Heleen Cramer / Waanhoeve Trakehners

waanhoevetraktrailerWaanhoeve Trakehners:    
Het thuis van 4 ‘Trakkies’,  Henk en Heleen Waninge-Cramer en, als amazone,  Bianca Visschers.

Hoe het begon:

heleensulaika1980: Heleen is op zoek naar een rijpaard. Het toeval wilde dat dit een Trakehner werd. Sulaika, een toen zevenjarige bruine dochter van Hartung uit Snaige II van Altan. 13 jaar lang was ze haar rijpaard en vriendin. En ze had zowaar stamboekpapieren. Wat leuk en interessant! Een brief naar de fokker gevolgd door een bezoek aan de hengstenhouder van papa Hartung:  al gauw zat Heleen tot haar oren in de Trakehner fokkerij. sulaika en stanley 1991De hengstenkeuring te Neumünster werd vaste prik en ze las alles wat los en vast over Trakehners te vinden was. Een Grote Liefde was geboren. Sulaika werd 20 en  haar Damascus-zoon uit 1992 is eerste zelfgefokte veulen.

 corfuFokken:

In 1994 wordt een grote droom bewaarheid: de aankoop van een boerderij in de Achterhoek waar paarden te houden zijn aan huis. Tink en CorciFokmerrie Pr.St. Cortina IV (Camelot x Kassiber) doet  haar entree. Later gevolgd door Ijsselliebe (Mackensen x Neuquen xx). Diverse jaren wordt er met deze merries (en anderen) gefokt en daar veel plezier aan beleefd.

Gebleven is de Biotop-dochter Corci (uit Cortina) die op haar beurt weer moeder is van de nu tweejarige Corfu (v. Freudenfest).
helencorsi
 Sport:

Bianca52Hoewel ze veel plezier aan de fokkerij hebben beleefd, ligt momenteel het accent op de sport.

Sinds Bianca  Visschers  zes jaar geleden ten tonele verscheen, is het accent verschoven naar het –wedstrijd- rijden. De nadruk ligt nu dus op de (basis-) sport. Heleen en Bianca gaan zeer geregeld, zo gemiddeld om de week, met een van de dames op wedstrijd en iedere week naar les. Waarbij Bianca rijdt en Heleen de ‘logistiek’ regelt. Getraind wordt er momenteel met Corci of Glanzzeit  bij Grand Prix amazone Liseon Kamper in Varsseveld.

corsikopHet is  echt hobby: op concours gaan is een dagje uit en naar les  is een avondje feest. Ze zijn heel serieus met hun liefhebberij bezig, proberen alles zo goed mogelijk te doen, maar er hoeft niets. De paarden varen er wel bij!
Momenteel wonen er drie merries op de Waanhoeve:

De zelfgefokte Corci (Biotop x Camelot) is nu 10  jaar en M dressuur. Ze heeft al een babypauze achter de rug, want ze is de moeder van zoon Corfu (stalnaam Moos) die nog in opfok staat. Over een goed jaar woont hij hopelijk ook weer thuis. 

havannahoofdhavanna1De vosmerrie Havanna (Sixtus x Mackensen) is L dressuur, maar een beetje aan het luilakken vanwege tijdgebrek aan onze kant.

 

 

 

 

De ster is de nu 20 jarige St.Pr.u.Pr.St. Glanzzeit II die Z dressuur is, Glanz208 veulens bracht en gelukkig de eeuwige jeugd schijnt te hebben ondanks nare zaken koliek- en oogoperaties. ‘Glanz’ doet het nog super, maar ze is op leeftijd en als het te moeilijk voor haar wordt, gaat ze met pensioen. glanzstangtrensDan is het een ritje naar buiten of een rondje met Heleen op haar rug als recreatie. Uiteraard blijft ze hier tot haar dood. Na haar pensionering komen immers de anderen weer meer in beeld: Havanna en Moos.

Nu:
Gewoon omdat het zo leuk om is met paarden, liefst Trakehners bezig te zijn. raamZe zijn nèt wat intelligenter, sensibeler, persoonlijker, mooier en interessanter om mee te werken dan andere paarden. Vinden ze op de Waanhoeve. Ze zijn gewoon heel speciaal!
Naast er voor zorgen, ze berijden en van ze genieten, schrijft Heleen er over voor  het TCN blad,  de TCN site, de Paardenkrant en  het  Duitse blad ‘Der Trakehner’.  Daarnaast zijn ze en bron van inspiratie voor haar andere werk, dat van beeldend kunstenaar/docent tekenen en schilderen. Zie atelierdewaan   en atelierdewaankunstlease

 

 

 Trakehners? Ze zijn een Way of Life!
terugledenlinks

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!