Nieuwe hengsten voor het Verband

Geplaatst door on 2 april 2012

Tijdens een thuiskeuring op Landesgestüt Marbach zijn er 4 hengsten toegevoegd aan het hengstenbestand. 3 daarvan zijn echte bloedpaarden (2 Engels Volbloed hengsten & een Anglo Arabische hengst) en 1 is een Trakehner. Van deze laatste hebben we helaas geen beelden zodra die voor handen zijn zullen we die alsnog plaatsen. Serafin is een EH.Cadeau zoon uit een Lehndorff’s dochter was aangemeld voor de keuring in Münster Handorf, daar kon hij niet aanwezig zijn. Daarom is eigenaar Gestüt Hohenschmark afgereisd naar Marbach om daar de volledige keuringscommissie de hengst te tonen. Dat resulteerde in een goedkeuring voor de jonge Serafin.

Erkend voor het Trakehner Verband zijn in Marbach: Duke of Hearts xx is in Brits bezit maar zal voor de Trakehner fokkers ter beschikking staan via Station Söderhof. Duke of Hearts was al erkend door Hannoveraner en Oldenburger stamboek.

Nog een Engels Volbloed die nu Trakehner merries mag gaan dekken is Il Divo xx, deze Dashing Blade zoon is in bezit van Marbach en heeft via zijn rencarrière al bewezen geschikt te zijn voor sport. Hij haalde een GAG van maar liefst 92.5kg.
Marbach heeft verder vanuit Frankrijk de beschikking gekregen over de Anglo Arabier Icare ‘d Olympe AA. Deze vos heeft zelf al successen geboekt in alle disciplines. Hij was S in de dressuur, M in het springen en 2** in Eventing. Hij heeft op de Wereld- kampioenschappen voor jonge eventingpaarden in Lion ‘d Angers een hele knappe 5e plaats gehaald toen hij 5 jaar oud was. Daarmee hoeft ook deze hengst geen verrichtingsproef meer te lopen, heeft hij ruim bewezen een sportpaard te zijn.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!