Botschafter, een ambassadeur in Denemarken

Geplaatst door on 20 februari 2012


De Impetus zoon (uit een Michelangelo moeder) Botschafter werd op het allerlaatst tijdens de Duitse Trakehner Hengstmarkt niet toegelaten tot de dekdienst. In de veiling daarop volgend bracht de hengst een keurige €10.000 op en ging van eigenaar Gut Roest over in de handen van Gestüt Drei Kronen in Schleswig Holstein. Deze kersverse nieuwe eigenaar ging het avontuur aan en  brachten de fraaie Donkerbruine in Denemarken opnieuw naar een hengstenkeuring waar hij met de eer ging strijken. Botschafter is tot kampioen van Denemarken uitgeroepen. Botschafter werd overigens al eerder op een veiling verkocht. Tijdens de veulenveiling van Hannover in 2009 verkocht zijn fokker, Hagen Willems, het veulen aan Marion Essing van Gut Roest. Vooralsnog is niet bekend of de hengst gestationeerd wordt in Denemarken of dat hij zijn eigen stal in Kiel blijft bewonen, tenslotte is dat niet ver van de Deense grens.

Van de 12 ter keuring aangeboden hengsten kregen 4 het felbegeerde dekbrevet. Behalve Botschafter mag ook Mont Martre (Parlør x Münchhausen), en Placido Domingo (een Dorkas uit een Hohensteinmerrie) hun genen doorgeven aan Deense Trakehner merries. Naast deze Trakehner hengsten werd er een ook Arabisch Volbloed hengst erkend. Deze Zonyx ox (Enzo x Balih El Jamaal) is al bij meerdere Deense rijpaardenrassen erkend. Zonyx werd in 2011 uitgeroepen tot beste veredelaar voor het Deense Warmbloed Stamboek.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!