Eindstrijd Eventing OS ongekend spannend

Geplaatst door on 31 juli 2012

Er waren geen Oranje ruiters die een kans op metaal maakte maar de strijd was er niet minder spannend om. Het springen zou meer als ooit de scherprechter zijn. Er stond een heel fraai parcours opgesteld veel typisch Britse details in de baan. De driesprong die geïnspireerd was op Stonehenge bleek een hele lastige, daar werden veel fouten gemaakt. Er werd gestart op volgorde van strafpunten waardoor de kanshebbers helemaal aan het eind elkaar zouden treffen.  De grote favoriet voor de OS was Michael Jung, wij kennen hem als de ruiter van o.a. de springende Trakehners Der Dürer en sinds kort van Hirtentanz maar hij is natuurlijk ook Eventingruiter. Hij is al Duits Kampioen, Europees Kampioen, Wereld Kampioen dus die Olympische medaille die hoort dan wel in dat rijtje! Michael vierde zijn 30ste verjaardag deze dag van de Spelen en hij wist exact welk cadeautje hij wilde hebben. In de dressuur stond hij ruim 2 strafpunten achter op de leider, een Japanse ruiter die een monsterscore reed tussen de hekjes.  Michael stond op de 5de positie aan de start van de cross, in de cross viel de Japanse ruiter van zijn paard, een val is directe uitsluiting dus de top veranderde ter plekke. Ingrid Klimke crosste foutloos binnen de tijd net als Sara Ostholt Algotsson en Mark Todd. De zeer ervaren Sam van Michael leek het met het grootste gemak de cross te doen en ook hij liep foutloos binnen de tijd naar de finish. Op de ochtend na de cross heeft Ingrid Klimke haar Butts Abbraxas teruggetrokken. Dat betekende dat Pole Position nu niet meer gedeeld was. Op de laatste twee ruiters zou het uiteindelijk gaan. Michael Jung reed een perfecte springproef, Sam bleef overal van het hout af. De voor Zweden rijdende Sara Ostholt Algotsson reed als laatste het inmense stadion in. Aan haar de taak foutloos te blijven, dat lukte…………tot aan de allerlaatste hindernis daar viel een balk! Dat betekende opeens dat Michael Goud Pakte, dat Sara zilver had en dat ook het teammetaal verdeeld kon worden. Duitsland neemt Goud mee naar huis, het Zilver blijft in Engeland en Brons is voor de Kiwi’s (New Zealand)
Hoogst geplaatste Trakehner is natuurlijk Opposition Buzz. Buzz heeft de cross foutloos gedaan,  in het springen viel er helaas een balk. Buzz en Nicola Wilson vinden we terug op de 28ste plek. Passians van de Witrus sluit nog net niet het hek met een 52ste positie.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!