Successen in Velen en Radolfzell

Geplaatst door on 3 mei 2012

In Velen en Radolfzell zijn eventingwedstrijden verreden. Ook op deze wedstrijden vierde het Trakehner brandmerk weer successen. We beginnen in Velen (Westfalen) daar werden diverse klassen verreden. In de CIC** vinden we op 4 in de einduitslag een bekende naam, Lady You TSF (v: Houston) werd bij 54 starters heel mooi 4de. Ze heeft in springen en cross alleen wat tijdfouten moeten laten noteren maar reed verder een hele mooie wedstrijd.
In de 1* wedstrijd gingen 3 Trakehner op voor de ereronde. First Flight Beauty (v. Finley M) onder Julia Krajewski stonden na de dressuur al op een 7de plek tussen maar liefst 82 starters, ze hebben die positie kunnen vasthouden tot de finish. Friederike Weitkamp had Gentle Hawk (v. Sixtus) onder haar zadel en had met een 22ste plek nog prijs. Voor Finland ging Sanna Siltakorpi van start met de Pools gefokte  Asam (v. Grey x Hamlet) ook zij reed zich naar de ereronde op een 25ste positie.


Traditioneel is er altijd rond deze tijd de wedstrijd van Radolfzell er werd gestart in CCI*, CIC** en CCI** , twee keer een 2** klasse dus met als verschil de zwaarte en lengte van de cross. We beginnen met de uitslag van de 1* een 54 tellend startersveld ook daar 3 Trakehners die in de ereronde werden verwacht.  Op 4 de Zwitserse Tamara Acklin reed haar 8 jarige Grand Prix dochter Light of Polaris foutloos door de technische cross. Op 15 vinden we de volgende Trakehner, Nele Spiering en haar Schimmelmerrie Mayenne (v. Suchard), ze herstelde na een matige dressuurproef met een foutloos en senlle cross, helaas verloren ze die winst weer door 2 balken af te werpen in het springen.  Zoiets dergelijks gebeurde ook bij Kai Ruggaber, met zijn ervaren 15 jarige Ferrari (v: St.Cloud)  hij behaalde de 16plaats. Omdat er ook een junioren kampioenschap werd gereden haalde hij naast de 16 plaats ook de derde plek in de Juniorenklasse.

Dan de korte 2* daar vinden we wereldkampioen Michael Jung met zijn Grafenstolz ruin Vincent TSF  terug op een 5de plaats. Een Zwitserse amazone,  Eveline Bodenmüller, was afgereisd naar Radolfzell met  Unita MB CH (v. Cavallieri xx x St. Cloud) ze stonden na de dressuur en cross heel mooi op 6 maar in het springen gingen er twee balken naar de grond waardoor ze eindigden op 11.

In de lange 2** proef vinden we de ervaren, ook Zwitserse, Patrizia Attinger met  Raumalpha (v. Friedensfürst), die zich nu ook internationaal bewees. Na een dressuurproef die haar in het middenveld plaatste haalde ze een kleine tijdfout in een verder foutloze cross, ze steeg op de eindlijst naar een prachtige 2de plaats door een weergaloze goed springparcours.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!