De Landesstutenschau Rheinland

Geplaatst door on 27 juni 2012


De inschrijving voor de grootse Landesstutenschau van Rheinland is open. Het gaat een hele grote Trakehner show worden waar de fundamenten van onze fokkerij, onze merries samen komen. Een show voor merries, merries in alle leeftijden. Er zijn 10 verschillende klassen waar u met uw merrie aan mee kunt doen. Een korte opsomming:

I 2 jarige merries VI 10 tot 14 jarige merries
II 3 jarige merries VII 15 jaar & oudere merries (Ereklasse)
III 4 & 5 jarige merries VIII Halfbloed & Volbloedmerries
IV 6 & 7 jarige merries IX Merries met een springafstamming
V 8 & 9 jarige merries X Familieklasse

Deelname in klasse I is voor elke 2 jarige Trakehner merrie (met een Trakehner paspoort) vanaf klasse II kunnen merries mee doen die al in stamboek zijn opgenomen met minstens 49 punten, het totaal indruk cijfer van minstens een 7 zijn. Vanaf  klasse V is de eis dat deelnemende merries minstens 1 levend veulen moeten hebben gebracht. In de klasse Half en Volbloedmerries moeten de deelnemende merries minstens 50% Arabisch en / of  Engels bloed dragen.
Merries met een springafstamming kunnen mee doen in elke leeftijdsklasse en krijgen apart van de andere merries de mogelijkheid om hun kunnen boven de sprong te tonen. Voor de Familieklasse kunnen de volgende merries mee doen. Een familie kan bestaan uit:  1 stammerrie met minstens 2 dochters, (die dochters mogen ook uit andere fokgebieden dan Rheinland komen) of ; een stammerie met minstens 1 dochter en 1 kleindochter of minstens drie zussen uit 1 moeder. Alle details kunt u nalezen in het vraagprogramma van de Landesstutenschau wat u onderaan dit artikel kunt downloaden.

Tijdens de Merrieshow wil het Verband tonen dat ” zonder herkomst geen toekomst is” dat is het motto van deze grote show. 1 keer in de zeven jaar wordt een dergelijke show gehouden het is dus een uitgelezen kans om uw merrie te tonen.

De organisatie vraagt dat de merries goed voorbereid en getraind op de show verschijnen, goed getoileteerd, ingevlochten en met hoofdstel en trens voorgesteld worden. Uiteraard is ook op deze show de kleding van de voorbrenger volgens Duitse traditie, zwarte broek, wit shirt. Er zijn ook voorbrengers aanwezig om uw paard voor te stellen.

De Landesstutenschau zal plaats vinden op Stoeterij Domselshof op 15 september.
Hieronder kunt u het vraagprogramma en de uitleg over de show downloaden.
<–Vraagprogramma                                      en  uitleg –>

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!