Verslag van de donderdag van Hannover

Geplaatst door on 23 juli 2012


De paarden van de Garst waren de eerste die hun tijdelijke boxen betrokken op het natte en blubberige terrein van Reitstadion Hannover. Ook daar heeft het weken achtereen geregend. Eline, de wedstrijdgroom van de Garst, had al haar stuurkunsten nodig om de tweepaardswagen en trailer door de blubber naar een goede losplaats te rijden, maar gelukkig lukte dat toch. De boxen moesten eerst een onderlaag van spaanders en stro krijgen voordat de paarden er droog in konden wonen. De wind trok af en toe aan en dan volgde er weer meer regen. Pfffff ..  . . . . . als dat maar geen 4 dagen zo blijft dan is de lol er wel heel gauw af?!

De rest van de Nederlanders komen ook aan en ons gedeelte van de staltent kleurt langzaam maar zeker oranje.

Tussen de buien door worden paarden even los gewerkt, onder zadel of aan de longe kunnen ze de reis uit de benen lopen en wennen aan hun weekendverblijf.

Aan het einde van de donderdagmiddag gaan de eerste klassen van start, traditiegetrouw zijn dat eventingklassen. In deze editie hebben we geen Nederlandse starters op donderdag maar uiteraard gaan we wel even rondkijken. Stukken van het cross country parcours staan letterlijk onderwater hier en daar wordt de route aangepast zodat het niet 1 grote waterhindernis is.

Iedereen is moe van de reis en vele hebben erg veel file gehad net voor Hannover. Als de paarden voor de avond verzorgd zijn gaan we allemaal op zoek naar eten en een hotel. Ons vaste pizzatentje blijkt in andere handen te zijn overgegaan en helaas; daar is het niet van opgeknapt, we moeten op zoek naar een andere stamkroeg, zal vast wel lukken?


De jonge paarden klassen beginnen morgen op vrijdag al heel vroeg dus iedereen gaat op tijd naar bed om er vrijdag op tijd weer uit te komen en aan het voeren/mesten/vlechten te gaan.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!