Het was een knalfuif!

Geplaatst door on 6 mei 2012

De paarkeerplaats van partycentrum de Schimmel in Woudenberg stond afgeladen vol op de avond van 5 mei. Heel Trakehner Nederland was gekomen om met z’n allen 25 jaar TCN te vieren. Het was reuze gezellig ondanks dat er een aantal mensen hebben moeten afzeggen omdat hun merries  op punt van bevallen stonden, TCN leden hadden daar allemaal begrip voor. De avond werd vakkundig en fantastisch geleid door TCN’s eigen Gerald Drent die als ceremoniemeester de avond opende en zorgde dat alles op rolletjes liep. Na zijn aankondiging werd iedereen die er was van harte welkom geheten door onze voorzitter, Antoon van Osch die ook een groep Duitse afgevaardigden bedanken voor hun interesse in onze Nederlandse Trakehner club.
Toon bedankte ook alle mensen die in de club hun tijd en energie stoppen om alles aan de gang te houden en de club levendig en hecht te houden. Er wordt hard gewerkt aan nog meer activiteiten van het TCN voor leden en voor (nog) niet leden. Alles daarover is steeds weer op deze site te vinden, een site die volgens de voorzitter de meest actuele Trakehnerwebsite is.

Antoon memoreerde het ontstaan van TCN nu 25 jaar geleden. In 1986 waren een aantal Nederlanders niet onder de indruk van de Gala show van de jaarlijkse hengstenkeuring in Neumünster en ze besloten ter plekke dat beter te kunnen. Bewijs volgde toen het piepjonge TCN de hengstenshow van 1987 bijna helemaal zelf in eigen hand nam. Het werd een fantastische show met Friezen en een vierspannen met geiten andere Nederlandse zaken, een groot succes. Arie Timmer sprak toen de legendarische woorden:  “Zoals een moslim ieder jaar naar Mekka gaat om in zijn geloof in Allah bevestigd te worden, zo komen wij ieder jaar naar Neumünster om in ons geloof in de Trakehner bevestigd te worden”.  Een tot tranen geroerde Gotfried Hoogen heeft dat moment aangegrepen om te zorgen dat TCN voortaan onder de vlag van Zuchtbezirk Rheinland kon opereren. Antoon beëindigde zijn speech met de hoop uit te spreken dat er een jonge generatie op zou staan om TCN met nieuw elan “in de lucht te houden”

De volgende spreker die Gerald aan ons voorstelde was Vice Voorzitter van het Verband de heer Hans Werner Paul. Hij feliciteerde TCN met het jubileum, bedankte Antoon voor zijn tomeloze inzet. De Heer Paul komt altijd graag naar Nederland om mee te genieten van de Nederlandse Trakehners en te zien dat er veel enthousiaste fokkers zijn die hun ras vol overgave promoten, dat gebeurt nergens ter wereld zo goed als hier in Nederland. Hij gaf verder aan dat het Verband met veel belangstelling de promotie en carrière van TCN Partout, gereden door Anky van Grunsven, heeft gevolgd. Zij hebben daar veel van geleerd, niet eerder was er een hengst zo “in de markt gezet” als sport én dekhengst. Een voorbeeld dat nu vaak nagevolgd wordt. Gereden door Anky en voor de fokkerij ingezet via hengstenstation van Uytert was het project Partout een groot succes, waarmee het Trakehnerras aan populariteit won. Populariteit die nog steeds zichtbaar is in de bloedlijnen van de sportpaarden van nu. Meneer Paul sprak de hoop en wens uit dat TCN  nog jaren doorgaat met het in stand houden en promoten van het geweldige Trakehner ras.

De voorzitter van het zuchtbezirk Rheinland, heer Dahmen was er ook, sinds 2006 zwaait hij het scepter in het Rheinland en steeds weer komt hij met veel plezier naar Nederland om de paarden te keuren. Steeds weer vind hij het enthousiasme aanstekelijk en geniet hij van de hoge kwaliteit van de Nederlands gefokte paarden.

Na al deze mooie woorden was het tijd voor de inwendige mens, een ieder kon genieten van een diner buffet. Toen iedereen  hun honger gestild had wachtte ons een verrassing.

Gerald stelde ons voor aan Joke de Kruif die natuurlijk helemaal niet voorgesteld hoefde te worden. De succesvolle musicalster viert net als TCN haar 25 jarig jubileum en was bereid gevonden dat bij ons op de feestavond luister bij te zetten. Ze zong een aantal prachtige nummers en kreeg de hele zaal mee zeker nadat ze op schot bij voorzitter Toon samenzijn van Willeke Alberti ten gehore bracht. Haar optreden werd afgesloten door een duet van Joke en Gerald samen, daarmee bewijzend, TCN’s Got Talent!! Het was echt geweldig Joke bedankt!!!


Inmiddels was het desertbuffet gereed en werd er weer genoten van zoet en lekkers. Waarna ons nog meer muziek werd voorgeschoteld. Gerrit Timmer stelde de nieuw in de wereld geroepen zanggroep de 4 Reiter voor die á capella een aantal stukken ter gehore brachten. De zichzelf niet al te serieus nemende heren deden het heel goed, hielden de aandacht van het publiek vast met Duits en Engelstalige nummers.
Van de 5 oprichters van TCN waren een aantal niet aanwezig maar degene die er wel waren kregen een gedenkbord om ze te bedanken voor hun inzet en en hun werk. Zonder TCN zouden er lang niet zo veel Trakehners in Nederland zijn. Met de gedenkborden wilden de TCN leden hun dank overbrengen. De oprichters die niet aanwezig konden zijn krijgen hun gedenkborden ook maar op een ander moment. (klik op willekeurig welke foto en ga naar het fotoalbum van de avond, er is van bijna iedereen beeld!!)

Gerald riep toen op om toch vooral de dansvloer niet te negeren waar direct gehoor aan werd gegeven.
Het was een geweldige avond.

Op naar het volgende TCN evenement, de sportdag op 17 juni!!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!