Zondag van het BT, de dag van de jonge generatie

Geplaatst door on 28 juli 2012

Op zondag van Hannover hadden we geen Nederlandse starters. De zondag van Hannover is de dag van de finale, altijd spannend om te kijken naar jonge talenten, hengsten van de laatste hengstmarkt, paarden die we vorig jaar hebben gezien.

In 2011 heeft  de toen 3 jarige  Herbstkönig (v: Interconti) ons allemaal betoverd met zijn werkwilligheid, zijn lichtheid aan de hulpen en het gemak waarmee hij met zijn ruiter werkte.

Bij de 3 jarige merries won vorig jaar een vosmerrie

Donauflamme (v:Rheinklang) een merrie met lossigheid en gemak, met uitstraling en vrouwelijkheid.
Herbstkönig en Donauflamme stammen uit de zelfde fokstal, die van Gisela Gunnia uit Uslar. De fokker mag niet alleen trots zijn op deze twee kampioenen maar heeft ook nog een 2012 veulen uit deze combinatie!

Herbstkönig dient twee bazen, hij is op de Hengstmarkt gekocht door een combinatie van Landgestüt Marbach en Klosterhof Medingen, elk jaar wisselt hij van stal. Werd hij vorig jaar nog gereden door een Marbach ruiter dit jaar werd hij gebracht door Theresa Wahler. Herbstkönig deed het weer heel erg goed, toonde weer die lichtvoetigheid de werkwilligheid en het type waarom hij zo geliefd is. Ook Donauflamme wist de jury weer te overtuigen en ook zij prolongeerde de titel. Donauflamme haalde een prachtige 8.4,  Herbstkönig haalde een droomcijfer van 9.12! De Kampioenen mochten dus weer samen een ereronde doen, ontvingen weer beide, verdiend, de deken voor de zegen.


Op de tweede plek bij de 4 jarige hengsten met een eindcijfer van 8.75  Easy Game zoon Millenium die een uitzonderlijk bewegingsmechanisme lijkt te hebben. Hij kan het nog niet helemaal in balans krijgen maar toonde wel heel veel potentie.
Op drie Mescalaro (v: Impetus) met een mooie 8.  Op de 4de plaats in de finale van de 4 jarigen merries en ruinen vinden we een Goldschmidt nakomeling. La Diva is een hele grote goed bewegende donkerbruine merrie die gereden door Christine Nolden naar een 8.06 werd gestuurd.

Bij de driejarige merries en ruinen   won de Kaiserdom zoon uit een Volbloed moeder, Brancusi. Brancusi gereden door de dochter van zijn fokker haalde een hele mooie 8.5.
Op de tweede plek Sebastian Langehanenberg met Unica (v: Solero) de merrie gefokt door familie Eisner haalde de tweede plaats met een 8.

Bij de driejarige hengsten vinden we bij de 4 finalisten 3 gekeurde en 1 niet gekeurde hengst. Gewonnen werd er door High Hopes ( een Krokant zoon uit een Caprimond moeder) de hengst wist de jury en de gastruiters te verleiden tot een score van 8.6. Op de tweede plaats de zwarte hengst van TCN lid Dr.Wilfired van Rossum uit België. De Lord Luciano zoon, Zauberlord, werd op zeer goede manier voorgesteld en bleek ook door de gastruiters zeer gewaardeerd te worden. De over veel type en beweging beschikkende zwarte hengst haalde een eindcijfer van 8.4. Hij werd direct gevolgd door de Hohenschmark hengst Dürrenmatt (v:Hirtentanz) hij noteerde een 8.25. Op de vierde plaats een Nederlandse hengst. Easton is een Gribaldi zoon uit de Kaiser Wilhelm dochter van supermerrie Evita. Easton haalde door zijn goede gangen en zijn mooie verschijning een goede 7.81 Easton is in eigendom van Joop van Uytert.

Toen de finale van de jonge paarden verreden was gingen de meeste Nederlanders huiswaarts, meeste van ons hadden nog een lange reis voor de boeg. De stad uit en snelweg op was meteen file. Sommige hebben er anderhalf uur langer over gedaan dan normaal. Voor de chauffeurs en voor de paarden geen pretje maar gelukkig is iedereen gezond en wel thuis gekomen. Zijn we allemaal zeer tevreden over de behaalde resultaten en hebben we eigenlijk unaniem besloten, volgend jaar gaan we weer!!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!