Brandmerk. . . . .

Geplaatst door on 24 mei 2012

Bron: Pferd-aktuell.de

Het federale kabinet van Duitsland stemde woensdag in met een voorstel voor de wijziging van de welzijnswet voor dieren. Hierin is het voornemen opgenomen om het brandmerken van paarden en pony’s te verbieden. Volgens minister Ilse Aigner is het gebruik van brandmerken met de komst van de microchip overbodig en in het kader van dierenwelzijn onaanvaardbaar. De Duitse hippische sportbond FN is teleurgesteld over het nieuwe wetsvoorstel, dat nog goedgekeurd moet worden door onder meer de bondsraad.

“Het is erg jammer, maar was te verwachten”, aldus FN-fokkerijvoorzitter Theodor Leuchten. Hij hoopt dat de experts van de Commissie Landbouw een stokje steken voor het plan. “We geloven dat deze experts zich niet laten lijden door het emotioneel geladen debat, maar naar de gefundeerde argumenten luisteren om vervolgens anders te beslissen”, zegt Leuchten. Een aantal Duitse paardenfokkers en stamboeken strijdt al maanden tegen een verbod op brandmerken. Volgens hen is het brandmerken onmiskenbaar, effectief en voor iedereen met het blote oog te lezen. Uit onderzoek zou volgens hen ook blijken dat de voordelen van het brandmerken groter zijn dan de voordelen van het chippen.

Dierenwelzijnsactivisten zijn tegen het brandmerken. Zij vinden het een pijnlijke methode en zijn van mening dat de paarden voor het leven worden verminkt. Het brandmerken is al verboden in onder meer Nederland, Schotland en Denemarken.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!