trakehner Hengsten show om 13.00 uur begint. Tijdens deze show onder andere te zien: Sir Sanzibar, de kampioen hengst tegen 2014, maar ook de reserve-winnaar van 2014 zal aanwezig zijn Sir Easy. Daarnaast ook nog Syriano, Kairos, Titulus, Karl Lagerfeld, Hibiscus en Adorator. Maar er komen er nog veel meer! lars width=

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl