Trakehners in Fontainebleau

Geplaatst door on 26 maart 2012


Wereldkampioen en Trakehner enthousiast Michael Jung heeft een feestje gevierd in Frankrijk dit weekend. In de Eventingwedstrijd van Fontainebleau had hij maar liefst 6 paarden mee in de diverse klassen. In de CIC*** wedstrijd reed hij 3 paarden in de CCI* wedstrijd reed hij er ook 3. In de 1* klasse haalde hij zowel de eerste als de tweede plaats, daarnaast haalde hij met zijn Trakehner Vincent TSF ook nog de 12e plek. Vincent stond na de dressuur op een hele goede 4de plek maar heeft wat tijdfouten moeten laten noteren in de cross waardoor hij uiteindelijk op een zeer respectabele 12e plaats uitkwam (in deze klasse starten 83 combinaties).  In de 3* wedstrijd stond veel op het spel, de wedstrijd geldt als een observatiewedstrijd voor London en dus was een ieder er op gebrand goed te rijden. Michael won niet alleen de 3*** hij werd ook 2de en 4de!

In die 3*** zien we ook nog een Trakehner maar Karascade heeft het in de dressuur al verloren. Een score van 63% lijkt voor dressuur goed maar vergeet niet in Eventing wereld haal je geen punten, daar haal je strafpunten en dan is 63 te hoog om nog in te kunnen halen. Er kwam een kleine tijdfout en een verlaagde hindernis bij wat zorgde dat Karascade deze keer niet in de buurt van de prijzen kwam.
Er was ook nog een andere 1* klasse in Fontainebleau, daar werd gestart zoals in Nationale wedstrijd, eerst dressuur en springen, cross afsluitend. Daarin zien we 4 Trakehners allemaal gereden door jonge talenten. Net naast de winst greep de Zwitserse Eveline Bodenmüller. Zij had voor deze wedstrijd de 9-jarige Unita MB CH (v. Cavallieri xx/St. Cloud) onder het zadel.  5e  werd  de Duitse combinatie Johann Philipp Bechstein met Chant Noir˄ (v: Buddenbrock x Rockefeller) op een 8ste plek zien we eveneens Duitse combinatie <<Ben Leuwer/Cappucino (v:I-Punkt x Memelruf) en op 20 de voor Frankrijk rijdende Neele Sophie Wittkohl met de Buddenbrock x Sir Shostakovich xx merrie Luzia. Op deze druk bezochte en zeer populaire wedstrijd is het goed te zien dat Trakehners het zo goed doen.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!