Zeer geslaagde Sportdag,

Geplaatst door on 17 juni 2012

Waar de Sportdag van vorig gebukt ging onder zware regenbuien was het dit jaar een heerlijke dag. Stevig briesje, af en toe zon dan weer een wolk maar een prachtige dag om te genieten van sport en van onze paarden. Meer starters dan we ooit eerder hadden melden zich bij Manege Groenewoude om te strijden om de dagprijs; de Kasparow Trofee én uiteraard werd er ook de finale verreden voor de TCN 25 jaar Sportcompetitie, de Anky prijs.  Er werd in handicap in dressuurklassen van B t/m de ZZ-Licht.   Naast de normale dressuurproeven was er ook ruimte om Material Prüfung te rijden, een jonge paarden klasse.

Een uitgebreid verslag met foto’s en alle behaalde punten vind u later deze week. Nu alvast stellen we de winnaar aan u voor:

De Kasparow trofee én de Anky clinic gingen naar Aniek Schraa die voor Bouquet Trakehners de 4 jarige Kasparow dochter Dühnja rijdt.  Het was een spannende strijd want tijdens de selectiewedstrijden waren er een aantal ruiters die heel goed gepresteerd hebben. Het kwam dus echt op de finale aan. St.Pr.u Pr.St.Dühnja liep twee goede proeven vandaag die ondanks de wind vrijwel storingsvrij werden afgelegd. Duhnja liep ondanks haar prille leeftijd, ze is nog maar net 4, twee goeie proeven met veel balans en overzicht. Bouquet Trakehners fokte uit hun Guter Planet dochter, Donna Karina deze donkerbruine chique Kasparowmerrie. Vorig jaar werd ze voorbereid voor stamboekopname en stutenleistung wat ze allemaal met succes gedaan heeft. Zo is Dühnja nu Premie en Staatspremie merrie geworden.  Aniek, die niet eerder een Trakehner heeft gereden is volgens eigen woorden “om”,   als alle Trakehners zo zijn dan wil ik nooit meer andere paarden!

De redactie van deze website gaat alle foto’s uitzoeken en deze zullen in de loop van deze week geplaatst worden. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd kunt u binnen enkele dagen verwachten.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!