Staatspremievergabe in Wickrath

Geplaatst door on 7 augustus 2012

Dit bericht kan met niks anders beginnen dan met excuses voor de late berichtgeving. Het is ons helaas ontgaan dat de Staatspremies afgelopen weekend zijn vergeven voor het Zuchtbezirk Rheinland en dus ook voor de Nederlandse merries. Zonder een verslaggever ter plaatste  kunnen we u geen sfeerimpressie geven maar gelukkig wel de uitslag met een paar beelden van de allerbeste merries van het Rheinland van de jaargang 2012. Alle 3 jarige merries die dit seizoen voor stamboekopname zijn aangeboden en daarbij 52.5 of meer punten hebben gekregen hebben een uitnodiging ontvangen voor de Staatspremie Vergabe. We geven hieronder u de uitslagen van de Trakehner merries.

Door uitzonderlijke omstandigheden konden de 3 hoogst geplaatste merries van de opnamedag in Rheinland niet aanwezig zijn, ziekte en andere omstandigheden maken dat er dit jaar niet een totaal overzicht is van de jaargang van 2012. Van de merries die er wel waren op deze dag was  Mooslicht een Imperio dochter uit een Hohenstein moeder (de volle zus van Münchhausen). De allerbest, Mooslicht is in eigendom van en gefokt door Stoeterij Wiesenhof in Krefeld.
Op de tweede plaats Grand Passion dochter Alegra, uit de Gribaldi merrie van Peter Heinen.

Op een mooie derde plaats vinden we een Nederlands gefokte merrie, Manteca, zij is door Klaus Hittmeyer gefokt uit zijn Abdullah merrie MannaII. De bruine is een Impetus dochter, ze is Woudenberg dit jaar opgenomen in het stamboek en mag dus nu, nadat ze haar Stutenleistungsprüfung met succes heeft afgelegd als Premie én Staatspremie merrie door het leven gaan.

Plaats 4 ging naar Palmlilie (Canzler x Monteverdi) en op 5 en 6de plaats weer Nederlandse merries: Kappucino (Goldschmidt x Schwadroneur ) & Golden Tatoo (Partout x Lowelas) beide gefokt door en in bezit van Toon van Osch van Stoeterij de Garst in Liesel. Ook Ipanema de tweede Impetus dochter van deze selectie komt uit een Amiego dochter, gefokt door Ute Sanders. 8ste werd Rheinlied (Songline  x  Partout) Al deze merries hebben het felbegeerde certificaat toegewezen gekregen.  Aan alle eigenaren onze Felicitaties!!!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!