EH.Kasparow

kasstand
Kasparow werd op 14 april 1995 geboren in Soest, Duitsland. Hij overleed op 14 juli 2014.
Zwart / Prix St.George / S springen / 2* Eventing

Trakehner van het jaar 2008.

Elitehengst

Om Kasparow te beschrijven is eigenlijk maar 1 woord nodig: veelzijdig.

Kasparow kwam in 1999 in Nederlandse handen. Hij werd aangekocht op de Elite veiling van Klosterhof Medingen, het Trakehner adres van Duitsland. Eenmaal in Nederlandse handen werd een carrière voor hem uitgestippeld die begon met de 100 dagen test die normaal alleen gedaan wordt door goedgekeurde dekhengsten. In deze test wordt een hengst vergeleken met andere leeftijdsgenoten van alle rassen en krijgt een rapport waaruit blijkt waar de talenten van de hengst liggen. Het rapport van Kasparow was heel duidelijk: voor vrijwel elk onderdeel een 9 en voor stap bovendien een 10!

Met deze cijfers was Kasparow de op een na beste van zijn jaargang . Ook binnen het bestuur van het Trakehner Verband bleven zijn cijfers niet onopgemerkt. Korte tijd later kreeg de jonge zwarte een dekbrevet. Hij ging in Duitsland bij een hengstenstation aan het werk. Dekken maar ook sport, dressuur en springwedstrijden hielden hem druk bezig in alle onderdelen.

edeafIngrid Klimke, die de jonge hengst tijdelijk onder haar zadel kreeg was zeer over hem te spreken. Hij vertoonde heel groot talent voor de hogere dressuur oefeningen, maar had ook een geweldige springtechniek en bleek graag en gretig in het terrein te willen werken. Toen de hengst naar Nederland kwam is hij in training gegaan bij Tommie Visser. Deze jonge talentvolle ruiter bracht de hengst in korte tijd succesvol uit tot en met de Lichte Tour (Prix St.George). Na zijn dressuurperiode is Kasparow in training gegaan bij Chantal Megchelenbrink. Zij reed met de hengst Eventing wedstrijden en was in korte tijd CCI 2* geklasseerd met de zwarte.

KasMaar niet alleen in sport heeft Kasparow zich bewezen, ook zijn nafok valt op door veelzijdigheid en inzet. Nakomelingen van Kasparow blijken prettige sportpaarden met een heel goed karakter, veel techniek en zeer goede gangen.

In zijn stamboom zien we opeenvolgend 4 Elite merries. De vader van moeder Kandra is Kostolany die niet alleen van zich heeft doen spreken door zijn zeer goed fokkende dochters, maar tevens de vader is van Gribaldi. De vader van Kasparow, Sixtus, werd ook Elite en deed als 7 jarige mee aan de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden. In de afstamming van Kasparow vind je geen onzekerheden, alleen bewezen fok- en Trakehner prestatie bloed. In 2008 en 2009 was hij de meest dekkende hengst in fokdistrict Rheinland.

kasstrand

Kasparow is behalve bij het Trakehner Stamboek ook bij 5 andere stamboeken erkend. Zo zal zijn Trakehner invloed ook buiten de Trakehner grenzen zichtbaar zijn.

Goedgekeurde zonen van Kasparow:

*Titulus

Hengstenkeuring 2006: 10 voor springtechniek

Canada dekhengst en springpaard

Kasparow x Timber

*Insterpark

Premiehengst en 2e reservekampioen van de Hengstenkeuring 2007

Duitsland dekhengst Landesgestüt Sachsen

Kasparow x Affido xx

*Redecker

Kampioen 3 jarige hengsten Bundesturnier Hannover

Duitsland Gestüt Hohenschmarck

Kasparow x Couleur Fürst

TCN Sport & Stamboekdag 2017

merrieveulen 9 Juli is het weer zover! Dan zijn we weer te gast op manege Groenewoude in Woudenberg om onze jaarlijkse sport en stamboekdag te houden. Alle in Nederland geboren Trakehner veulens kunnen op die dag worden aangeboden om opgenomen te worden in het stamboek. merrie-veulen Ook 3 jaar, en eventueel oudere, merries mogen zich daar aan de, Duitse, commissie tonen. Maar er is niet alleen keuring er is ook sport! Er zullen speciale proeven zijn voor jonge paarden, deze zogenaamde Material Prüfung wordt met meerdere paarden in de baan gereden en de paarden worden niet alleen onder het zadel maar ook zonder zadel op exterieur beoordeeld. Daarnaast zijn er ook gewone Nederlandse dressuurproeven te rijden (2 proeven per combinatie, allebei voor punten) van de B tot en met het ZZ licht. merrie-veulenAlweer een datum dus om in uw agenda te noteren! De keuringsklassen worden in de binnen bak gedaan, de sport is buiten op de geweldige banen van Groenewoude. Er is dus een hoop te zien! U bent allen van harte uitgenodigd om te komen! Toegang en parkeren als altijd gratis. Heeft u een Trakehner maar nog geen uitnodiging ontvangen in uw mail, laat ons dat weten dan zorgen we dat er alsnog een uitnodiging naar u toe komt! merrie-dra

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact, over de Sport en Stamboekdag of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl