Hannover zaterdag, bijna stoffig

Geplaatst door on 25 juli 2012

Ongelooflijk hoe snel de terreinen van het Bundesturnier herstellen ondanks de extreme regen. Op zaterdag is het hier en daar op het terrein alweer stoffig! Ook op zaterdag begint de wedstrijddag vroeg. Om 07.30 uur is het de beurt aan de 4 jarige merries en ruinen om de aanlegtest af te leggen.

Het is een proef waar 3 paarden tegelijk de baan betreden. Zij laten gangen en figuren zien waarna ze allemaal afgezadeld worden en ook hun exterieur beoordeeld wordt. Nederland heeft in deze eerste klasse 2 jonge paarden mee. In het derde groepje wordt Dühnja verwacht, in het 5de groepje moet schimmelmerrie Goldonidas in de baan komen.

Anouk moest daarna alweer hollen (dat bleef ze maar doen want ze had het mega druk met al die paarden en al die proeven.) Want in een andere baan begon de M klasse. Alwine, Gerald en Anouk moesten daar starten.

Alwine heeft deze proef wel heel erg goed gereden, ze won en ze won met overmacht! Haar cijfer een 8.8 de tweede plaats haalde een 7.8 dat is nog eens los staan van het veld!

Ook Ike moest nog een keer aantreden nu voor zijn dressuurproef die onderdeel uitmaakte van de combinatie proef. Ook Ike behaalde een mooie score.

Na de proeven kwam de tjd van de ereronden en daar mochten behoorlijk wat Nederlanders aan mee doen! Uiteraard Alwine en Boxberger Honeybey die de M klasse wonnen. Gerald mocht linten ophalen en ook Anouk en Golden Fiction werden versierd met een lint. Maar ook het toch nog op de valreep gevormde team Nederland haalde een prijs,  de tweede!!! Ike mocht met Marcia zijn prijzen gaan halen die hij had gewonnen in de L proef dressuur en A springen (beide 2e prijs) het was een dolle boel met veel applaus en flitsende ererondes!






na al die prijzen werd het tijd voor de veulenveiling. Er waren ongeveer 20 veulens geselecteerd om een nieuwe baas te vinden via de Hannover veiling. Wellicht dat het door de koude wind kwam of was het toch weer die crisis die zorgde dat er minder paarden werden verkocht?

Een aantal veulens brachten prima geld op, een Kentucky nakomeling was de topper met een verkoopprijs van €22.000. Er was een veulen bij met een oranje tint, Kasparow zoon uit een Biotop moeder Impresso imponeerde een nieuwe baas die het veulen toegeslagen kreeg op €8000.


Het was zaak dat er gauw opgewarmd ging worden en dus ging iedereen op zoek naar wat eten en warmte. Morgen alweer de laatste dag, eigenlijk alweer jammer…..

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!