Stuteneintragung Rheinland

Geplaatst door on 14 mei 2012


Herr Dahmen had afgezegd voor de Centrale Stamboekopnamedag waardoor er op laatste moment een wisseling in de jury ontstond en onze Antoon van Osch onderdeel werd van het jury korps. Lars Gehrmann was voorzitter. De jury zag een ruime groep van meer dan 30 merries aan zich voorbij komen met veel kwaliteit, af en toe een uitschieter naar boven en ook heel soms helaas 1 die ver onder de maat zat. Klik op de foto van de Kampioene met de deken, u vindt daar een volledige uitslagen lijst.

De beste merrie van de dag was voor een aantal van ons geen onbekende, ze was al te zien in Neümunster afgelopen hengsten- keuring, daar was ze onderdeel van de merrieveiling. Haar nieuwe eigenaar heeft duidelijk de juiste keuze gemaakt want met 58 punten opgenomen worden in het stamboek is een topper!

Inschi’s Songline
is een grote, heel mooi in type staande, correcte merrie met veel uitstraling, heel goed gangwerk en een overvloed aan Trakehner chique. Die hoge totaalscore werd mede bepaald door 9’s voor draf en galop en een 8.5 voor type. De Songline dochter werd op de voet gevolgd door een Nederlands gefokt paard.

Elize,
de Hofrat dochter uit supermerrie Evita (v: Schwadroneur) van de familie Willemsen had ons als veulen al helemaal ingepakt, ze deed dat nu als driejarige weer. Uitgegroeid tot een echte Trakehner dame had ze nog steeds dat geweldige gangwerk en zweefde ze met gemak naar een totaal score van 57.5 punt. De 9 voor type is terecht de 9.5 voor draf ook. Lars zei over haar draf dat ze over een “extra arrogant voorbeen” beschikt, dat zegt alles! Elize is als veulen verkocht naar België, een echte aanwinst voor onze zuiderburen.  Op de derde plaats de volle zus van de Rheinlands Kampioensmerrie van 2011, Forever, de zus draagt de naam Felizitas en ze is inderdaad de felicitaties waard (van haar helaas geen beelden) . Ook deze schimmel is in alles Trakehner. De Impetus dochter beschikt over prima gangen en veel type. Wellicht dat ze door haar iets kleinere maat (163)  niet hoger eindigde. De 4de plaats een Heinen merrie, een Grand Passion dochter uit de Gribaldi docher Ariane, Alegra staat met haar 163 ook in de middenmaat met 5 x een 8 in haar scorelijst behoort ze tot de top van de jaargang. Op 5 en 6 paarden met gelijke eindscores, een Wiesenhof product, de Imperio dochter uit de volle zus van Münchhausen heet Mooslicht. Ze is groot, meet nu al 172, ze kreeg veel 8-ten onder andere voor type, fundament, stap draf en totaalindruk. De Canzler dochter Palmlillie uit een Monteverdi dochter kreeg ook 54.5 punt. Palmlillie meet 169 en liet ook 5 x een 8 noteren. De 8 voor type en bouw geven aan dat ze een Trakehner merrie is die een voorbeeld mag zijn voor het ras.

Naast deze merries waren er ook Nederlandse merries, 4 merries waren door hun eigenaar naar Domselshof gebracht voor hun stamboekopname. Met een naam als Golden Tattoo hebben we overduidelijk met een Garst product te maken. Ze is een Partout dochter uit de Lowelas dochter, Gemma Glitter. De vosmerrie meet nog niet meer dan 162, vooral met haar gangwerk wist ze de jury te verleiden tot een mooie score van 53.5 punten. Uit dezelfde stal komt Kappucino, een Goldschmidt dochter uit de andere Nederlandse Schwadroneur merrie, Kaprice. Kappucino is een mooi gelijnde bruine merrie die ook op haar gangwerk de meeste punten scoorde, met een stap-8.5  draf-8, en galop-8 zal ze ongetwijfeld een heel goed en mooi Trakehner rijpaard gaan worden. Ook uit Nederland afgereisd maar dan uit De Wijk kwam familie Hofman met hun Kasimir dochter uit de volle zus van Insterburg, Interesse. Deze Iris zal zeker nog meer gaan groeien haar 160 zal niet haar eindmaat zijn, ze toont veel bloed en kwam vooral in haar stap niet helemaal uit de verf. Ze is wel een heel mooi dames paard met heel veel type. Dan de laatste merrie die we hier bespreken is de eveneens in Nederland geboren Feldtaube, een Gribaldi uit een Stravinsky xx dochter. Ze beschikt over veel maat (170) en haalde voor haar draf het beste cijfer. De schimmelmerrie komt uit een zeer sportgerichte familie en zal ook haar sporen zeker gaan verdienen. Ze kwam krap een puntje tekort om premiewaardig te worden opgenomen maar wellicht kan ze over de sport bewijzen die premie zeker wel waard te zijn.

Het was een frisse lentedag op Domselshof waar voor de liefhebber erg veel moois te zien was. Een aantal van deze merries zullen later dit jaar uitgenodigd worden voor de Staatspremievergabe in Wickrath wat ook weer een reisje waard zal zijn om al dat vrouwelijk schoon samen te zien.

* foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Eleonora Wagenaar

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!