EH.Angard ingeslapen

Geplaatst door on 24 februari 2012

Op 24 jarige leeftijd is Elite hengst Angard (Anduc x Gunnar) onlangs overleden. De zwarte hengst was de meest bekende voortzetter van de Anduc/Marduc lijn, paarden uit die lijn staan bekend op sportpaarden met een sterke achterhand en een opvallende schoonheid. Angard heeft 3 zonen in het Trakehner stamboek die gekeurd zijn en nog eens drie in andere stamboeken. Op dit moment staat een kleinzoon in de spotlights, Axis TSF is op weg om voor Finland naar London te gaan.

Angard beschikt over een dubbel papier, zijn vader en moeder waren beide volle Trakehners die ook binnen het Hessische Stamboek erkend waren. Fokker en eigenaar, Manfred Fischer,  heeft het zwarte hengstveulen in 1986 naast zijn moeder aangeboden aan een keuringscommissie van het Hessen Stamboek en zo werd het 100% Trakehner veulen gebrand met een hoofdletter H, niet met een elandsgewei. Ook zijn naam toont de dubbele achtergrond, tenslotte krijgt elke Trakehner een naam met de eerste letter van de moeder (Iljoscha van Gunnar), en dus zou Angard een naam met een I moeten hebben. Binnen het Hessische Stamboek echter dient elk hengstveulen een naam te krijgen die begint met de eerste letter van de naam van zijn vader, in dit geval de A van Anduc.

Als driejarige werd Angard goedgekeurd voor de dekdienst binnen het Hessische Stamboek. Hij heeft in 1989 de 100 dagen test met succes afgelegd in Warendorf. Angard werd ingezet in de sport en de fokkerij en in 1991 werd hij aangeboden bij de nakeuring van het Trakehner Verband, dat jaar gehouden op Hörstein. Daar werd Angard erkend voor het Trakehner Verband. Fokleider Lars Gehrmann omschreef  hem als: “Typvol, met grote lijnen en partijen, een correct fundament, zijn Anglo Arabische invloeden niet verloochenend”.

Door de successen van zijn kinderen én van Angard zelf (hij werd uitgebracht tot in de Lichte Tour) is hij 1999 Elite verklaard. Angard heeft zijn hele leven doorgebracht in de stallen van zijn fokker Manfred Fischer, Gestüt Jagdschloss Zwiefalten in Hessen.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!